jydske vestkysten 07.05.201_artikel

1
mandag 7. maj 2012 VAR VARDE 7 HENNE KIRKEBY: To får og fire lam kan nu være med til at indfri de tårnhøje ambitioner på Henne Kirkeby Kro, der blev kåret som Nordens bedste restaurant i 2011. I går blev dyrene sluppet løs på en græsmark lige uden for kroen. Dyrene kommer fra Varde Ådal Lam i Alslev ved Torben Kous- gaard, der i forvejen er én af gourmet-restaurantens leveran- dører. Restaurantchef Garrey Dawson lægger ikke skjul på, at ambitio- nerne er en Michelin-stjerne og gerne en placering på top 50, den liste som restaurant Noma i Kø- benhavn topper for tredje år i træk. – Vi er gode nok til en Michelin- stjerne, siger Garrey Dawson. Den eneste grund er, at Michelin- guiden ikke anmelder restauran- ter uden for de skandinaviske ho- vedbyer, vurderer Dawson. Men der kan ændres på Miche- lin-guidens politik, er holdningen på Henne Kirkeby Kro. Torben Kousgaard vurderer, at det høje niveau smitter af på hans forretning med opdræt af lam. Garrey Dawson håndplukkede først på året den nye køkkenchef, Paul Cunningham, der var køk- kenchef på Michelin-restauranten The Paul i Tivoli. De kendte hinanden fra gour- mettemplet The Fat Duck ved London. – Vi har den samme filosofi, si- ger Garrey Dawson. Paul Cunningham var straks med på, at de skulle have dyr uden for. Der er også en stor køk- kenhave, der leverer til restau- rantkøkkenet. – Det er fantastisk her. Friske urter og grøntsager og helt friske fisk fra Hvide Sande, siger Paul Cunningham. Restauranten er også vild med lammekødet fra Alslev. Lam skal bidrage til tårn- højt niveau på restaurant Torben Kousgaard og Paul Cunningham har indledt et samarbejde. Leverandør og køkkenchef. Foto: Christer Holte Af Morten Nielsen Tlf. 7211 4381, [email protected] STANDARD: Henne Kirkeby Kro er Nordens bedste. Men det er ikke nok for det ambitiøse personale. Paul Cunningham og famile ser frem til en sommer, der en del af tiden skal foregå ved Vesterhavet. Til daglig bor familien i Korsør. » Det er fantastisk her. Friske urter og grøntsager og helt friske fisk fra Hvide Sande Paul Cunningham, køkkenchef. SPORT Skovlund vandt jævnbyrdigt opgør Fodbold: Serie 3: Skovlund – Sig/Thorstrup 0-2 (0-2). Skovlund vandt et tæt og in- tenst lokalopgør mod Sig/ Thorstrup med 2-0. Hjemme- holdet begyndte bedst og kom frem til to store chancer i de første syv minutter. Efter 20 minutters spil var gæster- ne tæt på at bringe sig foran, men Skovlunds målmand Thomas Sørensen leverede en fornem redning. I det 25. mi- nut blev det så 1-0 til Skov- lund, da Jesper Marcussen he- adede bolden i kassen efter et hjørnespark. Fem minutter senere levere- de hjemmeholdet en hurtig omstilling, og det udnyttede Claus Nielson til at bringe Skovlund på 2-0. Et minut før pausen var Sig/ Thorstrup igen tæt på, men det lykkedes hjemmeholdet at holde stand, så stillingen var 2-0 ved pausen. Fem minutter inde i anden halvleg var Skovlund tæt på at øge føringen, og ti minutter senere havde hjemmeholdet igen muligheden, men den store chance blev misbrugt. Derefter vekslede spillet frem og tilbage, men det blev ikke til yderligere scoringer. Skovlunds træner Leif Tho- rø roste efter kampen Martin Andersen for en fornem ind- sats på hjemmeholdets midt- bane. Dagens spillere hos Skov- lund blev Michael Uglebjerg og Mikkel Zadova. Bittert nederlag til Lunde i serie 2 Fodbold: Serie 2, herrer: Lunde Boldklub – Billund IF 1-2 (0-1). Lunde havde chancer for point i opgøret mod Billund, men måtte skuffende gå fra banen som taber. Gæsterne bragte sig foran efter 36 minutters spil på et flot langskud, som tog under- kanten af overliggeren og røg i mål. Lunde havde dog sine chancer før pausen, men en velspillende Billund-keeper tog alt. Derfor var stillingen 0-1 ved pausen. I begyndelsen af anden halvleg pressede hjemmehol- det godt på, men stadig manglede skarpheden foran mål. I det 76. minut blev det i stedet 2-0 til gæsterne efter et flot opbygget angreb. Deref- ter satsede Lunde alt, og hjemmeholdet fik da også re- duceret, da René Jochumsen udnyttede et straffespark. Efter scoringen havde Lun- de yderligere et par store chancer, men det lykkedes ik- ke at få scoret. – Jeg har en bitter smag i munden, da jeg bestemt sy- nes, at vi spillede lige op mod Billund, som jeg ikke var im- poneret over spillemæssigt, sagde Lundes træner Jan Aas- berg efter kampen. Dagens spiller hos Lunde blev Bjarke Andresen.

DESCRIPTION

Paul Cunningham og famile ser frem til en sommer, der en del af tiden skal foregå ved Vesterhavet. Til daglig bor familien i Korsør. urter og grøntsager og helt friske fisk fra Hvide Sande mandag7.maj2012 VAR De kendte hinanden fra gour- mettemplet The Fat Duck ved London. –Vi har den samme filosofi, si- ger Garrey Dawson. Paul Cunningham var straks med på, at de skulle have dyr uden for. Der er også en stor køk- ■ Fodbold: Serie 2, herrer: Lunde Boldklub – Billund IF 1-2 (0-1).

TRANSCRIPT

mandag 7. maj 2012 VAR VARDE 7

HENNE KIRKEBY: To får og firelam kan nu være med til at indfride tårnhøje ambitioner på HenneKirkeby Kro, der blev kåret somNordens bedste restaurant i2011. I går blev dyrene sluppetløs på en græsmark lige uden forkroen.

Dyrene kommer fra Varde ÅdalLam i Alslev ved Torben Kous-gaard, der i forvejen er én afgourmet-restaurantens leveran-dører.

Restaurantchef Garrey Dawsonlægger ikke skjul på, at ambitio-nerne er en Michelin-stjerne oggerne en placering på top 50, denliste som restaurant Noma i Kø-benhavn topper for tredje år itræk.

– Vi er gode nok til en Michelin-stjerne, siger Garrey Dawson.Den eneste grund er, at Michelin-guiden ikke anmelder restauran-ter uden for de skandinaviske ho-vedbyer, vurderer Dawson.

Men der kan ændres på Miche-lin-guidens politik, er holdningenpå Henne Kirkeby Kro.

Torben Kousgaard vurderer, atdet høje niveau smitter af påhans forretning med opdræt aflam.

Garrey Dawson håndplukkedeførst på året den nye køkkenchef,Paul Cunningham, der var køk-kenchef på Michelin-restaurantenThe Paul i Tivoli.

De kendte hinanden fra gour-mettemplet The Fat Duck vedLondon.

– Vi har den samme filosofi, si-ger Garrey Dawson.

Paul Cunningham var straksmed på, at de skulle have dyruden for. Der er også en stor køk-

kenhave, der leverer til restau-rantkøkkenet.

– Det er fantastisk her. Friskeurter og grøntsager og helt friskefisk fra Hvide Sande, siger PaulCunningham.

Restauranten er også vild medlammekødet fra Alslev.

Lam skal bidrage til tårn-højt niveau på restaurant

Torben Kousgaard og Paul Cunningham har indledt et samarbejde. Leverandør og køkkenchef. Foto: Christer Holte

Af Morten NielsenTlf. 7211 4381, [email protected]

STANDARD: Henne Kirkeby Kro er Nordens bedste. Men det er ikke nok for det ambitiøse personale.

Paul Cunningham og famile ser frem til en sommer, der en del af tiden skal foregå ved Vesterhavet. Til dagligbor familien i Korsør.

»Det er fantastisk her. Friskeurter og grøntsager og heltfriske fisk fra Hvide Sande

Paul Cunningham, køkkenchef.

SPORT

Skovlund vandtjævnbyrdigt opgør■ Fodbold: Serie 3: Skovlund –Sig/Thorstrup 0-2 (0-2).

Skovlund vandt et tæt og in-tenst lokalopgør mod Sig/Thorstrup med 2-0. Hjemme-holdet begyndte bedst ogkom frem til to store chancer ide første syv minutter. Efter20 minutters spil var gæster-ne tæt på at bringe sig foran,men Skovlunds målmandThomas Sørensen leverede enfornem redning. I det 25. mi-nut blev det så 1-0 til Skov-lund, da Jesper Marcussen he-adede bolden i kassen efter ethjørnespark.

Fem minutter senere levere-de hjemmeholdet en hurtigomstilling, og det udnyttedeClaus Nielson til at bringeSkovlund på 2-0.

Et minut før pausen var Sig/Thorstrup igen tæt på, mendet lykkedes hjemmeholdetat holde stand, så stillingenvar 2-0 ved pausen.

Fem minutter inde i andenhalvleg var Skovlund tæt på atøge føringen, og ti minuttersenere havde hjemmeholdetigen muligheden, men denstore chance blev misbrugt.Derefter vekslede spillet fremog tilbage, men det blev ikketil yderligere scoringer.

Skovlunds træner Leif Tho-rø roste efter kampen MartinAndersen for en fornem ind-sats på hjemmeholdets midt-bane.

Dagens spillere hos Skov-lund blev Michael Uglebjergog Mikkel Zadova.

Bittert nederlagtil Lunde i serie 2■ Fodbold: Serie 2, herrer:Lunde Boldklub – Billund IF1-2 (0-1).

Lunde havde chancer forpoint i opgøret mod Billund,men måtte skuffende gå frabanen som taber.

Gæsterne bragte sig foranefter 36 minutters spil på etflot langskud, som tog under-kanten af overliggeren og røgi mål. Lunde havde dog sinechancer før pausen, men envelspillende Billund-keepertog alt. Derfor var stillingen0-1 ved pausen.

I begyndelsen af andenhalvleg pressede hjemmehol-det godt på, men stadigmanglede skarpheden foranmål. I det 76. minut blev det istedet 2-0 til gæsterne efter etflot opbygget angreb. Deref-ter satsede Lunde alt, oghjemmeholdet fik da også re-duceret, da René Jochumsenudnyttede et straffespark.

Efter scoringen havde Lun-de yderligere et par storechancer, men det lykkedes ik-ke at få scoret.

– Jeg har en bitter smag imunden, da jeg bestemt sy-nes, at vi spillede lige op modBillund, som jeg ikke var im-poneret over spillemæssigt,sagde Lundes træner Jan Aas-berg efter kampen.

Dagens spiller hos Lundeblev Bjarke Andresen.