sherri rama ceka, legalizimet

of 24 /24
DIPLOMACIA PS: INTEGRIMI PENG I VJEDHJES SË ZGJEDHJEVE PD: Rama bllokoi statusin duke mos votuar 3 ligjet »2 MARRËVESHJA E RE ME SERBINË Kongresi Amerikan shpreh pikëpamjen e vet mbi Kosovën »11 E PREMTE 26 PRILL 2013 VITI IX, NR. 2959 TEL: 04 2 233 991 FAX: 04 2 233 998 ÇMIMI: 30 lekë • € 1.5 gazetametropol.com LEGALIZIMET 5500 emrat e rinj që do të marrin hipotekën e shtëpisë »18-22 SHEFAT E ANTIMAFIES Kryqëzim mafiesh në Romë, roli që kanë shqiptarët Zbërthehen linjat e drogës, prosti- tutave dhe trafi- kut të armëve. Kush janë bosët dhe pikat kyçe të shpërndarjes »7 Kush nuk paguan në kohë dosja i kalon në radhë të fundit. Renditja e emrave sipas qarqeve, regjistrimi pas shlyerjes së detyrimeve Familjet që do të largohen nga shtëpitë Verilindja dhe juglindja janë ende në rrezik nga zonat e minuara Shpërthimet »5 REAGOJNË BANKAT Fshirja e kredive të këqija sjell konflikt me tatimet PAS BASHKIMIT ME LSI Bashkia e Korçës, prefekti çon për rivotim buxhetin 2013 »9 Ekspertët parashikojnë rritjen e kredidhënies në Shqipëri. Lehtësira për banesat dhe financimin e bizneseve në vend Nga NEBIL ÇIKA (As)një votë çame për Greqinë! »10 Opinion Lista me emrat e ish-pronarëve që do të rimarrin banesën e tyre. Pas vendimit të EKB banorët duhet të gjejnë tjetër strehë »4 »5 RUÇI: RAMËN E PRESIN KRERËT E SHTETEVE QË BERISHA SI TAKON DOT REPLIKA T DHE AKUZAT PËR PËRDORIMIN POLITIK TË DIPLOMACISË SHQIPTARE KUVENDI DHE NJË JAVË KOHË PËR TË ZGJIDHUR NGËRÇIN NË KQZ BERISHA KËRKON KOMISION HETIMOR NDAJ EDI RAMËS, U DHUNUA DIPLOMATI NË VJENË »2-3 PD-PS sherr për djalin e Cekës Pas Dreshajt, Shpat Kasapit i rikthehet lumturia Vesa Luma – Big Bastës: “Me ty 24 orë…” Rita Ora vendoset në dietë ekstreme GOSSIP Angela MARTINI toples në lagjet kineze në Nju Jork »14-15 P ërcaktimi i koalicioneve elektorale të zgjedhjeve të 23 qershorit nuk solli shumë surpriza, por njëra prej tyre la, pa dyshim, shijen më të keqe tek opinioni publik... »16 Kur ushtarët vetëvriteshin se kishin folur kundër partisë Viti 1976

Upload: gazeta-metropol

Post on 02-Mar-2016

332 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

Sherri Rama ceka, legalizimet

TRANSCRIPT

Page 1: Sherri Rama ceka, legalizimet

Diplomacia

PS: IntegrImI Peng I vjedhjeS Së zgjedhjeve

PD: Rama bllokoi statusin duke mos votuar 3 ligjet»2

marrëveShja e re me SerbInë

Kongresi Amerikan shpreh pikëpamjen e vet mbi Kosovën»11

E prEmtE26 prill 2013Viti iX, Nr. 2959Tel: 04 2 233 991FAx: 04 2 233 998Çmimi: 30 lekë • € 1.5 gazetametropol.com

legalizimet 5500 emrat e rinj që do të

marrin hipotekën e shtëpisë

»18-22

SheFAT e AnTimAFieSKryqëzim mafiesh në Romë,

roli që kanë shqiptarëtZbërthehen linjat e drogës, prosti-tutave dhe trafi-kut të armëve. Kush janë bosët dhe pikat kyçe të shpërndarjes »7

Kush nuk paguan në kohë dosja i kalon në radhë të fundit. Renditja e emrave sipas qarqeve, regjistrimi pas shlyerjes së detyrimeve

Familjet që do tëlargohen nga shtëpitë Verilindja dhe juglindja

janë ende në rrezik nga zonat e minuara

Shpërthimet

»5

reagojnë bankat

Fshirja e kredive të këqija sjell konflikt me tatimet

PaS baShkImIt me LSI

Bashkia e Korçës, prefekti çon për rivotim buxhetin 2013

»9

Ekspertët parashikojnë rritjen e kredidhënies në Shqipëri. Lehtësira për banesat dhe financimin e bizneseve në vend

nga nebIL ÇIka

(As)një votë çame për Greqinë!

»10

Opinion

lista me emrat e ish-pronarëve që do të rimarrin banesën e tyre. pas vendimit të EKB banorët

duhet të gjejnë tjetër strehë »4

»5

Ruçi: Ramën e pResin

kReRët e shteteve që

BeRisha si takon Dot

Replikat Dhe akuzat pëR

pëRDoRimin politik të

Diplomacisë shqiptaRe

kuvenDi Dhe një javë

kohë pëR të zgjiDhuR

ngëRçin në kqz

BeRisha këRkon komision

hetimoR nDaj eDi Ramës, u

Dhunua Diplomati në vjenë

»2-3

pD-ps sherr për djalin e cekës

• pas Dreshajt, Shpat Kasapit i rikthehet lumturia• Vesa luma – Big Bastës: “me ty 24 orë…”• rita Ora vendoset në dietë ekstreme

Gossip

angela maRtini

toples në lagjet kineze në nju Jork

»14-15

Përcaktimi i koalicioneve elektorale të zgjedhjeve të

23 qershorit nuk solli shumë surpriza, por njëra prej tyre la, pa dyshim, shijen më të keqe tek opinioni publik...»16

kur ushtarët vetëvriteshin se kishin folur kundër partisë

Viti 1976

Page 2: Sherri Rama ceka, legalizimet

02 E premte 26 prill 2013 •

« POLITIKË

KREU SOCIALIST BISEDË ME ZYRTARË NË VJENË DHE ME STUDENTË NË TIRANË Rama: Integrimi peng i vjedhjes së zgjedhjeveProgrami elektoral i PS shpaloset në takime brenda dhe jashtë vendit

Partia Socialiste shpalos programin e saj në takime brenda dhe jashtë vendit. Ka qenë kreu i PS-së, Edi Rama, që në vizitën e zhvilluar dy ditë më parë në Vjenë nuk ka humbur rastin të evidentojë pikat kyçe të alternativës socialiste. Ndërkohë men-jëherë pas kthimit të tij Rama zhvilloi dje një takim me studentë të ekselencës, ku premtoi rritje të cilësisë së sistemit arsimor. Sipas tij, konkurrenca dhe merita do të jetë përcaktuese për vlerësimin e studentëve, pedagogëve dhe mësuesve. Në këtë kon-tekst, Rama garantoi se pas 23 qershorit do të përpiqet të krijojë një sistem besimi mes shtetit dhe të gjithë atyre që kanë aftësi të posaçme dhe dëshirë të kontribuojnë për shtetin, duke u krijuar mundësinë gjithmonë

bazuar në konkurrencë dhe meritë. Ndër-kohë në këtë bashkëbisedim kreu i PS-së ka hedhur poshtë pretendimet e mazhorancës se PS-ja bllokoi integrimin. “Shqipërinë e ka vrarë politika shpeshherë, por të thuash se politikanët janë njësoj dhe se i përkasin së njëjtës specie vrasësish nuk është e vërtetë. Tani vijmë te bllokimi. Është term propagan-distik. Bllokim integrimi nuk ka pasur. Procesi i integrimit në BE është një proces që lidhet me shumë standarde. Kjo nuk ndodh se zgjedhjet vidhen. Nga zgjedhje të vjedhura burojnë pushtete që nuk kanë legjitimitet, por për shkak se votën e popullit e kanë marrë, dhe pse populli nuk ua ka dhënë. Pak pyesin për popullin, por duan të bëjnë punët e tyre. Ne kemi miratuar një numër

të pafundmë ligjesh që quhen ‘ligje që lid-hen me procesin e integrimit’, nuk mirato-jmë dy ligje që lidhen me Gjykatën e Lartë, administratën publike, sepse kur u paraqit ligji për Gjykatën e Lartë, qeveria refuzon të zbatojë një vendim të Gjykatës së Lartë për t’u dhënë fund zgjedhjeve të vitit 2011”, - vuri në dukje Rama. Deklaratës për vjedhje votash i është kundërpërgjigjur zëvendësrektori Ervin Demo, që shoqëron-te Ramën në podiumin e fjalimit, ku sipas tij, nëse do të hidhen të tilla dyshime, do të cenonim rëndë shoqërinë. “Presioni mbi trupën zgjedhore ka qenë i pranishëm, dhe kjo bën të detyrueshëm një proces trans-formimi shoqëror në raport me procesin e zgjedhjeve në shoqëri”, - argumentoi Rama.

Përfaqësuesi i Dules: Mungon baza ligjore

PR merr KZAZ-të, miratohet ndryshimi i komisionerëve

Bode: Koncensioni është zgjidhja më efikase

Kontrolli doganor, PS kundër dhënies me koncension

KQZ-ja miratoi emërimin e përfaqësuesve të Partisë Republikane si anëtarë në komisionet zonale të admin-istrimit zgjedhor. KQZ-ja miratoi më parë shkarkimin në KZAZ të anëtarëve të PBDNJ-së. Përfaqësues të partisë së Vangjel Dules e konsideruan të paligjshëm vendimin, pasi sipas tyre arsyetimi i KQZ-së nuk për-puthet me Kodin Zgjedhor. Anëtarja e KQZ-së Vera Shtjefni tha se pretendimi ligjor qëndron, por vendimi bazohet në konfigurimin e ri në koalicione, çka i jep të drejtën KQZ-së të zgjedhë anëtarët e PR-së. “Nuk kemi të bëjmë me një lirim nga detyra. Neni 32 i Kodit Zgjedhor e shpreh shumë qartë se shkarkimi i një anëtari të KZAZ-së mund të

Dhënia me koncesion e shërbimit të skanimit në dogana një kompanie private amerikane ka ngjallur reagim të fortë në seancën parla-mentare. Të majtët e cilësuan klientelist këtë koncesion, shërbimi i të cilit do të rëndojë xhepat e qytetarëve shqiptarë, ndërsa ministri i Financave deklaroi se kjo është zgjidhja e duhur, që garanton transparencë dhe lufton evazionin. “Rama ka deklaruar se do të jepte me koncesion menaxhimin e doganave të Shqipërisë. Ky koncesion, sipas tij, mundë-son një shërbim më cilësor me pagesë më të paktë. Koncesionimi është zgjidhja më efikase”, - tha Ridvan Bode, ministër i Financave. Deputeti i PS-së Arben Malaj akuzoi qeverinë se ka

bëhet vetëm për shkaqet e përmendura në këtë nen”, - deklaroi përfaqësuesi i PBDNJ-së në KQZ. “Neni 32 nuk merr përsipër të përcaktojë shkaqet që çojnë në shkarkim apo lirim që lidhen me këtë situatë. Në këto kushte, është e qartë që ne nuk mund të gjejmë në Kod, në asnjë nen të tij, një pikë konkrete që të parashikojë mundësinë për ne sot që të shkarko-jmë anëtarët e emëruar për këto arsye që ne thamë. Po i shkarkojmë sepse subjekteve të tjera politike u ka lindur e drejta të bëjnë propozime. Sot po japim përfundim-isht zgjidhje duke kthyer legjitimitetin për sa i përket përbërjes së komisioneve të nivelit të dytë”, - deklaroi anëtarja Shtjefni.

dështuar me të gjitha kon-cesionet e dhëna në 8 vjet. “Kjo që ndodh me qeverinë në ikje është model vetëm i Shqipërisë. Po tregohet kapja përfundimtare e shtetit, dhe kjo ndodh me koncesionimin e pasurive natyrore. Konc-esionet tuaja janë të gjitha të dështuara, dhe kjo rëndon mbi shqiptarët. Të gjitha koncesionet e qeverisë, shtoi Malaj, nuk plotësojnë dy kushtet më thelbësore: kredibilitetin teknologjik dhe financiar. “Ju nuk u keni dhënë koncesione kompanive serioze. Kapja e shtetit dhe korrupsioni janë në nivelet më të mëdha”, - tha Arben Malaj. Drafti u miratua vetëm me votat e mazhoracës, pasi deputetët e opozitës u largu-an nga salla para se draftet të hidheshin në votim.

RUÇI: TURP! CEKA DUHET SHKARKUAR. BERISHA: RAMA JU KA RRAHUR

Incidenti në Vjenë. Berisha: Komision hetimor ndaj RamësErvin Koçi

Kryeministri Berisha deklaroi dje në seancën plenare se do të ngrejë

një komision parlamentar që të zbardhet incidenti i ndod-hur në Vjenë, ku sipas kreut të qeverisë Edi Rama ka godi-tur diplomantin shqiptar në kryeqytetin austriak Egin Ceka. Kjo deklaratë e Berishës solli reagimet e socialistëve. Krye-tari i grupit parlamentar të PS-së, Gramoz Ruçi, deklaroi se kjo kërkesë e Berishës së bashku me akuzat e kreut të ekzeku-tivit janë një turp për politikën shqiptare. “Jemi gati në këtë parlament të sjellim jo një, por 30 dëshmitarë. Urdhëroni të krijojmë komision hetimor për të parë nëse është prekur diplomati me dhunë. Ne do të krijojmë komision hetimor. E di si më dukeni mua apo jo? Jeni ulur në çifte si Kostandini me Dhoqinën. Jeni të pashpresë, ju ka heq nga lista. Zoti kryetar i grupit, i propozoj grupit parla-mentar që të marrë iniciativën për ngritjen e një komisioni parlamentar për këtë akt të dhunshëm. Ditën e hënë ky parlament voton komisionin hetimor parlamentar për të hetuar gjer më një aktin e pa-precedentë, të turpshëm dhe amoral, akt që nuk ka ndodhur në historinë e këtij shteti, të agresionit të një diplomati të ri nga kreu i opozitës në një mo-ment sfazimi total bipolarizmi ose overdoze. Të gjitha do të bëhen, ditën e hënë do të vo-tohet kimizoni. I keni faktuar se sa mund të na pengoni. Ai ju tërheq nga gropa në gropë”, u shpreh kreu i qeverisë, Berisha.

Pas fjalës së Kryeministrit erdhi dhe reagimi i Ruçit, i cili theksoi se diplomati Egin Ceka duhet të shkarkohet nga de-tyra, duke shtuar një dozë iro-nie ndaj Berishës, duke thënë se kryeministri austriak ka 3 vjet që nuk pranon vizitën e Berishës në Vjenë. “Ai është

lideri i opozitës dhe shkoi në një shtet dhe e priti kreu i atij shteti si përfaqësues të opoz-itës sot dhe kryeministër të Shqipërisë nesër. E priti kreu i atij shteti që zotëria juaj ka 3 vjet që lutesh të të presë dhe s’të pret”, - tha Ruçi. Këtu erdhi dhe reagimi i radhës nga kreu i ekzekutivit, që hodhi akuza të rënda ndaj Ramës, duke cilësu-ar atë si përdorues droge dhe të dhunshëm ndaj kolegëve të tij socialist. “Ju garantoj se kry-

etari juaj do të përfundojë njël-loj aty ku e meriton. Prej cilit prej jush thuhet se ka rrahur gruan shtazërisht, ka rrahur nënën si kafshë, se i ka godi-tur bashkëpunëtorët e tij në zyrë? Prej asnjërit prej jush nuk thuhen. Thuhen një mijë e një, por jo këto, për të faktuar se ai humbet çdo kontroll, për të fak-tuar se ai ka probleme të rënda psikike apo overdozash. Ai e fak-toi dje në akademinë politike të Vjenës”, - theksoi Berisha.

STATUSIGjatë akuzave ndaj kreut të opozitës Kryeministri Berisha deklaroi se pasi të fitojë zgjedhjet e ardhshme parlamentare, do të t’i japë kryetarit të opozitës të njëjtin status si të ministrave, në mënyrë që ai të pritet në mënyrë më të mirë të mundshme gjatë vizitave në vendet e tjera të globit. Sipas Kryeministrit, kjo nismë do të bëhet në mënyrë që edhe trupi diplomatik shqiptar i akredituar nëpër vendet e ndryshime të botës të vihet në shërbim të kry-etarit të opozitës kur ai të shkojë në ato vende për vizita zyrtare.

TOPALLI - E po duhet ta rrahë kryetari i opozitës së Shqipërisë

RUÇI - Ja pse ju si kryeministër e merrni në mbrojtje sot një diplo-mat që duhej ta kishe shkarkuar që kur kishte anatemuar me shprehje aspak diplomatike Papën. Ky është diplomati që ke ti. Turpi juaj që e merrni në mbrojtje.

RUÇI - Ky djali që është sojli, po zbaton porositë e sojsëzit dhe po bëhet sojsëz.

TOPALLI - Po Damiani pse nuk i tregon sojsëzët?

BERISHA - Do të marrë përgjegjësitë, komision do të ngremë.

TOPALLI – Këta, kur thonë ‘sojli’, ikin me vrap.

BERISHA - Rama takoi në Vjenë Zanierin. E përshëndes Sekreta-rin e Përgjithshëm të OSBE-së. E falënderoj Zanierin, i cili i kërkoi publikisht dhe botërisht Ramës të plotësojë vendet në KQZ. Nuk më takoi mua ai, takoi Ramën. Vjen në zyrë, më takon mua ai. I tha Ramës: “Plotëso vendet në KQZ.” Ai shkoi të vërë vetullat, por nxori sytë Rama, e mori atë që meritonte.

RUÇI - E para, KQZ-në e bëre ring. Nuk tregove as më shumë, as më pak, i pandryshuar në raport me zgjedhjet e lira dhe demokratike.

TOPALLI - Uluni zonjë, se u përgjigjët!

BRAÇE - Po ku u përgjigj, mi shpirti?

TOPALLI - Ju tërheq vëmendjen për fjalorin e përdorur!

BRAÇE - Pse “shpirti” është fjalë banale?

BEJTJA - Bravo mamadhia!NOKA - Mos flisni për konflikt

interesi! Ju keni qenë prokurore dhe bashkëshorti juaj oficer gjyqësor. Keni dalë edhe në gazetë kur burrin tuaj e morën peng një javë.

FELAJ - Sa budalla që je!BALLA - Budalla u bërë ti të

merresh me një femër?! Hajde merru me ne, legen i ndyrë!

REPLIKAT NË KUVEND

Page 3: Sherri Rama ceka, legalizimet

03• E premte 26 prill 2013

»POLITIKË

BERISHA KËRKON MBËSHTETJEN E TË RINJVE: FITORE SI NË VITIN 1992

Akuza ndaj Ramës për bllokimin e statusitPD mban konventën për të rinjtë, Berisha: Në shpirt jam i ri

IU ZËVENDËSUAN ANËTARËT NË KZAZ NGA LSI-JA, PBDNJ-JA SHFAQ PAKËNAQËSI NDAJ ALEATËVE TË MAJTË Dule: S’njohim KQZ dhe vendimet, të riformatohet

“Vetëm europianë” do të jetë slogani që do të drejtojë fushatën Debati për përfaqësimin në ad-

ministratën zgjedhore ka sjellë për-plasjet e para mes partive të kampit të majtë. Partia “Bashkimi për të Drejtat e Njeriut”, nisur nga vendim-marrjet më të fundit në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, ku tashmë ajo nuk është më e përfaqësuar në asnjë nivel të kësaj administrate, ka paralajmëruar se nuk do të njohë Komisionin Qendror të Zgjedhjeve dhe për rrjedhojë dhe vendimet e tij. Kështu, pas zëvendësimit të për-faqësuesve të kësaj partie nëpër KZAZ me përfaqësues të LSI-së, kryetari i PBDNJ-së Vangjel Dule e cilësoi institucionin qendror të zgjedhjeve si një farsë dhe jo institu-cion të administrimit të zgjedhjeve.

“Për PBDNJ-në nuk ka më KQZ dhe gjejmë rastin të përshëndesim dhe deklaratën e djeshme të ambasa-dorit të SHBA-ve, zotit Arvizu, se ky Komisionin Qendror të Zgjedhjeve në formën dhe përbërjen e sotme nuk është veçse një farsë. Si i tillë, çdo veprim i këtij Komisioni për ne është i pavlefshëm”, - vuri në dukje Dule gjatë një konference për shtyp. Në gjykimin e tij zgjidhja e ngërçit ku ka hyrë KQZ-ja ka vetëm një emër: riformatim. “Dialogu për riformatimin e KQZ-së është një element pa të ci-lin nuk mund të shpresohet se mund të kemi një proces zgjedhor të lirë, të ndershëm, të barabartë dhe të pakontestueshëm”, - deklaroi Dule. Ndalur në fushatën elektorale, kreu

i PBDNJ-së bëri me dije se forumet drejtuese të kësaj partie kanë ven-dosur strategjinë që do të ndiqet në këtë proces zgjedhor. Ndërkohë “Vetëm europianë” do të jetë slogani që do të drejtojë fushatën e PBDNJ-së. Në vlerësimin e Dules çështja e integrimit të Shqipërisë në BE është konsideruar vetëm një slogan, pro në koalicionin e majtë PBDNJ-ja do të këmbëngulë që integrimi euro-pian i vendit të kthehet në një mo-tivim. “Marrja e statusit është filo-zofi, është frymë, është mentalitet, mënyrë të vepruari. Këtu do të insis-tojë PBDNJ-ja , që integrimi europian nga një slogan i thatë ku e katandisi politika e ditës, të kthehet në një motivim”, - deklaroi Dule.

Ervin Koçi

Partia Demokratike zhvilloi dje konventën e radhës, ku në epiqendër ishin të

rinjtë. Ashtu si në dy aktivitetet e mëparshme të PD-së, edhe në këtë takim nuk munguan të gjitha figurat kryesore të kësaj parie, që nga deputetët e demokratë, stafi i ministrave, Kryetarja e Kuvendit si dhe figurat e reja të ardhura në këtë forcë politike, si Eduard Selami etj. Kryefjala e diskutimeve të pjesëmarrësve përveç Kryemi-nistrit Berisha ishin akuzat ndaj kreut të opozitës Edi Rama, duke e etiketuar me epitetin e këtyre 8 muajve të fundit si bllokues të integrimit të vendit. Akuzat ishin më të rënda, pasi për shkak të mosmarrjes së statusit të vendit kandidat u janë privuar të rinjve lehtësirat në marrjen e bursave të studimit si dhe në vendet e punës që mund të gjenin në BE, pasi një nga pikat e lehtësimit të marrjes së statusit është lëvizja e lirë e punëtorëve. Kryeministri Berisha, si partizan i të rinjve, lidhur kjo edhe me Lëvizjen Studentore të vitit 1991, ku ky ishte në krye, deklaroi se në shpirt mbetet gjithmonë i ri, pavarësisht se vitet kanë kalu-ar. “Vij sot në këtë konventë më i frymëzuar, më mirënjohës se kurrë në jetën time ndaj jush. Vij sot pasi nga 8 dhjetori, ditën tuaj, gjer më sot kemi zhvilluar së bashku një dialog, më të gjërin në historinë tonë, dialog për të ardhmen tuaj dhe të shqiptarëve, për të ardh-men e Shqipërisë, për shkollim tuaj, për punësimin, jetën që meritoni, për integrimin e Sh-qipërisë në Europë. Unë sot nuk kam moshën tuaj, por forca e pathyeshme imja qëndron në zemrat e juaja. Besimi im është në energjinë tuaj, përkushtimi im në vizionin tuaj, ja pse unë ndihem gjithnjë bashkëmosha-tar me ju, i vendosur t’ju ndjek

se së bashku me ta do të ko-rrë sukses në zgjedhjet e 23 qershorit, duke i emëruar me termin “uragan”. Krahas kësaj ai theksoi se në katër vjetët e ardhshëm qeveria me atë në krye do të ndërtojë Shqipërinë e ëndrrave të tyre. Konventa e Partisë Demokratike u për-shëndet nga kryetari i Bashkisë së Tiranës Lulzim Basha, i cili theksoi se Partia Demokratike

ka zgjedhur si prioritet rininë, ndaj u bëri thirrje të rinjve që më 23 qershor të zgjedhin PD-në si alternativë. Kryebashki-aku sulmoi paraardhësin e tij Edi Rama, duke e akuzuar se mund të bënte me shumë. “Ne kemi zgjedhur të rinjtë si prioriteti numër një i Partisë Demokratike, kemi zgjedhur t’u japim mundësi të rinjve. Ne ju zgjodhëm ju të parët,

refuzuam konfliktin politik. Ish-kryetari bëri zgjedhjen e tij, që shpreson se ju nuk do ta mbani mend, por kujtesa nuk na ka lënë. Punët e bëra mbeten, dhe jo fjalët. Ju e dini qëndrim e PD-së dhe të Sali Berishës, dini se çfarë kemi bërë për rininë dhe kemi shumë për të bërë. Ju bëj thirrje të zgjidhni PD-në dhe Sali Berishën, ndryshimi është për ju”, - tha Basha.

Kryetarja e Kuvendit, Jozefina Topalli, gjatë fjalës së saj tha se ndërsa mazhoranca punon, kryetari i PS-së sajon statistika të pavërteta. Kryeparlamentarja akuzoi kreun e opozitës se bllokon integrimin, duke detyruar deputet të thonë “jo” për gjithçka. “Rama duhet të jetë shumë i lodhur në fund të ditës, pasi për çdo gjë i ka detyruar deputetët të votojnë vetëm kudër”, - tha Topalli.

Topa

lli

Në çastin kur kreu i selisë blu, Sali Berisha, hyri në sallën e kon-greseve, të pranishmit ndërprenë fjalën e Kryetares së Kuvendit duke brohoritur emrin e Kryemi-nistrit. Kjo vijoi për disa minuta, duke e shoqëruar Berishën me brohoria pro tij derisa ai zuri vendin tij në Pallatin e Kon-greseve dhe më pas Topalli vijoi fjalën e saj aty ku e la përgjysmë.

Bro

hori

a

Kjo ishte konventa e tretë e Partisë Demokratike. Në dy të parat u diskutuan temat mbi zhvillimin rural të Shqipërisë, si dhe në rritjen e pu-nësimit. Aktiviteti i mbajtur dje kishte si kryefjalë të rinjtë, ku Kryeministri Berisha deklaroi se në mandatin e ardhshëm do të bëjë gjithçka për të ndërtuar Shqipërinë e ëndrrave të të rinjve. Pas kësaj pritet që PD-ja të zhvillojë edhe një konventë tjetër.

Konv

enta

dhe t’ju udhëheq hap pas hapi gjer në shndërrimin e ëndr-rave tuaja në realitet. Nuk kam moshën tuaj në vite, por jemi bashkëmoshatar në liri, mosha juaj e lirisë është mosha që ju me guximin, trimërinë dhe vi-zonin i dhuruat çdo shqiptari dhe mua”, - u shpreh Berisha. Duke marrë një shtysë më shumë frymëzimi nga prezen-ca e të rinjve, Berisha deklaroi

MEGA me komisionarë

Berisha: Dule tregti votash me minoritetin

“Me përfshirjen e PBDNJ-së në aleancë me socialistët vota e mi-noritetit etnik grek është e rrezikuar”, - kështu u shpreh Kryeministri Sali Berisha, i cili deklaroi se për këtë arsye do t’i krijojë mundësinë partisë tjetër së minoritetit, MEGA, e cila është në koalicion parazgjedhor me demokratët, që të ketë përfaqësuesit e vet në komisionet zgjedhore. “E garantoj gjithashtu se në këtë proces do të kenë përqindjen e vet në komisionerë e në çdo gjë për të garantuar numërimin e votave, pasi kurrë ndonjëherë vota e minoritarëve nuk ka qenë më në rrezik se në këtë periudhë nga aleanca e pazareve”, - tha Berisha. Berisha tha se MEGA ka një rëndësi të posaçme në mbro-jtjen e të drejtave të minoritetit tani që partia tradicionale e drejtuar nga Vangjel Dule, sipas tij, iu bashkua aleancës së pazareve. “Dua të theksoj se kjo parti merr një rëndësi të veçantë në kushtet kur partia tradicionale, do ta quaja, e minoritetit u dëmtua në mënyrë të paripa-rueshme nga aleanca e pazareve, aleancë në të cilën edhe para firmosjes së saj viktimë e parë ishte përfaqësuesi i votës së minoritarëve në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve. Sikur zoti Dule të kalonte në anën tjetër, ne do të zëvendësonim një nga përfaqësuesit tanë, por jo përfaqësuesin e minoriteteve”, - tha ai. “Programi ynë janë kërkesat e minoritetit etnik grek, ndaj do të përbëjnë boshtin e strat-egjisë politike të partisë “Minoriteti Etnik Grek për të Ardhmen”, e cila do ketë në parlamentin e ardhshëm përfaqësuesit e saj, që do të dalin nga zgjedhjet e 23 qershorit”, - tha Kristo Kiço, kryetar i MEGA-s. Pasi morën në koalicion parazgjedhor 25 parti, demokratët do të nënshkruajnë mar-rëveshje bashkëpunimi me secilën prej tyre. Brenda disa ditësh pritet të mbyllet lista e kandi-datëve për deputetë, pasi afati i fundit i depozitimit në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve është 6 maji.

KOALICIONI

Page 4: Sherri Rama ceka, legalizimet

04 E premte 26 prill 2013 •

«SOCIALE

Marrëveshje e re

Dy milionë euro për të sëmurët me kancer

Në një kohë kur sëmundjet tumorale kanë arritur shifra shumë të larta në vendin tonë, duke u regjistruar çdo ditë e më shumë raste të reja, duke arritur shifra rekord, pritet për herë të parë një ndërhyrje në shërbimin e onkologjisë. Kjo pas nënshkrimit të marrëveshjes midis Min-istrisë së Financave dhe qeverisë austriake me një vlerë prej dy milionë eu-rosh. Ministri i Financave, Ridvan Bode, deklaroi se projekti pritet të përfun-dojë pas 9 muajsh, pasi të vijnë aparaturat moderne për të gjithë të sëmurët që vuajnë nga sëmundjet kancerogjene. Në vendin tonë po shihet një rritje reale mjaft e shpejtë, me rreth 50% gjatë 15 vjetve të fundit. Objekti i projektit është shndërrimi i shërbimit të onkologjisë në një qendër kompe-tence të një mjekimi real, shkencor dhe të para-metrave bashkëkohorë mbështetur në direktivat e fundit të OBSH-së për programet kombëtare të kontrollit të kancerit.

Fëmijë obezë

Një në pesë fëmijë obezë, të kequshqyer

Një në pesë fëmijë në Shqipëri është obezë dhe përkatësisht nga mosha 5-10 vjeç. Të dhënat e In-stitutit të Shëndetit Pub-lik tregojnë se këta fëmijë janë me probleme të tillë sepse nuk ushqehen mirë edhe nga prindërit e tyre, që nuk arrijnë t’i mësojnë për ushqimin që duhet të zgjedhin për konsumim. Që nga raporti i vitit 2008, kur rezultonin 7.7 % e fëmijëve shqiptarë obezë, Europa e kishte këtë përqindje më të ulët, duke marrë parasysh edhe numrin më të madh të fëmijëve. Lajmin e bën të ditur specialistja pranë ISHP-ë Jolanda Hyska. Ndikimi më i madh që ka sjell këtë shifër të lartë të obezitetit është pikërisht ushqimi, sepse edhe ata vetë janë më të prirur drejt ushqimeve të shpe-jta që dalin nga fastfudet, si hamburgerët, doner, sufllaqe, byrek e të tjerë. Brumi që ata konsumojnë si dhe salcat e ndryshme ndikojnë drejtpërdrejt në organizmin e tyre, sepse ata nuk konsumojnë pothuajse fare perime dhe fruta. Madje, kjo është vënë re edhe në shkollat private që ofrojnë drekë.

SHËNDETËSIAVERILINDJA DHE JUGLINDJA, ENDE KA ZONA TË MINUARA NË VENDIN TONË

Zonat e minuara rrezik për shqiptarëtMinistria e Mbrojtjes: Kanë humbur jetën 143 persona në këta 15 vjet

BASHA: MBAJTA PREMTIMIN PËR TË PËRMIRËSUAR JETËN E BANORËVE Kombinat-Kinostudio, autobusë të rinj

Janë vënë në dispozicion 20 autobusë të rinj, priten dhe 16

Erta Bode

Zonat e minuara mbeten një rrezik i lartë për sig-urinë e jetës së popullit

shqiptar. Në këta 15 vjet kanë humbur jetën 143 persona dhe janë gjymtuar nga shpërthimet 836 të tjerë. Në vendin tonë ka akoma zona me municione të fshehura nëntokë ose dhe muni-cione të paplasura dhe që duhen pastruar për të minimizuar në maksimum rrezikun. Në kohën e verës nga nxehtësia e diellit ose nga zjarret, që bien vend e pa vend, këto zona bëhen më të rrezikshme, duke vënë në rrezik jetën e banorëve, këmbësorëve dhe fëmijëve që luajnë. Ministria e Mbrojtjes bën të ditur se 11 pika rreziku janë të fokusuara në Verilindje dhe Juglindje të vendit tonë. Bëhet e ditur se deri tani janë pastruar 8 hotspote me municione dhe mina të plasura, por ka ende shumë punë për të bërë. Gjithashtu rreziku që ka ardhur nga zonat e minuara ka qenë i një shkalle të lartë, duke bërë të ditur se vetëm 15-vjeça-rin e fundit kanë humbur jetën 143 persona dhe janë gjymtuar 836 persona të tjerë.

SituataQysh nga Lufta e Dytë

Botërore në vendin tonë u minuan zona të caktuara, të cilat ende nuk janë pastruar të gjitha as deri në ditët e sotme, kur kanë kaluar rreth 70 vjet. Në shtimin e numrit të këtyre zonave të rrezikshme kanë ndi-kuar edhe lufta e brendshme që pati Shqipëria në vitin 1997 si dhe lufta e Kosovës. Pas këtyre tri luftërave Shqipëria është kthyer në një vatër zonash të minuara. Sipas deklaratës së zv.ministrit të Mbrojtjes Ekrem Spahia, Verilindja dhe Juglindja janë zonat më të rrezikuara, që faktikisht përkojnë me ku-fijtë tanë tokësorë me shtetet fqinje, duke ditur se pjesën perëndimore e kemi bregdet. Gjatë këtyre 15 vjetve shkon rreth në 1000 numri i personave të dëmtuar nga minat që pël-casin, përkatësit 143 persona kanë gjetur vdekjen. Ekspertët thonë se municionet që kanë mbetur atje që nga Lufta e Dytë Botërore, trazirat e 1997-s dhe lufta e Kosovës janë ende aktive dhe të rrezikshme, pasi mund të vetëshpërthejnë. Ky vetësh-përthim mund të sjellë sërish humbje në njerëz, gjymtime dhe tronditje në popull. Ajo çka është më e rrezikshme deri tani është se këto zona nuk janë rrethuar dhe një pjesë e tyre që nga Lufta e Dytë Botërore nuk janë evi-dentuar saktësisht se ku janë, kështu që edhe fëmijët që luajnë nëpër sheshe janë të rrezikuar nga shpërthimet e mundshme. Me mbështetjen e programit të Kombeve të Bashkuara Ministria e Mbrojtjes ka arritur të pastrojë 8 zona me municione dhe mina të paplasura, si dhe ka nisur pu-nën për pastrimin edhe të 11 zonave të tjera, që janë eviden-

Dje u futën në punë ur-banët e rinj për linjën e auto-busëve Kombinat-Kinostudio, e cila ishte më problematikja në kryeqytet. Këta autobusë janë të rinj, me kapacitet prej 100 persona dhe kanë kushte mod-erne, që lehtësojnë transportin e banorëve, që deri tani ishte pothuajse i padurueshëm. Të 20 autobusët janë ndarë barabartë për dy stacionet, përkatësisht 10 do të nisen nga Kombinati dhe 10 të tjerë nga Kinostudio-ja. Kryetari i Bashkisë së Tira-nës, Lulzim Basha, deklaroi se ky ishte premtimi i tij i radhës, që u përmbush në të mirë të banorëve. Gjithashtu ai ironizoi kreun e Partisë socialiste dhe ish-kryebashkiakun Edi Rama,

që të mos dalë në deklaratë dhe të pretendojë se ky ishte një tjetër premtim i vjedhur. Deri në fund të vitit operatori do të sjellë edhe 16 autobusë të rinj, duke e çuar numrin e përgjithshëm të mjeteve në shërbim të udhëtarëve të lin-jës Kombinat–Kinostudio në 36. Autobusët do të shërbejnë pa ndërprerje nga ora 5:00 e mëngjesit deri në orën 24:00 të natës gjatë verës dhe nga ora 5:30 e mëngjesit deri në orën 23:00 të natës gjatë dim-rit, duke mundësuar kështu harrimin e kushteve të këqija që ofronte kjo linjë shumë e rëndësishme dhe e përdorur nga qytetarët e Tiranës. Ky premtim i mbajtur favorizon

qytetarët që përdorin këtë linjë urbanësh, pasi e bën më të lehtë transportin e tyre, duke ditur të gjithë se ajo linjë ishte më e vështira edhe nga shumë pasagjerë që hipnin në auto-busë si dhe nga papastërtia,

aromat e këqija dhe nga vjed-hjet e shumta që ndodhnin nëpër xhepat e udhëtarëve, pikërisht se kishte shumë ngjeshje dhe njerëzit nuk e kuptojnë se ç’ndodh për shkak të ngjeshjes së madhe.

MINATNë këta 15 vjet kanë humbur jetën 143 persona dhe janë gjymtuar nga shpërthimet 836 të tjerë. Ministria e Mbrojtjes bën të ditur se 11 pika rrezi-ku janë të fokusuara në Verilindje dhe Juglindje të vendit. Bëhet e ditur se deri tani janë pastruar 8 hotspote me municione dhe mina të plasura. Masa e parë që duhet të marrë Ministria e Mbrojtjes është pikërisht të zbulojë saktësisht vendndod-hjet e këtyre zonave, t’i rrethojë ato dhe t’i bëjë të pakalueshme derisa të pastrohen të gjitha.

tuar si të rrezikshme. Por numri i këtyre zonave nuk mbaron me kaq, asgjë nuk është e sigurt derisa këto zona të pastrohen të gjitha. “Gjatë vitit 2010 janë as-gjësuar dy mijë tonë municione, që ishin shumë të rrezikshme, duke nisur nga vjetërsia e tyre. Nga muaji shtator 2009 e deri në ditën e sotme janë demilitari-zuar mbi 86 mijë tonë municione. Brenda muajit qershor përfundon asgjësimi i municioneve të tepër-ta për të gjithë kalibrat e ndry-shëm, duke ngelur vetëm një sasi e vogël e municioneve të lehta”, - tha Spahia, zëvendësministër i Mbrojtjes. Faktikisht stina e vërës është tepër e rrezikshme, pasi rri-

tet numri i lëvizjeve, vizitorëve si dhe rriten temperaturat, të cilat mund të sjellin ndonjë shpërthim të mundshëm, që mund të marrë tone tragjike për sa u përket jetëve të banorëve. Masa e parë që duhet të marrë Ministria e Mbrojtjes është pikërisht të zbu-lojë saktësisht vendndodhjet e këtyre zonave, t’i rrethojë ato dhe t’i bëjë të pakalueshme deri-sa të pastrohen të gjitha. Që prej vitit 2009 Ministria e Mbrojtjes ka demontuar 86 mijë tonë mu-nicione të tepërta në të gjithë vendin, por ende ka shumë punë për të bërë, pasi janë edhe 11 zona për t’u pastruar, por dhe të tjera që ende nuk janë piketuar.

Page 5: Sherri Rama ceka, legalizimet

05• E premte 26 prill 2013

»EKONOMI

Bejaze Çima Tito KociSadik HamitiEdmond HamitiKozma GjokaSlavo BodariXhelal SkenderiMihal ZhongaDashamir GjialiVeip Mehmeti Mustafa VeckaFotini VeckaFeride Polluci Selami MaliqiNaim HidriArben MyftiuRabushe Myftiu, Myfit DinoAzis DautiSokrat PriftiGazeli MehmetiKujtim KertushaAqif KurtiZemere KaninaMinella PriftiFatmir KokoshiYlldiz DurresiLuan KokaFatmir Libohova Roland XaxaAgron VllamasiTelha ShabaNevruz BimoziZija KapllaniBeqir DemiriVait AliuMarjeta StefaniRaqi KostiPirro GoroAnastas GogaJorgji VrahoritiKujtim KertushaAqif KurtiZemere KaninaFatos XhevrijeSanije MuzhaqiFitimGezimFerdinand DemkoKonstandinMinella GogaViktor SkanjetiFIER PRONARË Galip Vezir TrokaFIER QIRAMARRËS Sadete ShehuEduart ShehuSHKODRA PRONARË Luigj MuzhaniSabahet ShpuzaKolec TopalliFatmir AshikjaZef PoguErmine MuzhaniMihail ShtirkiqSHKODRA QIRAMARRËSZ.AvdijaV.IlijaM.Kraja S.PataA. Rusi G.HaxhiaA.HaxhiaJ.UruciGj.RuciniCuf MuratiA.BarakuB.BarakuGj.LjarjaP.RadovaniT.XhabijaI.TafiliM. Tafili

Enti i Banesave: Emrat deri në prill

Lista e pronarëve që do të rifitojnë shtëpitë e tyre

Enti Kombëtar i Banesave ka publikuar listën e pronarëve që përfitojnë shtëpitë e tyre nga lirimi i pronave të tyre nga qiramarrësit. Në zbatim të Aktit Normativ, i cili ka hyrë në fuqi “Për lirimin e banesave pronarëve të ligjshëm nga qytetarët e pastrehë, banues në banesat ish-pronë të subjekteve të shpronësuara”, ky institucion publikon listën e plotë me emrat e pronarëve dhe atyre që jetojnë në ish-pronë. Bëhet fjalë për pronarët dhe qiramarrësit e banesës, përkatësisht për këto qytete Tiranë, Durrës, Vlorë, dhe Shkodër, të cilët janë pjesë e këtij procesi. Lista e aplikimeve bën fjalë për kërkesat e pronarëve për lirimin e shtëpive dhe emrat e qiramarrësve që duhet të lirojnë banesat. Pas pajisjes nga ana e Entit me urdhrin ekzekutiv, pronarëve u lind e drejta t’i drejtohen Përmbarimit, për lirimin e shtëpive të cilat u janë njohur ligjërisht, por që banohen ende nga qiramarrësit. Ata bëjnë njoftimin përkatës pranë Entit Kombëtar të Banesave, që në përputhje me autorizimin që Akti Normativ i jep këtij institucioni, të bëjë verifikimin respektiv dhe t’i drejtohet gjykatës për lëshimin e urdhrit të ekzekutimit për lirimin e banesës.

TIRANA PRONARË Luan N. TaganiSkifter N. TaganiLulzim H. KodraKlara Z. KoliqiGezim Xh. TopalliLumturi KazaziBujar R.GilaniKliton R.GilaniAna Ll. PapaSadik R. NdroqiEvelina K.KaragjoziArben R.Kaba Brikena E.CabejSadik R.NdroqiGenti Sh.BardhoshiLirije R.BardhoshiSonila Sh.Bardhoshi Ana Ll.PapaGenti H. PepaXhavit Q.DycaEqerem Xh. MucaEvelina K.KaragjoziMirgjin S. TefikuArdit H. Muca Anila M.LlakmaniBashkepronaret CaraEsat F.PazariMeme Xh.MerlikaArdit H. Muca Lumturi KazaziTIRANA QIRAMARRËSPiro Th.ThamoKristaq Th.ThomoViktor Th.ThomoHasan AbediniSuzana L.AbediniLike CakaFatos H.ManushiBukurie SulaGani XhijaQemal XhijaEdmond Budo Marga Ll. ShkurtiSokol KoprenckaZenepe ShehiShyqyrie B. NurkaZoti Kurt VrapiSelami F.SkenderiBukurije SkenderiZenepe ShehiPaulin ShoshiSokol KoprenckaAgim BacovaBajame GjishtiLumturi GjishtiBesnik K. PezaShyqyrie B. NurkaShpetim LatifiShpetim FarkaIsa KalushiPajkata M. ZekthiSkender O.ZekthiMuhrrem LamceShpetim LamceAgim LamceRine Hile GjergjiHasan MacallaRifat MacallaFatmira MacallaBojko ThemelkoVahe MukiniTanush ShytiPajkata ZekthiSkender ZekthiMyrteza BadeniBelul FjollaAstrit HokaHaxhi BurreliQamile FjollaVLORA PRONARË Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqiperise

Bashkepronesia DuniAxhika Selman GjipalajVLORA QIRAMARRËSFatmir K. KaloFotaq K. KaloShazie GjataHysnie PashajPenelopi KapinovaEqerem KushtaSabaudin AbaziAgron AbaziFluturime TopalliDURRËS PRONARË Lejla Shijaku Iris CekuVasillaq FurxhiElvira IsufiShpresa TurraLlambrinia TatiPandeli StrattiGeraldina StrattiIlona SpiruBrunela ÇaushiHektor KosovaMatilda DovanaOrest MargaritiAdamant SulaAbdullah DeliallisiRefik MyshketaRefik MyshketaFatos RekaBrunela ÇaushiShpresa Turra Shkelqim KokomaniVasillaq FurxhiArben DishaIslam ShijakuMarija V. PapaArben DishaMirlinda XhumriDhurata ZajaBrajan SubashiIslam ShijakuThimaq OpariElektra ÇiliDURRËS QIRAMARRËSRiza MeleRapushe MyftiuNeim HidriNazmije HidriMyfit DinoAziz DutiHasan SulejmaniMero ArapLefter Gjikondi Njazi AllushiSanije MemkoManushaqe ShehuLije ToskaLigor CifliguAgron TafaPavllo KonduriVladimir GjuziHajdar VerdhaHamdi DedjaPulie PaskoMina PriftuliNaime TrepshiMario GrashiVangjel Diamanti Vlash HebaMirash SufajOsman OsmaniAndrea AndoniBurhan ServetiMark AndoniBahrie OsmaniMustafa VeckaFotini VeckaBesnik HoxhaIdajet CelaRudi ManariAdivije Nurce

Brikena Dervishaj

Paketa e masave të ndër-marra nga Banka Qendrore është mirëpritur nga Shoqa-

ta e Bankave. Në një reagim zyrtar kjo shoqatë, e cila përfaqëson të 15 bankat që aktualisht ushtro-jnë aktivitetin e tyre në vendin tonë, shprehet se ndryshimet ligjore do të sjellin një rritje të kreditimit për ekonominë e vendit, si dhe më shumë siguri për publikun. Por i vetmi merak që kanë bankat është keqin-terpretimi që administrata ta-timore i bën aktualisht njohjes së kredive të këqija.

Fshirja e kredive të këqija Sipas Shoqatës së Bankave

fshirja e kredive të këqija duhet të kuptohet qartë si proces i mirëfilltë kontabël i bankave në përputhje me standardet ndërkombëtare dhe rregullo-ret e BSH-së. “Konflikti aktual qëndron në keqinterpretimin nga Autoritetet Tatimore, të kritereve të parashikuara nga ligji për njohjen e kredive të këqija, p.sh. shterimin e të gjitha veprimeve ligjore. Në mënyrë të gabuar, nuk merren në konsideratë provigjionimi i plotë për kreditë e këqija nga ana e bankave, (ndryshe nga kreditorë të tjerë), apo proce-durat shteruese juridike, të cilat bankat ndjekin për mbled-hjen e tyre, si marrja e urdhrit të ekzekutimit nga Gjykata, dhe ndjekja nga procesi i përmba-rimit. Njohja e kredive të këqija mund të zgjasi për vite duke ndikuar në cilësinë e portofolit të kredive dhe likuiditetin që disponjnë bankat për kreditim”, - thekson Shoqata e Bankave.

Tregu i pensioneve pirvate ka njohur një zgjerim të vrul-lshëm gjatë vitit të kaluar. Sipas të dhënave të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare gjatë vitit 2012 në tregun e pensioneve private vullnetare ushtruan aktivitetin e tyre tre fonde pensioni. “Analiza e të dhënave për tregun e pen-sioneve private vullnetare në fund të vitit 2012 tregon një total asetesh nën menaxhim prej 283.01 milionë lekë dhe me një rritje prej afro 128.27 milionë lekë, ose 82.89%. E shprehur në euro, totali i aseteve nën menaxhim është 2.03 milionë euro”, - thek-sohet në analizën e AMF-së. Numri i anëtarëve në fondet e pensioneve në fund të vitit 2012 është 7,281 anëtarë, nga 6 295 duke shënuar rri-

SHOQATA E BANKAVE PRO FULLANIT: DO TË RRITET KREDITIMI

Bankat: Fshirja e kredive të këqija, konflikt me Tatimet

PERIUDHA JANAR-MARS, AMF: TREGU I SIGURIMEVE U RRIT 12 PËR QIND

Pensionet private, tregu mbi 2 milionë euroAnëtarë në tre fondet e pensioneve janë 7 281 persona

tje prej 15.66% krahasuar me fundin e vitit 2011. Ndërkaq, Tregu i Sigurimeve ka regjis-truar ritme të kënaqshme të rritjes gjatë tre muajve të parë të vitit. Sipas të dhënave nga

Autoriteti i Mbikëqyrjes Finan-ciare, vlera totale e primeve arriti në pak më shumë se 2 miliardë lekë, ose 12% më shumë krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Ndërkaq, tregu vijoi të mbetet i orientuar kryesisht tek seg-menti i jo-jetës, që sollën rreth 88% të vëllimit të përgjith-shëm të primeve. Ky segment regjistroi një rritje në tre muajt e parë të vitit me 2%, ndër-kohë që edhe tregu i sigurimit të jetës ka një rritje prej mbi 5%. Shtysa kryesore për rritjen e tregut në këtë periudhë ka ardhur nga produktet e sig-urimit të detyrueshëm motorik dhe kryesisht falë rritjes së çmimit të tyre në fund të vitit. Ndërkohë, numri i dëmeve të paguara në aktivitetin e jetës ka vijuar në rënie, ku kompan-itë në treg kanë paguar vetëm 77 dëme. Pagesat e dëmeve gjatë periudhës Janar-Mars 2013 u ulën me rreth 18% kra-hasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Bankat krijojnë provizione në masën 100% për mbulimin e humbjeve nga kreditë e këqija; fshirja e tyre nga librat konta-bël është thjesht një procedurë kontabiliteti, që nuk ndikon në të ardhurat e bankave, dhe aq më pak në detyrimet e debitorëve ndaj bankave. “Bankat nuk po tentojnë dhe as propozojnë një fshirje masive të kredive të këqi-ja përtej rregullave përkatëse, por kërkojnë një zgjidhje afatg-jatë përmes ndryshimeve ligjore

të tilla që të mos lihet hapësirë për spekulime dhe keqinter-pretim mbi specifikat përkatëse të kontratave të kredisë banka-re”, - thekson njoftimi.

Paketa Shoqata e Bankave thekson

se “bankat mirëpritën uljen në zero të koeficienteve të rrezikut të aplikuara në kreditë e reja në rast se bankat do të rrisin kreditimin brenda intervalit 4% -10%. Kjo masë u jep mundës-

inë bankave të rrisin aktivitetin e tyre kreditues pa nevojën për të injektuar kapital shtesë”. Bankat, gjithashtu mirëpritën ndryshimet rregullative që do të lehtësojnë dhe nxisin më tej ristrukturimin nga bankat të kredive të klientëve të mirë në vështirësi të përkohshme. Bankat në Shqipëri do të siguro-jnë kreditimin e nevojshëm për ekonominë dhe për këtë nevo-jiten projekte të mira financimi nga bizneset vendase.

KODI I PROCEDURËS CIVILE

Ndryshimet në Kodin e Procedurës Civile synojnë zgjidhjen e çështjeve që pengojnë procesin e ekzekutimit të kolateralit, dhe si pasojë gjithë procesin e kreditimit të ekonomisë. Këto ndry-shime vendosin standardet ndërkombëtare ligjore në të cilat mbështetet biznesi dhe praktika bankare, për ekzekutimin eficient të titujve ekzekutive, duke reduktuar mundësinë e përdorimit të masave të jashtëzakonshme, siç është pezullimi i ekzekutimit. Ndryshimet do të sjellin rritjen e kreditimit, duke krijuar siguri për gjithë palët në treg dhe për depozituesit.

Page 6: Sherri Rama ceka, legalizimet

06 E premte 26 prill 2013 •

« aktualitet

saimir Tahiri, deputet i Partisë Socialiste publikoi dje në faqen personale

të rrjetit social “Facebook” disa fotografi ku ai pretendon se duket ministri i Brendshëm Flamur Noka, kur po takohet në lokal me shoferin e Arben Frrokut, të dyshuarit kryesor për vrasjen e ish-kryekomisarit Dritan Lamaj. Tahiri shkruan se në foto duket ministri Flamur Noka, duke pirë kafe me Vlash Gjonin, shoferin e Arben Frrokut, teksa deputeti ka rrethuar Nokën e shkruan “Nul Moka”. Tahiri shton se aty duket edhe Arben Ristani, zv/ministër i Brendshëm. Ndërkohë që Vlashi është dhe i afërm i Arben Frrokut. Takimi, sipas Saimir Tahirit, është zh-villuar në kafen në pronësi të vetë Vlashit, “Bar Ardi”, “Rr. 3 Dëshmorët”. Tahiri gjithashtu i kërkon llogari ministrit të japë shpjegime publike, duke shkruar se “Foto e ministrit Nul Moka, duke pirë kafe me Vlash Gjonin, shoferin e Arben Frrokut. Bashkë me ta dhe Arben Ristani, medemek Zv/M.

pranga disa hajdutëve tëkabllove të “albtelekom”-it

Nga Shërbimet e Komisariatit nr. 1 Tiranë, është bërë e mundur ar-restimi brenda një harku kohor të 24 orëve të fundit në Tiranë i disa shtetasve për konsumim të veprës penale të “vjedhjes së kabllove” në pronësi të “Albtekom”. U arrit kapja dhe arrestimi në flagrancë i shtetasit Edmal Nini, 30 vjeç, me banim në Tiranë. Po ashtu po nga këto struktura u arrit kapja e shtetasit në kërkim Selim Barci, 47 vjeç, i cili ishte perosn i shpallur në kërkim nga policia e Tropojës, për një sërë vjedhjesh banesash. Ndërkohë që mbrëmë, u bë arrestimi në flagrancë i shtetasit, Artur Kishat, 34 vjeç, lindur në Elbasan dhe banues në Tiranë, i dënuar më parë për vjedhje. Arrestimi i tij u krye sepse dje orës 01:00, mbi bazën e informacioneve të marra në rrugë operative u bë e mundur kapja në flagrancë në momentin kishte vjedhur një sasi materialesh ndërtimi në banesën e një shtetasi. Nga komisariati nr.3 është bërë kapja e shtetasit Saba Kovaçi, 25 vjeç, banues në Tiranë, i dënuar më parë për vjedhje, pasi dyshohet të jetë autor i vjedhjes së banesës së shtetases B. K, ngjarje kjo e ndodhur në rrugën “Jordan Misja”, Tiranë.

plumbi që vrau balerinënsonila tafa s’ishte rikoshet

Prokuroria e Tiranës ka saktësuar se balerina Sonila Tafa nuk u vra nga një plumb rikoshet. Sipas akuzës, mëngjesin e 5 prillit, në portën kryesore të “Dream City” plumbi që vrau 26- vjeçaren kishte dalë direkt nga pistoleta e Artur Kuliçit. Pamjet filmike të regjistruara nga kamerat e sigurisë së lokalit, tregojnë Artur Kuliçajn kur del nga makina e tij “BMW” X6 dhe qëllon me pistoletë në drejtim të turmës së njerëzve që ndodheshin në portën e diskos. Si pasojë e disa të shtë-nave, u godit Sonila Tafa dhe një person tjetër ka mbeti i plagosur. Është provuar se i dyshuari Kuliçaj nuk kishte njohje me viktimën, e cila në atë moment po dilte nga diskoja së bashku me shoqërinë e saj. Nga pamjet filmike, ka reuzltuar se Kuliçaj pak minuta para vrasjes është konfliktuar brenda diskos me disa persona. Për këtë incident, badigardët e lokalit e kanë nxjerr jashtë diskos. Ndërkaq, Prokuroria ka kërkuar që Kuliçaj të shpallet në kërkim nga Interpoli. Ngjarja e rëndë pasoi me arrestimin e bashkëpunëtorit të Kuliçajt, i cili u aku-zua se e ndihmoi atë gjatë arratisjes nga vendi i ngjarjes.

Në përputhje me nenin 13, pika 7 të ligjit Nr.8549, datë 11.11.1999, “Statusi i Nëpunësit Civil” si dhe pikën 20 të Vendimit të Këshillit të Ministrave Nr.231, datë 11.05 2000

“Për Pranimin në Shërbimin civil dhe Periudhën e ProvëS”, Znj. Eriona Fino është fitues i konkursit, për pozicion-in SPECIALIST NË ZYRËN E MENAXHIMIT TË PRONAVE NË DREJTORINË E MENAXHIMIT TË PRONAVE DHE MATERI-ALEVE TË TEPËRTA NË MINISTRINË E MBROJTJES.

Në përputhje me nenin 13, pika 7 të ligjit Nr.8549, datë 11.11.1999, “Statusi i Nëpunësit Civil” si dhe pikën 20 të Vendimit të Këshillit të Ministrave Nr.231, datë 11.05 2000

“Për Pranimin në Shërbimin civil dhe Periudhën e ProvëS”, Znj. Eva CaLi është fitues i konkursit, për pozicionin PERGJEGJES NË ZYRËN E MENAXHIMIT TË PRONAVE NË DREJTORINË E MENAXHMIT TË PRONAVE DHE MATERI-ALEVE TË TEPËRTA NË MINISTRINË E MBROJTJES.

Në përputhje me nenin 13, pika 7 të ligjit Nr.8549, datë 11.11.1999, “Statusi i Nëpunësit Civil” si dhe pikën 20 të Vendimit të Këshillit të Ministrave Nr.231, datë 11.05 2000

“Për Pranimin në Shërbimin civil dhe Periudhën e ProvëS”, Znj. Jonida CaLLo është fitues i konkursit, për pozicionin SPECIALIST NË SEKTORIN E ADMINISTRIMIT TË RREGJISTRIT KOMBËTAR TË ADRESAVE NË DREJTORINË E SISTEMEVE IN-FORMATIKE NË MINISTRINË E BRENDSHME.

rEpubLika E shqipërisëMinistria e brendshme

departamenti i administratës publike

rEpubLika E shqipërisëMinistria e brendshme

departamenti i administratës publike

rEpubLika E shqipërisëMinistria e brendshme

departamenti i administratës publike

shpaLLJE E rEZuLTaTiT Të konkuriMiT

shpaLLJE E rEZuLTaTiT Të konkuriMiT

shpaLLJE E rEZuLTaTiT Të konkuriMiT

Deputeti akuzon Ministrin. noka: ti ke ngrënë Me Frrokun

tahiri publikon foto: Ministri Noka me shoferin e Frrokut

Ndërkohë që Vlashi është dhe i afërm i Arben Frrokut. Pas fotos së gostisë me çifteli të Kuliçit dhe drejtuesve të lartë të Kupolës së bashku me Arben Frrokun, këto foto i shtohen dyshimit publik se tradhtia ndaj komisar Dritan Lamajt ka qenë e organizuar nga maja e piramidës së kupolës së policisë”. Më tej Tahiri shtron disa pyetje si “1. A është diskutuar për Arben Frrokun në atë tavolinë? 2. A kompromentohen hetimet për vrasjen e Dritan Lamajt nga këto takime? 3. Cila është lid-hja e Mul Mokës dhe Ristanit me shoferin dhe kushëririn e Arben Frrokut?”. Në fund Tahiri shton “Është e sigurtë se ky pushtet, ky Kryeministër me këtë ministër, ka humbur përfundimisht betejën me krimin. Më 23 qershor, thjesht do rilindim Policinë e Shtetit”.

Reagimet e ministrit Me ç’duket gjithçka flet për

një betejë nervash me Tahirin që përfaqëson sulmet e Par-tisë Socialiste dhe ministrit

të Brendshëm, Flamur Noka. Përplasjet patën lindur herët, por ato kulmuan së fundmi, kur u publikua një foto e 3 kr-erëve të policisë me Frrokun. Por pas daljes së kësaj fotoje, ministri i Brendshëm në Ku-vend u shpreh se “Sa i takon Tahirit meqë ju i referoheni fotos po ju them zoti Ta-hiri para ekzaktësisht sot 16 ditësh me kë ke ngrënë darkë zoti Tahiri. Nga ora 20:30 deri 2 :30 të mëngjesit ke qenë me të dyshuarin për vrasjen e kryekomisarit duke ngrënë darkë. Sqaro qytetarët sa herë ke shkelur dhe ke pirë në lokalin e të dyshuarit për vrasje. Ke shkuar në lokalin e tyre dhe ke ngrënë dhe pirë. Sa i takon fotos pyesni një çik kryetarin e minibashkisë numër 6 me kë është ortak në bizneset e tij”. Ndërkaq edhe herë të tjera Noka e ka akuzuar Tahirin si njeriu që or-ganizonte mitingje elektorale në lokalin e Arben Frokut në Kombinat, si dhe për lidhje të tij miqësore me të akuzuarin kryesor të vrasjes së Lamajt,

më 24 shkurt, i cili tashmë ndodhet në Selanik, në pritje të një vendimi të Gjykatës së Lartë greke, për ekstradimin ose jo të tij në Shqipëri.

Page 7: Sherri Rama ceka, legalizimet

07• E premte 26 prill 2013

»AKTUALITET

MINISTRJA, KRYEPROKURORI I ROMËS E SHEFJA E ANTIMAFIES ANALIZOJNË SITUATËN

Kryqëzim mafiesh në Romë e roli i shqiptarëveLinjat e drogës, prostitutave dhe armëve, bosët e pikat kyçe të shpërndarjes

ROMË-Momentalisht trafiqet e drogës, armëve e femrave në kryeqytetin italian e dominon mafia kalabreze, e ndjekur nga ajo napoli-tane. Më pas në listë, të tretët ren-diten rumunët, ndërsa shqiptarët janë në vendin e katërt. Më tej vjen mafia kineze dhe ajo ruse. Gjithçka është publikuar nga e përdtishmja italiane “Ilmattino”, kur Massimo Martinelli detajon sesi këto banda veprojnë të gjitha në Romë, ku krimi i madh i or-ganizuar është bërë fenomen ekono-mik, si edhe shoqëror. Të rinjtë e qendrës “Luis” kanë vendosur ti japin jetë një “Observatori mbi ligjshmërinë e ekonomisë”. Nisma ka për qëllim të sjellë aftësi të ndryshme, në veçanti ligjore dhe ekonomike dhe u paraqit, në praninë e ministres Paola Severino dhe Prokurorit Publik të Romës, Gi-useppe Pignatone.

Harta e mafiesPika e fillimit ishte harta krimale

në Lacio, e prezantuar Drejtoresha Kombëtare e Antimafies italiane, Di-ana de Martino. Krahina e Lazios e Roma veçanërisht, për disa kohë kanë qenë të zgjedhura nga organizatat kriminale për të krijuar ndonjë nyje mafioze në logjistikën për pastrimin e parave të akumuluara ilegalisht dhe investimet në aktivitete sipërmarrëse. Në Romë, shpërndarës thelbësore për të gjitha bizneset e ligjshme dhe të paligjshme janë organizatat kriminale si “Ndrangheta” dhe “Camorra”, të cilat janë të parat edhe në tregun e pas-urive të patundshme, kompani dhe bi-znese, në të cilat punësojnë burime të konsiderueshme njerëzore nga krimet ekonomike. Roma dhe Lazio favorizo-hen kryesisht për shkak pafundësia e territorit, prania e dyqaneve të shum-ta, biznese, institucionet financiare, etj, të cilat lejojnë maskimet e inves-timeve. Pas bandës “Magliana” asnjë kriminel s’ka qenë në gjendje të marrë një qëndrim hegjemonist mbi tjetrin.

Si funksionon mafiaOrganizatat mafioze nuk vepro-

jnë sipas metodave tradicionale, ato nuk e kuptojnë sjelljen qartësisht të dhunshme, por kanë tendencë për ta mbajtur situatën e qetë në mënyrë që të arrijnë qëllimin kryesor infiltrimin progresiv të kapitalit ekonomik dhe të biznesit me qëllim riciklimi, ripërdori-mi dhe sidomos për fitim të fondeve që rrjedhin nga aktiviteti kriminal. Një nga karakteristikat e mafies konsiston në gadishmërinë për të krijuar mar-rëdhënie të qëndrueshme me sipër-marrësit, profesionistët, financierët, ekonomistët, etj. Në pjesën e ulët të Lacios, mafia është një strehim so-cial që e lejon të zgjedhë pasuesit sistematikë për rekrutimin, siç është rasti për territoret e origjinës. Cam-pania është klanore e ka ngulime të tipit të pakontrolluar për plani-fikimin e qytetit si mjedisi, papunë-sia, strehimi, etj që më pas lehtëso-jnë depërtimin e mafies. Elementët që karakterizojnë shoqata e mafies janë: pushteti, frikësimi, gjendja e nënshtrimit, kufizimi i heshtjes, etj. Rastet e fundit kanë treguar se mafia vepron edhe në baret e lagjeve his-torike të qytetit të Romës, si restorant “George”, “Café de Paris”, etj.

Camorra e NdragetaCamorra është klani ku tradicional-

isht vendbanimet janë gjetur anëtarët e saj. Në mënyrë të veçantë referohet vrasja e Modestino Pellino, më 23 kor-rik të 2012-ës dhe vrasjen e Gaetano Marinos. Pellino ishte subjekt i shquar

i krimit të organizuar dhe në veçanti i “klanit Moçia”. Shefja e antimafies tha se duhet të mbahet mend arrestimi i Umberto dhe Francesco Belloço, fëmi-jët, respektivisht të Jozefit dhe Car-melo Belloço, element kriminalë, ku u konfiskuan disa pasuri. Ndër operacio-net që u kryen vitin e kaluar citohet anëtarësimi në Camorra i grupit të quajtur “Ascione”, një degëzim i klanit të famshëm, shumë aktiv në sektorin e ndërtimit në Tivoli, Guidonia, etj, ku kishin bërë një perandori të pas-urive të patundshme (mbi 150 apar-tamente), në të cilat ishin investuar burime të Camorrës. Ndër personaz-het romake, e cila ka pasur të krijuar lidhje të ngushta me Ndrangetën ishte Pietro D’Ardes, i cili u dënua me 11 vjet burg për bashkëpunim me ma-fian. Ai ishte një sipërmarrës i Men-tones, president i një kompanie. Një tjetër figurë me interes të veçantë është Federico Marcaçini, sipërmarrës romak, i cili gjithashtu nga antimafia cilësohej si huadhënës i importeve të kokainës nga Bruno Pizzata në emër të klaneve të San Lukës. Kundër tij u ekzekutua një konfiskim masiv, si 32 kompani që operojnë në pasuri të pa-tundshme, të ndërtimit, komerciale, etj.

Kamatat, borxhdhëniaNuk është praktikë e pazakontë

mbledhjen e borxheve të paligjshme, (sidomos ato që vijnë nga trafiku i drogës) për individët që kanë lidhje me organizatat kriminale, duke krijuar kështu një aftësi efektive bindëse. Përveç subjekteve të dedikuar në kreditë e kamatave (të ashtuquajtura “cravattari”). Në fakt, ata që janë më të ekspozuar ndaj kërcënimeve janë tregtarët, të cilët, për të papriturat ekonomike të momentit, janë në kërkim të vazhdueshëm të likuid-itetit. Ata, të paaftë për t’i shpëtuar spiralen e borxhit dhe të interesave të larta janë të detyruar t’u ofrojnë në mënyrë efektive menaxhimin e bizneseve të tyre, bandave kriminale, të cilat fitojnë, në formë të kamufluar, kontrollin. Gjatë vitit 2011, në Romë dhe provinca janë paraqitur vetëm 38 denoncime të tilla.

Prostitucioni, linjatTregu i prostitucionit është ak-

tivitet tjetër kriminal, i përfaqësuar

fuqishëm në Lazio, është e sigurt që menaxhohet nga nigerianët, evropi-ano-lindorët, amerikano-jugorët dhe kinezët. Ndërsa në shumicën e raste-ve shfrytëzuesit kanë të njëjtën kom-

bësi me viktimat, ndaj shqiptarët dhe rumunët shpesh shkëmbejnë e treg-tojnë realisht gratë që i nënshtrohen prostitucionit. Menaxhimi i fenomenit bëhet pastaj në mënyra të ndryshme, ku organizatat nigeriane nënshtro-jnë gratë me anë të ngacmimeve të rënda, fizike dhe psikologjike, ku zbatohet shpesh mënyra “Maman”, nga grupe të organizuara në Ev-ropën Lindore, që i mbajnë gratë në kushte shumë afër skllavërisë. Prostitutat nga Amerika e Jugut dhe kinezët mbajnë për vete një pjesë të fitimeve. Për trafikim dhe skllavëri, duhet të theksohet se janë regjistruar 28 raste, që përfshijnë kryesisht nige-rianë dhe shqiptarë.

Droga, të gjithë bashkëNuk ka asnjë dyshim se organi-

zatat kriminale që operojnë në Lazio janë të përkushtuara kryesisht në trafikun e drogës, një zonë me interes të përbashkët. Të gjithë bashkëekzis-tojnë në zonën amtare, si dhe ato të tipit mafiozo-tradicionale dhe ato et-nike. Siç dëshmohet nga statistikat në nivel kombëtar, në vitin 2011 në

Lazioë konfiskimet e drogës arrijnë në pothuajse 8.000 kg dhe u kryen 2862 operacione antidrogë, ndërsa vdiqën nga injeksionet e drogës 41 persona. Shifrat për gjashtëmujorin e parë të vitit 2012 pasqyrojnë se nga 279 raste të regjistruara nga antima-fia, 94 shoqatave kriminale janë të lidhura me tregtinë e drogës, me një total prej 618 të hetuarish. Dhuna në rajonin Lacios vendos kontrollin e shesheve të trajtimit të drogës. Fig-ura e Michael Senese është evokuar në një numër të madh hetimesh në fushën e trafikut të drogës e procesi është aktualisht në progres. Shumë aktive në fushën e drogës mbetet familja romane Casamonica, subjekt i hetimeve të shumta nga antimafia për trafikimin e drogës dhe aktiv-itete të kamatës, si dhe vjedhjet e automjeteve apo mashtrime. Grupi i kryesuar nga vëllezërit Fasciani vazh-don të jetë një nga shpërndarësit më të rëndësishëm të trafikut të drogës, veçanërisht në bregdetin e Romës. Në

procedimet kundër Carmine Fascianit u theksuan marrëdhëniet me organi-zatat kriminale që operojnë në Spanjë për importin e drogës. Ai është edhe aktualisht nën arrest shtëpie në një spital.

Krimi i huajSa për krimin etnik përmendet ai

kinez, ku aktivitetet nuk janë më të kufizuar në zonën Esquilino, por janë shtrirë në Casilina, Tuscolana, Appia, etj. Vitin e kaluar ka pasur një rritje në aktivitete kriminale që lidhen me trafikun e mallrave që vijnë nga Kina. Dhe kështu ka pasur konfiskime të shumta të ndërtesave industriale ose kontenierëve që përmbanon tonra mallrash nga Kina, kryesisht të falsi-fikuara, shpesh kontrabandë, si dhe lëndë toksike, për shkak të pranisë së kromit hegzavalent. Aktivitete të tjera kriminale tipike të komu-nitetit kinez janë grabitjet në dëm të bashkëqytetarëve të tyre, imigracioni i paligjshëm dhe shfrytëzimi i prostitu-cionit. Të shpeshta janë edhe aktiv-itetet ilegale të lidhura me agjencitë e transferimit të parave të drejtuara

nga kinezët. Ky fenomen u vu re gjatë vrasjes gjatë grabitjes së Zang Zhou dhe vajzës së tij, që po dërgonin disa para në Kinë. Interesi i kriminalitetit rumun kryesisht ka të bëjë me krimet kundër pasurisë dhe prostitucionit, trafikimi i drogës dhe në përdorimin e rumunëve në rolin e korrierëve në emër të organizatave shqiptare apo amerikano-jugore. Nigerianët dhe sh-qiptarët shquhen për shfrytëzimin e prostitucionit dhe trafikimin e drogës. Sidomos në rrethinat e Romës ka pas-ur disa incidente të përgjakshme nga përplasje midis grupeve kundërshtare në vend për kontrollin e këtyre sek-torëve kriminalë.

Fokusimi në LatinaProvinca e Latinës ka vuajtur gjith-

monë nga infiltrimet e grupeve të krimit të organizuar. Rastet gjyqësore kanë dokumentuar interesimin e part-neriteteve të Kamorrës për të inves-tuar në atë territor, e karakterizuar nga biznesi i rëndësishëm, duke përf-shirë të gjitha ato që lidhen me ako-modimin bregdetar dhe turizmin. Kala-brezët dhe sicilianët kanë infiltrime të rënda, sidomos në Damask, vendin ku ndodhet një nga tregjet më të mëdha të frutave dhe perimeve me Evropën. Për të monitoruar dhe frenuar depër-timin në ekonomik dhe tregtar, Minis-tria e Punëve të Brendshme hyri në krahinën Latina, me projektin “Desk Interforcë për hetimin e pasurisë”. An-gazhimi i zbatimit të ligjit ka çuar vitin e fundit, në sekuestrimin e 253 pro-nave dhe konfiskimin 123 të tillave, me një vlerë totale prej rreth 280 mil-ionë eurosh. Si referencë e veçantë për investimet sipërmarrëse të bëra në territorin pontian nga Kamorra duhen përmendur edhe procedimet kundër Gennaro Antonios, konkurrenti i jashtëm i klanin Mallardo. Sipërmar-rësi ishte duke punuar sistematikisht me Giovanni Dell Aquila, i cili ishte ar-restuar më parë për bashkëpunim me klanin Mallardo, duke bërë investime në industrinë e ndërtimit dhe pas-urive të patundshme. Për Domenico Petitton, sipërmarrës e pronar i disa kompanive të ndërtimit e pasurive të patundshme. Pjesa më e madhe e pasurisë së sekuestruar arrin në rreth 40 parcela tokë dhe 70 ndërtesa në krahinën Latina. Aty vepron edhe klani Casalesi, kryesuar nga Angelo Bardellino dhe Calisto, nipit i Anto-nio Bardellinos, vrarë në vitin 1988. Hetimi “Coco” çoi në 11 masa ndalimi, fokusuar në shpërndarjen e kokainës, në duart e subjekteve që veprojnë në bregdet, në lidhje me personat e ven-dosur në Tenerife. Antidroga në Romë hetoi 3 bullgarë që merreshin me vajza të mitura, të cilat ishin “blerë” jashtë vendit dhe ishin sjellë në Itali me forcë për prostitucion në rrugë. Një sistem i zhvatjes u zbulua në kampin e ciganëve “Al Karama Bain-sizza Borgo”, ku rumunët që jetonin në kamp detyroheshin të frikësuar që të paguanin një tarifë mujore prej 300 euro për të zënë objektet e banimit. Nga kriminelët e Amerikës Latine për-menden familjet rome Ciarelli dhe di Silvio, që për shumë vite janë marrë me grabitje, trafikim droge, etj. Një operacion çoi në 34 arrestime të per-sonave, ku përfshihen kokat e këtyre familjeve, pasi akuzohen për shitje të armëve dhe vrasje.

Përshtati: Mariglen Mullai

Page 8: Sherri Rama ceka, legalizimet

08 E premte 26 prill 2013 •

« AKTUALITET

DURRËS- Drejtori i përgjithshëm i Hekurudhave Shqiptare, Zamir Rama-dani, ka deklaruar për “Metropol” se “transporti me shina pas problematikave dhe vështirësive, pas zbatimit të refor-mave pa kthim, po nis rrugën e gjatë të rimëkëmbjes dhe zhvillimit, trenat kanë nisur rrugët e tyre të transportimit të përditshëm të pasagjerëve, por edhe mallrave, duke garantuar siguri abso-lute”. Zoti Ramadani tha se “si çdo vit Hekurudha Shqiptare është përgatitur dhe ka marrë masat e nevojshme për të realizur me sukses transportin e ud-hëtarëve që frekuentojnë plazhin e Dur-rësit dhe të Golemit. Krahas trenave të udhëtarëve, që lëvizin çdo ditë në linjën Tiranë-Durrës-Tiranë, që i shërbejnë frekuentuesve të plazhit të Durrësit, për periudhën nga 15 maj deri në datën 31 gusht 2013, në këtë linjë, do të shtohet dhe një tren udhëtari, që do të shërbejë çdo ditë, me nisje nga stacioni Tiranës në drejtim të Durrësit në ora 07:30 dhe në kthim nga Durrësi në drejtim të Tiranës në ora 19:45”. Gjatë sezonit veror 2013, frekuentuesve të plazhit të Durrësit, do t’i shërbehet me tre trena udhetarësh, të cilët garantojnë kushte modeste ud-hëtimi me nisje në mëngjes nga Tirana në drejtim të Durrësit dhe me katër trena udhëtarësh në kthim pasdite nga Dur-rësi në drejtim të Tiranës. Drejtori Rama-dani tha se “nga data 12 maj 2013, në stacionin e Shkozetit pranë plazhit të Durrësit, qëndrojnë të gjithë trenat e ud-hëtarëve, për t’u shërbyer frekuentuesve të plazhit, në këtë stacion është vendo-sur dhe shërbimi i biletarisë për pajisjen me biletë të udhëtarëve që udhëtojnë me trenat tanë, në dispozicion të këtij shër-bimi janë vënë në gadishmëri 12 vagonë të tipit “Gjerman” që kanë një komfort të mirë, si dhe lokomotivat e nevojshme për

Kishte disa ditë I mbyllur e I pa ushqyer

Qeni I uritur ha trupin e pronares së vdekur

VALENCIA-SPANJË: Një rast i paprecdent, ndoshta edhe në historinë botërore, duket se ka ndodhur këto ditë në qyte-tin Valencia - Spanjë. Qenia më besinke, e konsideruar deri tani qeni, arrin të hajë kokën e së zonjës e cila e mbante si fëmijën e saj. Shtypi njujorkez i referohet për lajmin një rrjeti social në internet në adresën www.thinkSPAIN.com. Një grua spanjole e të 72-tave, pronare e një qeni të racës së njohur German Shepherd - Qeni i Çobanëve Gjerman, hëngri kokën e pronares së saj të vdekur, pasi ky qen ishte i “mbyllur” pa ngrënë në apartamentin e saj për disa ditë pas vdekjes së pronares. Sipas ekspertëve të kafshëve, mendohet se Ger-man Shepherd - Qeni i Çobanëve Gjerman ka qenë në “pikë të fundit” i uritur, dhe në momentet që e kanë ndarë atë nga “jeta apo ngordhja”, ka ngrënë kokën e të zonjës që e mbante në shtëpi. Ky ka qenë edhe versioni i policisë mbi vdekjen e gruas shkruajn disa gazeta të përditëshme njujorkeze, të cilat i referohen thinkSPAIN.com, me titullin: “Një qen i hëngri kokën pronarit të tij - pas gjetjes i bllokuar në banesën e vogël të saj kur ajo vdiq.” Policia thotë se German Shepherd - Qeni i Çobanëve Gjerman është një nga racat më besnike dhe më “trime” të sojit të qenëve në botë. Ai u bë aq i uritur sa që në fund “përlau” për t’u ushqer shumicën e trupit, të një gruaje spanjole 72-vjeçare e quajtur Amparo C . R. Ndërkohë, trupi i saj - u gjend i “shqyer” nga qeni në studion e saj. Policia, tha se agjentët - u thirrën në banesën e gruas që banonte në Va-lencia - Spanjë, javën e kaluar, pasi fqinjët u ankuan në lidhje me një erë të keqe, sipas portalit thinkSPAIN.com, pa ditur se ajo ishte një gruaja e vdekur. Fqinjët mendonin se era e keqe erdhi nga jashtëqitja e qenit. Por, oficerët e poliicisë kishin mbetur të tronditur kur “thyen” derën e banesës dhe gjetën trupin e saj gjysmë-të ngrënë, nga qeni i saj. Ata u habitën se qeni po lehte sikur po “qante” me të madhe aty pranë ku-fomës, çka dukej sikur e “kishte zënë gjaku” i pronarit dhe ai I “kërkonte “falje”. Raportet fillestare sugjerojnë se gruaja e vdekur kishte sëmundjen Alzheimer, pra Harresën, dhe kishte vdekur nga shkaqe natyrore. Policia tha se qeni, i cili nuk ishte agresivë ose i dhunshëm e hëngri pronarin e tij, sepse ai nuk kishte qenë i ushqyer për disa ditë. Ai tani është marrë në nga policia dhe është dërguar për strehim në një qendër të kafshëve të qytetit Valencia në Spanjë. Beqir SINA

ELBASAN- Drejtori i Qen-drës Kulturore të Fëmijëve Elbasan, dirigjenti dhe muzi-kanti i njohur Blerim Narazani, i shpallur ditët e fundit si “Nderi Qarkut” ka deklaruar se “Qendra Kulturore e Fëmijëve Elbasan, ka qenë dhe mbetet vatra nga ku kanë dalë artistë që kanë bërë bujë brenda dhe jashtë kufijve të Shqipërisë, ajo ka qëllimin e vetëm të edukojë dhe formojë fëmijë për skenat e artit, dhe t’i përgatisë ata si artistët e ardh-shëm të skenës”.

Para disa kohësh, mediet

kanë denoncuar abuzimin që po bëhet nga QKF të disa qyteteve me grupin e valleve të fëmijëve, duke i ekspozuar ata nëpër dasma e ahengje, cili sipas jush është misioni dhe synimi i institucionit tuaj?

Mendoj se problemi që ka ndodhur në QKF e disa qyteteve, duhet të jetë një rast i vetëm dhe i veçuar, sepse për-voja e viteve dhe bashkëpuni-mi që kemi ne me institucionet e tjera, është intensive, dhe jo vetëm për veprimtaritë e artit, kulturës, por edhe sportive, ol-impiadat etj. Shpesh kemi gje-

FLET DREJTORI I KËSAJ QENDRE NË ELBASAN, BLERIM NARAZANI: VATËR PËR FORMIM ARTISTËSH

“QKF të mos përdorë fëmijët për ahengje dhe dasma”

mendoj se rasti duhet të jetë i veçuar dhe jo përgjithësues. QKF Elbasan ka pasur pjesë-marrje në Festivale Kombëtare dhe Ndërkombëtare. Problema-tikat e lindura në disa QKF, na bën të mendojmë edhe ne, për të forcuar masat, dhe t’i parapri-jmë ndonjë fenomeni negativ.

Është e lejueshme që fëm-ijët të përdoren për dasma e ceremonira të tjera familjare?

Absolutisht jo, nuk është e lejueshme, por është e dënueshme. Tek QKF Elbasan, koreografi është i jashtëm, pra jo defenitiv tek ne, por ai ka grupin e tij për të rritur, të cilët janë artistë skenash, por kurrësesi fëmijë. Thek-soj se, e rëndësishme është bashkëpunimi me institu-cionet e tjera të shtetit, por edhe me prindërit e fëmijëve. Tek ne në të gjitha aktivite-tet, krahas fëmijëve marrin pjesë edhe prindërit e tyre, si brenda, ashtu edhe jashtë vendit. Kështu ishte p.sh., rasti kur kishim shfaqje në Bullgari, kur unë mora dhe mundësova edhe ardhjen e prindërve sipas dëshirës tyre, duke siguruar transparencën për aktivitetet tona. QKF mbeten qendra të rëndësishme të edukimit të brezit të ri, kryesisht fëmijëve, ndaj edhe përgjegjësia duhet të jetë shumë e madhe, per-sonalisht ndjehem shumë i an-gazhuar për probleme delikate të kësaj natyre, që lidhen me

profesionin dhe punën tonë. Ditët e fundit Këshilli i

Qarkut Elbasan, ka miratu-ar dhënien e titullit “Nderi Qarkut” çfarë do të thotë kjo për ju?

Padyshim mbetet një vlerësim për mua, karierën time artistike, e cila është e pasur me aktivitete të shumta në gjithë vendin dhe jashtë ku-fijve tanë shtetërorë, vlerësim për punën dhe familjen time. Dhënia e një titulli të tillë, më rrit forcat dhe obligon mua si drejtues i QKF Elbasan, për të mos kursyer asgjë nga formimi im profesional dhe intelektual, për angazhimet ndaj detyri-meve të mia në këtë detyrë. QKF Elbasan ka qenë dhe mbe-tet burimi nga ku kanë dalë ar-tiste me emër, që kanë nderuar skenat tona, jo vetëm në qyte-tin tim, por edhe në shkallë kombëtare. Kanë dalë valltarë, këngëtarë, instrumentistë, kri-jues që sot drejtojnë dhe kanë vende të rëndësishme në sek-torin e artit dhe kulturës, si të mirënjohurit e muzikës popul-lore vëllezërit Zena, Mustafa Mehja, këngëtarja Zina Zdrava, këngëtarja Zeliha Sina, apo edhe instrumentistë të rrangut botëror, e aktorë të mrekul-lueshëm. Padyshim shteti ka detyrimin të rrisë mbështetjen e tij ndaj QKF, pasi prej këtej nisin udhën filizat e rinj, drejt majave të artit dhe kulturës.

Bisedoi: Artur Ajazi

tur forma sa më të përshtat-shme, për edukimin e fëmijëve, për njohuritë e tyre, që ata të marrin në QKF, nga rrethet dhe kurset që zhvillojnë aftësi të

mira. Fëmijët tanë ballafaqo-hen në konkurse kombëtare dhe ndërkombëtare me nivele të mira në fusha si, muzika, piktura, sporti, dhe në kompeti-

cionet e tjera. Për sa i përket QKF, për mendimin tim, për kushtet që ka dhe mbështetjen financiare nga Bashkia, mbetet në nivele të kënaqshme, ndaj

NISIN PËRGATITJET PËR SEZONIN, FLET DREJTORI PËRGJITHSHËM I HEKURUDHAVE SHQIPTARE

“Transporti me shina, kushte e siguri për pasagjerët e mallrat”

ORARET E SEZONIT VEROR 2013

TIRANË- DURRËS DURRËS-TIRANË

06:00-06:58 13:00-14:00

07:30-08:30 16:00-17:00

08:40-09:40 18:00-19:00

19:45-20:45

realizimin e tërheqjes pa shqetësime të trenave të udhëtarëve”. Gjithashtu Heku-rudha Shqiptare ka marrë të gjitha masat për të realizuar pastrimin dhe larjen çdo ditë të vagonëve të udhëtarëve si në sta-cionin e Tiranës, ashtu dhe në stacionin e

Durrësit dhe Elbasanit. Hekurudha Shqip-tare ka rritur nivelin e bashkëpunimit dhe bashkëveprimit me Policinë e Shtetit, si për sigurimin e rendit në trenat e udhëtarëve, ashtu dhe në stacionin Shkozet, për gjithë sezonin veror 2013. Gjithashtu janë marrë masa të plota dhe për t’i shërbyer sa më mirë frekuentuesve të plazhit të Golemit, që lëvizim me tren nga Elbasani, Peqini, Rrogozhina, Kavaja e Tirana. Gjatë sezonit veror të kaluar, kanë udhëtuar me tren në linjën Tiranë- Durrës- Tiranë, rreth 55 mijë frekuentues të plazhit të Durrësit, kurse për sezoni veror 2013, ky numër mendohet se do të dyfishohet me trenat tanë”- tha drejtori HSH. ARTUR AJAZI

Page 9: Sherri Rama ceka, legalizimet

09• E premte 26 prill 2013

»AKTUALITET

LEDIA LLESHI

Ka dështuar tentativa e koalicionit PS-LSI për të marrë kreun e Këshil-

lit të Komunës Bradashesh. Në mbledhjen e radhës të këtij institucioni bashkimi i këshill-tarëve ka kërkuar shkarkimin e kryetarit aktual Idriz Hyka si për-faqësues i PD dhe zëvëndësimin e tij me këshilltaren Emine Shehi si përfaqësuese e LSI.

Mbledhja Kryetari i komunës Sabri

Sollaku e ka quajtur një veprim jo normal pasi as vendosja e drejtuesit të majtë nuk mund të prishë ato çfarë është ndër-tuar prej vitesh, si dhe të pen-gojë zhvillimin ekonomik të komunës Bradashesh. Askush të mos i shkojë ndërmend që do të privatizojë këtë post, ka theksuar Sollaku duke i hapur rrugë votimit për kandidaten e paraqitur nga e majta. Për-faqësues të të majtës kanë theksuar se bashkëpunimi ka qenë edhe do të vazhdojë duke miratuar vendime, të cilat i kanë shërbyer komunitetit të Bradasheshit. “Të kemi vo-tuar e mbështetur sepse kemi

Vuante prej kohësh nga depresioni

Vetëvaret gruaja, e gjen bashkëshorti në ahurin e bagëtive

KORÇË- Një ngjarje e rëndë ka ndodhur pak pas mesditës së djeshme në fshati Drithas në Korçë, ku një grua i ka dhënë fund jetës. Burime zyrtare nga policia i thane se 50-vjeçarja me iniciale S.F është gjetur e pajetë, e varur në ahurin e bagëtive pranë banesë së saj. Viktima është gjetur e vetëvrarur nga bashkëshorti i saj, ndërsa nga hetimet e para thuhet se gruaja prej disa kohësh vuante nga depresioni nervor. Sakaq në trupin e viktimës nuk janë gjetur shenja dhune, ndërsa lidhur me këtë rast vijojnë hetimet intensive, si dhe po mblidhen dëshmitë e të afërmve të së ndjerës.

Ishte fshehur në pyllin e fshatit Borizanë

Vrau 19-vjeçarin për baste sportive, arrestohet autori

KRUJË- Policia e Krujës ka bërë të mundur arrestimin e autorit të vrasjes së ndodhur gjatë duke gdhirë e enjtja në fshatin Borizanë, ku mbeti i vdekur Florind Kadiu. Burime zyrtare nga policia e këtij qyteti thanë se gjatë ditës së djeshme, në sajë të informacioneve të mbled-hura është bërë identifikimi dhe gjetja e vendit ku ishte strehuar 28-vjeçari Durim Xaka. I dyshuari për vrasje, për të shpëtuar nga policia ishte fshehur në pyllin sipër fshatit Borizanë, ndërsa u arrestua nga policia pa bërë rezistencë. Në cilësinë e provës material, 28-vjeçarit iu gjet dhe sekuestrua arma e krimit, thikë, ndërsa pranoi në polici se ishte ai që kishte qëlluar mbi Kadiun. Konflikti mes Xakës dhe viktimës kishte ndodhur në ambientet e një loto-sporti, vetëm pak pas përfundimit të një ndeshjeje futbolli, ndërsa shkak për këtë mendohet të ketë qenë një bast i vendosur në ambientet e kësaj kafeneje.

Ende i paidentifikuar autori

Plagoset me armë një person, po lëvizte me motor

SHKODËR- Një person ka mbetur i plagosur me armë zjarri në Shkodër, në lagjen e njohur si “Isa Boletini”. Sipas të dhënave paraprake siç raportohet, i dëmtuar nga të shtënat e armës ka mbetur Gjergji Bungu, i cili udhëtonte me motor në kohën që është shtënë me armë në drejtim të tij nga një person ende i paidentifikuar. Pas sinjalizimit për këtë rast forca të shumta policie mbër-ritën në vendin e ngjarjes dhe po hetojnë mbi gjithë sa ka ndodhur. I plagosuri u dërgua me urgjencë në spital për shkak të plagëve të marra, ndërsa nga ana e policisë po mblidhen dëshmi dhe fakte që mund të ndihmojnë në identifikimin dhe kapjen e autorit.

Ndërhyrja për shkak të aksidenteve të shpeshta

Murrashi dhe Paprri, rrjetë për mbrojtjen nga gurët

ELBASAN- Së shpejti Ndërmarrja e Mirëmbajtjes së Rrugëve do të vendosë rrjeta në pjesët më të rrezikshme të aksit nacional Elbasan-Qafë-Thanë dhe Elbasan-Peqin. Nisur nga aksidentet e vazhdueshme në këto segmente, por edhe problemet që hasin drejtuesit e mjeteve mësohet se së fundi është vendosur që të vendosen më në fund rrjetat për të mbajtur gurët që për shkak të përbërjes së shkëmbit bien vazhdimisht në rrugën nacionale. Kjo situatë haset sidomos në vendin e quajtur Kthesa e Murrashit pranë Librazhdit dhe në afërsi të Papërrit. Prefekti i qarkut të Elbasanit deklaroi se është vendosur që rrjeta të zgjidhet shumë shpejt edhe pse duhet të ishte vendosur qysh në ndërtimin e rrugës dhe kjo gjë nuk është bërë. “Ne kemi marrë masa që punëtorët e mirëmbajtjes të rrinë non stop. Nga ana tjetër policia ka marrë masa që një patrullë të qëndrojë atje. Një zgjidhje duhet të bëhet. Është bërë të vihet një rrjetë që të mos bien gurë”. Ndërkohë sa i përket rrugës së Gramshit që përmbytet vazhdimisht, prefekti ka deklaruar se rruga ekzistuese është parashikuar të përmbytet nga ujërat e hidrocentralit e Banjës. Për këtë arsye kompania Devoll Hidropaower ka depozituar pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Rrugëve një shumë prej 10 milionë eurosh për ndërtimin e rrugës së re. Rruga do të jetë disa metra më lart dhe pa kthesa duke shkurtuar distancën për banorët e Gramshit. L. Lleshi

POLICIA E KUKËSIT MORI NJOFTIM PËR NJË PERSON TË IZOLUAR NË GALERI

Asnjë i dëmtuar në Kalimash pas njoftimit për shembjeAludime për fshehje aksidentesh nga punëtorët, pasi punohet në të zezëKUKËS- Njoftimi në sajë

të një telefonate për një aksident të rëndë në mini-erën e Klimashit ka vënë në lëvizje, strukturat e policisë së Kukësit dhe spitalin rajonal, por që aktualisht çdo gjë ka mbetur e pakonfirmuar. Policia e Kukësit bën të ditur se ka inspektuar gjithë zonën në Kalimash, por nuk ka gjetur asnjë të dëmtuar. Një gjë e tillë konfirmohet dhe nga kreu i komunës së Kalimashit, Astrit Dobrushi, i cili gjithashtu së bashku me një grup pune ka bërë kërkime në zonë. Ndër-kohë nga burime konfiden-

KORCE - Përplasja e radhës Bashki- Prefekturë në qytetin e Korçës, ka çuar për rivotim buxhetin e vitit 2013. Shkak për votimin e buxhetit për herë të dytë është bërë kthimi i tij nga ana e Prefek-tit, Andrea Mano, nën argumentin e shkeljes së ligjit në përcaktimin e pagave të vendorëve, por edhe në përcaktimin e kuotës që duhet derdhur në Këshillin e

Qarkut. Edhe pse kthimi mbrapsht i bux-hetit të Bashkisë së Korçës duket si një taktikë e përvitshme e institucionit të Prefektit, të majtët nuk kanë marrë para-sysh vërejtjet e tij, duke i konsideruar si politike, ndërsa e kanë miratuar sërish vetëm me votat e tyre buxhetin e vitit 2013. Sakaq më herët është bërë edhe konfigurimi i Këshillit Bashkiak të Korçës

pas largimit të dy anëtarëve të LSI-së nga grupi i të djathtëve, konkretisht Jorida Nëmaçka dhe Gurie Gollobërda. Me lëvizjet e katër anëtarëve të grupit të djathtë në dy mbledhjet e fundit të këtij Këshilli Bashkiak, numri i këshill-tarëve të djathë është tkurrur në 12, ndërsa ai i këshilltarëve të majtë ka shkuar në 23 anëtarë.

ARGUMENTI: U SHKEL LIGJI NË PËRCAKTIMIN E PAGAVE DHE KUOTAVE PËR QARKUN

Korçë, prefekti çon për rivotim buxhetin 2013

Të majtët nuk marrin parasysh vërejtjet, e miratojnë me votat e tyre

ciale mësohet se vetëm para disa ditësh banorët e zonës mbajtën të fshehur, plagosjen e një personi në minierën e Kalimashit duke e dërguar në një spital privat në Tiranë, për të mos rrezikuar vendin e punës pasi punimet aty kryhen në të zezë. Kjo ngjarje hedh dyshime për krijimin e një situate të tillë edhe ditën e djeshme. Tel-efonata e ardhur në drejtim të policisë dhe spitalit të Kukësit, njoftonte për një person që ka mbetur i bllokuar, në galeri si pasojë e shembjes së një masivi dheu. Ndërkaq, policia e Kukësit vijon hetimet.

EMINE SHEHI: VOTOVA GABIM. MBLEDHJE SËRISH PAS 2 JAVËSH

LSI synon Këshillin e Bradasheshit, kandidatja voton kundër vetes

gjykuar që projektet dhe inves-timet janë në dobi të banorëve. Në asnjë rast nuk kemi pen-guar punën tuaj dhe kështu do të vazhdojmë të veprojmë”. Në përfundim të procesit të votimit Emine Shehi nuk ka arritur të shpallet fituese për shkak të dy votive të abstenu-

ara. Ajo vetë ka deklaruar në përfundim të mbledhjes se ka votuar gabim. Pritet që Këshilli i Komunës Bradashesh të rim-blidhet brenda dy javësh për të votuar sërish për drejtuesin e këtij institucioni vendimmarrës. Në të gjithë vendin synohet që të vihen ekulibra të rinj në

këshillat bashkiakë sidomos aty ku kryetarët janë zgjedhur nga e djathta me mbështetjen e këshilltarëve të LSI-së. Pas koalicionit parazgjedhorë PS-LSI në shumë qarqe të vendit po rrëzohen kryetarët e djathtë të këshillave për t’u zgjedhur nga e majta.

Page 10: Sherri Rama ceka, legalizimet

10 E premte 26 prill 2013 •

« opiNioN

përcaktimi i koalicioneve elektorale të zgjedhjeve të 23 qershorit nuk solli shumë surpriza, por njëra prej tyre la, pa dyshim, shijen më të keqe tek opin-ioni publik, njëherazi edhe elektorati shqiptar. E kam fjalën për përfshirjen e së ashtuquajturës “Lëvizja Çame” në të njëjtin koalicion me PBDNJ-në e Vangjel Dules, e njohur si një formacion politik i pozicionuar qartas kundër çështjes çame

politikisht, publikisht dhe fizikisht. Sigurisht që ky mund të cilëso-het qëndrim politik antikombëtar i mbajtur nga zoti Dule kundër çështjes çame dhe i të drejtave ligjore të një partie që pretendon përfaqësimin e minoritetit grek në Shqipëri, por ky është një prob-lem midis tyre dhe shtetit shqiptar, ajo që duket e turpshme dhe e papranueshme politikisht e sidomos moralisht është aleanca me të e një partie shqiptare që pretendon se ka kauzë politike të saj zgjidhjen e çështjes çame. Në fakt, për arsye të ditura botërisht duket e papranueshme rreshtimi elektoral i çamëve në koalicionin e majtë, por fakti që alete me të është edhe një parti “greke” e bën edhe me të turpshme këtë iniciativë të këtij grupi çamësh (nëse vërtet janë të tillë), drejtues apo anëtare të Lëvizjes Çame. Për shkak të ligjit zgjedhor, por dhe të konfigurimit aktual politik, është pothuaj e pamundur që ky grupim politik të arrijë të përfaqësohet në kuvendin e ardhshëm, gjë që, sipas të gjitha gjasave, çon në për-çarje të votës çame dhe devi-jimin e saj në thesin elektoral të Vangjel Dules dhe partisë së tij. Sipas të gjitha lloga-rive, PBDNJ-ja pritet të jetë partia e dytë e koalicionit të majtë në të paktën dy qarqe, Gjirokastër e Vlorë, për shkak të vendosjes në këto hapë-sira gjeografike të minoritetit grek në Shqipëri. Pikërisht në këtë qark është mundësia më e madhe e përfaqësimit poli-tik të partisë çame PDIU, pasi në këto zona është i vendosur edhe një pjesë e konsider-ueshme e komunitetit çam pas përzënies me dhunë të

tyre nga shteti grek në vitin 1945. Në zgjedhjet e kaluara PDIU-ja u rendit e dyta në koalicionin e djathtë në këtë qark, duke marrë edhe të vetmin deputet të dalë nga votat çame në Kuvendin e Sh-qipërisë - Dashamir Tahiri. Ishin pikërisht këto zhvillime në favor të çështjes çame që çuan në uljen në një deputet të përfaqësimit grek nga PBDNJ-ja në Shqipëri, ndërkohë që në këto zgjedhje pritej që kjo parti antiçame të mos përfaqësohej fare në parla-ment. Bashkimi në një koalicion me PBDNJ-në të Lëvizjes Çame, e cila pretendon të marrë vota nga komuniteti çam, i ngre sërish shpresat e Dules për përfaqësim parlamentar, pasi kuata e tij e votave mund të plotësohet me vota çame të marra nga Lëvizja, që duam apo nuk duam, ligji ia jep partisë së dytë në koalicion, që në rastin konkret pritet të jetë PBDNJ-ja. As vetë zoti Dule nuk besoj ta këtë menduar që mandati i tij parlamentar do të garantohej pikërisht nga vota e asaj pjese të shqiptarëve që ai urren e i lufton me shumë se këdo: çamëve. Por jo vetëm kaq, kjo situatë poli-tike kërcënon e rrezikon edhe pozitat elektorale dhe mandatet që PDIU-ja ka arritur dhe pretendon t’i shtojë në këto zgjedhje par-lamentare. Kandidatët e saj mund të digjen edhe për pesë vota nga ato që Lëvizja Çame ka gjasa t’i marrë për t’ia dhuruar partisë “greke” të Vangjel Dules.

Por rreziku pragmatik i kësaj aleance të paprecedent çamo-greke është vetëm njëra anë e problemit. Ana tjetër është dobësi-

mi apo diskreditimi në publik i seriozitetit të çështjes çame dhe i dobësimit të shanseve për zgjidhjen e saj. Çështja çame nuk ka qenë e as do të jetë çështje vetëm e çamëve, por e të grithë sh-qiptarëve. Dalja e PDIU-së dhe përfaqësimi në parlament i saj i ka dhënë një dimension të ri zgjidhjes së çështjes çame, për faktin se ajo është bërë tani çështje e të gjithë shqiptarëve. Miratimi i re-zolutës, apo më mirë të themi zyrtarizimi pas fshehjes së saj prej socialistëve, edhe këta pjesë e koalicionit me Dulen dhe Lëvizjen Çame, por edhe aktivitete të tjera politike, e kanë bërë çështjen çame problemin kryesor kombëtar të shqiptarëve kudo që ndod-hen. Por dalja e Dules në aleancë me grekët, armiq të shpallur të çështjes çame, bën që opinioni me të drejtë të stepet e të zh-gënjehet. Kur vetë çamët apo pjesë të tyre bashkojnë votat me grekët, pse të tjerët duhet të luftojnë për kauzën që në planin pragmatik më shumë se e kujtdo është e çamëve? Unë e di se ka pasur gjithmonë çamë që i kanë prishur punë Çamërisë, ashtu siç ka shqiptarë që i kanë bërë të njëjtën gjë Shqipërisë, por të tjerë më të painformuar mund të thonë: “Ç’më duhet mua çështja çame kur vetë çamët bashkohen me grekët si në rastin në fjalë?!” Kam njohur shqiptarë, jo me origjinë nga Çamëria, që në zgjedhjet e kaluara kanë kandiduar e votuar për PDIU-në, si kontribut i tyre për zgjidhjen e çështjes çame. Nuk jam i sigurt në do ta bëjnë më në këto zgjedhje, se kjo aleancë e këtij grupimi politik çam me

grekët e Dules ua ka dhënë arsyen të mos e bëjnë më. Sigurisht që kjo situatë për-bën një trishtim të madh, të cilin mund ta zgjidhin vetëm çamët me votën e tyre më 23 qershor. Distancimi politik e elektoral i elektoratit çam nga e aleancat me grekët dhe autorët e tyre, do të ishte përgjigjja më e mirë për këdo që tronditet e natyrisht edhe nervozohet nga ky zhvillim. Çdo votë çame e dhënë për Greqinë është një thikë mbi shpinë për çështjen çame dhe zgjidhjen e saj. (As)një votë çame për Greqinë!

(As)një votë çame për Greqinë!nga nebil Çika

Në përputhje me nenin 13, pika 7 të ligjit Nr.8549, datë 11.11.1999, “Statusi i Nëpunësit Civil” si dhe pikën 20 të Vendimit të Këshillit të Ministrave Nr.231, datë 11.05 2000

“Për Pranimin në Shërbimin civil dhe Periudhën e ProvëS”,

Znj. haJri dushaJ është fitues i konkursit, për pozicionin

PËRGJEGJES NË SEKTORIN E PLANIFIKIMIT BUXHETOR NË

DREJTORINË E FINANCAVE NË MINISTRINË E BRENDSHME.

Në përputhje me nenin 13, pika 7 të ligjit Nr.8549, datë 11.11.1999, “Statusi i Nëpunësit Civil” si dhe pikën 20 të Vendimit të Këshillit të Ministrave Nr.231, datë 11.05 2000

“Për Pranimin në Shërbimin civil dhe Periudhën e ProvëS”,

Z. GEnTian hoXhoLLi është fitues i konkursit, për pozi-

cionin SPECIALIST NË DREJTORINË E INTEGRIMIT EVROPIAN

NË MINISTRINË E FINANCAVE.

rEpubLika E shqipërisëMinistria e brendshme

departamenti i administratës publike

rEpubLika E shqipërisëMinistria e brendshme

departamenti i administratës publike

shpaLLJE E rEZuLTaTiT Të konkuriMiTshpaLLJE E rEZuLTaTiT Të konkuriMiT

Page 11: Sherri Rama ceka, legalizimet

11• E premte 26 prill 2013

»BOTA

BEQIR SINA, New York

UASHINGTON - Në Dhomën e Për-faqësuesve të Kongresit të SHBA, dje u mbajt një seancë dëgjimi me temë “Kosova dhe Serbia - një shtegë për paqen”. Faqja e internetit e Dhomës së Komisionit për Punë të Jashtme - House Committee on Foreign Affairs” thotë se në këtë seancë dëgjimore, e cila u mbajt për situatën në Ball-kan të martën në Komitetin e Kon-gresit Amerikan për Punë të Jashtme, përfshiu pikëpamjet të ndryshme të kongresmenve, përfaqësuesve të qeverisë amerikane dhe ekspertëve të Ballkanit, mbi Kosovën.

Pikëpamjet e tyre varionin nga pozicioni që po mban Serbia, me mos njohjen e pavarësisë së Kosovës dhe kundërshtimin e saj, që ka filluar prej shpalljes së pavarësisë së Kos-ovës, më 17 shkurt 2008, pavarësi kjo e njohur tashmë nga 92 vende përfshirë Shtetet e Bashkuara. Shu-mica e folësve ishin të mendimit se Beogradi është i vetmi përgjegjës për zhvillimet e fundit në idenë e saj për ndarjen e Kosovës. Folësit shprehen pikpamjet e tyre se” Dialogu mes dy vendeve është më e mira e mund-shme dhe e vetmja zgjidhje e qën-drueshme, e cila duhet të përfundoi në një qëndrim të përbashkët, pra se dialogu është rruga e vetme drejt zgjidhje përfundimtare në veri dhe se duhet të vazhdoi”.

Jonathan Moore i Departamentit amerikan të Shtetit ka paraqitur po-zicionin të administratës amerikane mbi Kosovën.

Në dy orë seancë dëgjimore e quajtur “Kosova dhe Serbia: Një Shteg për Paqe”, janë paraqitur në dy panle dëgjimore qëndrimet e disa anëtarëve të Komitetit të Punëve të Jashtme, Departamentit të Shtetit dhe përfaqësuesve të organizatave jo-qeveritare, ekspertëve të çështje-ve Ballkanike, ndërsa qëndrimet serbe u prezantua nga analisti Obrad Kesiç në Uashington. Folësit kryesorë ishin përfaqësuesi i qeverisë ameri-kane z. Jonathan Moore drejtor nga Zyra për Çështje të Jugut të Evropës dhe Qendrore, Byroja e Çështjeve Ev-ropiane dhe Euroaziatike, në Depar-tamentin Amerikan të Shtetit, zonja Shirley Cloyes DioGuardi Këshilltare e Çështjeve Ballkanike Liga Qyte-tare Shqiptaro-Amerikane, z. Roland Gjoni, JD, LLM ( Këshilltar i Lartë Ligjor dhe Politikave për Komuna Efektive në Kosovë), z. Robert A. Churcher ( Drejtor nga Grupi Ndërkombëtar i Krizave në Prishtinë), dhe Daniel Ser-wer, Ph.D. nga Shkolla e Studimeve të Avancuara Ndërkombëtare Johns Hopkins University. Të ftuarit e tjerë të ftuar në seancën e Kongresit të përfshinë dhe Obrad Kesiç, aktivist serb dhe analist nga Uashingtoni.

Kryetari i Nënkomisionit për Ev-ropën dhe Euroazinë, kongresmeni republikan i Kalifornisë Dana Rohra-bacher dhe kolegu i tij të partisë republikane nga Texasi Ted Poe, udhëhoqën seancën dëgjimore, dhe fillimisht i kërkuan përfaqësuesit të administratës Obama, zotiti Jonathan Moore për të sqaruar qëndrimet e ad-ministratës dhe veprimet e ardhshme në lidhje me Serbinë dhe Kosovën.

Rohrabacher ishte i interesuar veçanërisht në njërin nga paragrafet

SHBA: Kongresi amerikan shpreh pikëpamjet e tij mbi Kosovën“Kosova dhe Serbia - një shtegë për paqen”!

e marrëveshjes së javës së kaluar në Bruksel, ku thuhet se “forcat e sig-urisë të Kosovës janë të ndaluar të hyjnë në pjesën veriore të Kosovës (pjesë e Mitrovicës në veri kontrolluar nga serbët), dhe ai mori konfirmimin se marrëveshja me të vërtetë e ofron këtë”. Kongresmeni i Californisë, i cili ka mbështetur vazhdimisht dhe fu-qimisht pavarësinë e Kosovës, tha në

deklaratën e tij të hapjes se ai kishte mbështetur Kosovën, për shkak të “parimit të vullnetiti të çdo populli për vetëvendosje”, çka është edhe një ndër pikat kryesore të Deklaratës së Pavarësisë së SHBA”, tha ai.

Duke folur për zgjidhjen e çështjes së veriut të Kosovës, Përfaqësuesi nga Kalifornia në Kongresin amerikan republikani Dana Rohrabacher, i cili është dalluar si një nga përkrahësit më të fuqishëm i pavarësisë së Ko-sovës, ripërsëriti qendrimet e tija të mëparshme për ndarjen e veriut të Kosovës në shkëmbim territoresh. “Ne e kemi njohur pavarësinë e Kos-ovës si njerëz që jetojnë atje dhe që nuk duan të jetojnë nën Serbi dhe ndonjë gjë më tepër, dhe tani ne kemi serbët e veriut të Kosovës, të cilët

natyrisht nuk duan të jenë pjesë e Kosovës”, vuri në dukje Rohrabacher. Ai tha se serbët e veriut të Kosovës duhet të bëhen pjesë e Serbisë, ndër-sa shqiptarët etnikë në Luginën e Preshevës, nga Serbia jugore, duhet të jenë pjesë e Kosovës”, mendon ai.

Poe, i cili është kryetar i Grupit Parlamentar serb në Kongres, përgë-zoi marrëveshjen e javës së kaluar

në Bruksel, duke e cilësuar atë si një fillim të mirë, dhe duke u bërë thirrje liderëve evropianë të miratojnë fil-limin e bisedimeve të pranimit të Ser-bisë në BE. Poe theksoi se “të drejtat e njeriut të serbëve në Kosovë janë duke u shkelur, duke shtuar se mbi 150 kishat dhe varrezat serbe kishin qenë shkatërruar”, sipas tij.

Ai gjithashtu kërkoi nga për-faqësuesi i qeverisë Amerikane, zoti Moor, të flasë rreth të dhënave të Departamentit të Shtetit në lidhje me zhvillimin e hetimeve në shtëpinë e Verdhë dhe trafikimit të organeve njerëzore, duke kërkuar nëse dikush deri tash ishte marrë në pyetje, ose nëse ishte në hetim, në një çështje ku ai vetë u përgjigjë se “nuk do të përfundojë kurrë”, sipas tij.

Moore ka thënë se Departa-menti i Shtetit është duke e ndjekur hetimin, duke shtuar se rezultatet mund të pritet vitin e ardhshëm. Ndërkaq, sipas Zërit të Amerikës, se-anca e djeshme u karakterizua nga vlerësime për marrëveshjen e arritur, por njëkohësisht nga shqetësimet për zbatimin e saj dhe mosbesimin se ajo nuk zgjidh problemet më të

thella për të ardhmen e vendit. Zëri i Amerikës, thotë se Drejtori për Çështjet e Evropës Jugore dhe Qen-drore në Departamentin e Shtetit Jonathan Moore tha se marrëveshja përfshin zgjidhje të qëndrueshme për veriun e Kosovës, “brenda kuad-rit ligjor dhe institucional të Kosovës me vetëqeverisje të gjerë lokale, në bazë të ligjeve të Kosovës”. Ai tha se SHBA nxit Kosovën dhe Serbinë t’i zbatojnë të gjitha marrëveshjet. “Pavarësisht nga vështirësitë, kjo marrëveshje është mënyra më e mirë përpara. Pajtimi është synimi i Ser-bisë dhe Kosovës dhe jo ndarja, apo këmbimi i territoreve”. Zyrtari i lartë theksoi qëndrimin amerikan se inte-grimi evropian është rruga më e mirë për Ballkanin. Zoti Moor tha se nuk bëhet fjalë që të ndryshohen kufijtë në bazë të ndarjeve etnike. Ky pohim ishte një reagim ndaj qëndrimit të shprehur në mënyrë të përsëritur nga kreu i nënkomisionit për Evropën dhe Euroazinë, republikanit nga Kalifornia Dana Rohrabacher, për këmbimin e territoreve mes Serbisë dhe Kosovës. “Prandaj sovraniteti i autoriteteve ko-sovare është një fasadë, një iluzion që në të ardhmen do të dëmtojë të dyja palët. Thelbi i sovranitetit është kontrolli i forcave të sigurisë. Mar-rëveshja e vendos personelin e sig-urisë dhe rendit nën komandën e Ko-sovës, megjithatë komandanti rajonal i Veriut do të jetë një serb vendas i emëruar nga qeveria e Kosovës, i zgjedhur nga një listë e paraqitur nga kryebashkiakë serbë”, ka thënë Moor, njofton Zëri i Amerikës. Kurse, njof-time të tjera nga Uashingtoni, thonë se në senacën e djeshme dëgjimore e

quajtur “Kosova dhe Serbia: Një Shteg për Paqe”, çështja e barrikadave në veri të Kosovës shkaktoi një debat të ashpër, dhe zyrtari i Departamentit të Shtetit të SHBA, tha se barrika-dat duhet të hiqen menjëherë dhe të ketë në të gjithë territorin e Kosovës lëvizje të plotë e të lirë të qytetarëve të saj. Moor tha se Beogradi zyrtar është ai që ka mbështetur serbët në Kosovën e veriut dhe barrikadat. Ai tha se SHBA mbështesin fuqimisht BE për t’i hapur një shteg Serbisë, por se Serbia duhet më parë të pranojë realitetin e pavarësisë së Kosovës. “E ardhmja e Kosovës dhe Serbisë është në BE”, theksoi përfaqësuesi i Administratës së Obamës, zoti Jona-than Moor Drejtori për Çështjet e Evropës Jugore dhe Qendrore në De-partamentin e Shtetit. Ndërsa Shirley Cloyes DioGuardi, këshilltare për Ball-kanin e Lidhjes Qytetare Shqiptaro-Amerikane, sipas Zërit të Amerikës, shprehu mosbesim për marrëveshjen duke e qujatur një rregullim të për-kohshëm.

“Nuk është një marrëveshje gjithëpërfshirëse dhe efektive që do të sjellë paqe dhe stabilitet afat-gjatë në rajon. Sipas mendimit tim, kjo do të ndodhë vetëm kur Serbia të njohë sovranitetin e Kosovës dhe anëtarësimin e saj në institucionet ndërkombëtare, kur t’i japë të drejta të barabarta shqiptarëve në Luginën e Preshevës – që të jenë të barabar-ta me të drejtat që gëzojnë serbët në Kosovë – të heqë dorë nga struk-turat paralele në veri të Kosovës dhe të përqendrohet tek zhvillimi ekonomik dhe politik i Serbisë”. Për analistin Daniel Serwer, marrëvesh-ja është pozitive, por ai shtoi se nuk është e mjaftueshme, duke theksu-ar se duhet të ketë njohje dhe këm-bim ambasadorësh. Ai gjithashtu iu rikthyer temës së këmbimit të ter-ritoreve. “Çdo diskutim për këmbim territori do të sillte destabilitet në Bosnje, Maqedoni dhe vetë Serbinë. Marrëveshja është pozitive, por duhet bërë më shumë”: Kritika të ashpra mbi politikën e Serbisë erd-hën nga përfaqësuesia e Ohaios Jean Schmid dhe Kongresmenit të New Yorkut Eliot Engel. Ata thanë se Serbia ishte përgjegjëse për situatën në veri të Kosovës dhe se procesi i integrimit në BE duhet të ndalet deri sa kjo çështje është zgjidhur. Përfaqësuesi në Kongres-in Amerikan, Demokrati i Nju Jorkut, Eliot Engel, i cili është i njohur si një mbështetës dhe mik i shqiptarërve shprehu pikëpamjen e kundërt nga Rohrabacher dhe Ted Poe. Engel tha se ai nuk ishte në asnjë mënyrë da-kord me ndryshimin e kufijve të Ko-sovës. Eliot Engel Anëtar i Kongresit për New York-un që nga viti 1989, i cili aktualisht shërben si Kryetar i NënKomitetit të Çështjeve të Jasht-me për Hemisferën Perëndimore në Dhomën e Përfaqësuesve, kryetar i Kaukusit të Çështjeve Shqiptare në Kongres, gjithashtu theksoi se BE-ja duhet të ofrojë një rrugë të qartë evropiane për Kosovën dhe se ajo duhet të përfshihet në NATO. En-gel përmendi faktin se “Sipas son-dazhit ndërkombëtar prestigjoz Gallup International, Kosova është vendi më pro-amerikan në Botë”, theksoi Engel.

Page 12: Sherri Rama ceka, legalizimet

12 E premte 26 prill 2013 •

« gossip

J. lo do të rikthehet në american idolSipas TMZ, Jennifer Lopez i është kërkuar që të rikthehet në jurinë e American Idol, duke zëvendësuar kështu Mariah Carey. Jennifer do të shfaqet në 16 Maj në këtë shoë për të debutuar singël-lin e saj, por producenti i American Idol, kërkon më shumë prej saj. Ai dëshiron që të jetë pjesë e jurisë sërish. A do të paguhet J. Lo më shumë se çështë paguar kur ka qënë pjesë e jurisë? Ende asgjë nuk dihet, pasi asnjë marrëveshje nuk është nëshkruar. Madje asgjë nuk dihet as nga pjesëtarët e tjerë të jurisë Nicki Minaj dhe Keith Urban.

eva longoria në lidhje me ernesto arguelloEva Longoria ka një mashkull të ri në jetën e saj, dhe bëhet fjalë për Ernesto Arguello. E ndërsa aktorja insiston se nuk ka asgje mes saj dhe Ernesto, TMZ, ka mësuar se realisht ka një lidhje mes tyre. Ata janë parë bashkë në disa evente. Ernesto 33 vjeç, është një arkitekt i suksesshëm, ku duket të jenë një kombinim perfekt me njëri-tjetrin. E vetmja dilemë për t`u zgjidhur sipas burimit është se nëse ka vetëm një mashkull në jetën e saj dhe ky është Ernesto, apo bëhet fjalë dhe për ndonjë tjetër, pasi Ernesto nuk është i vetmi mashkull që është parë rrotull shtëpisë së Evas.

i dashuri i ri i sylvie Van der VaartVetëm dy muaj zgjati vetmia për modelen holandeze Sylvie van der Vaart, pas divorcit nga bashkëshorti futbollist i kombëtares dhe Tottenham, Rafael. Sylvie u fotografia ditën e mërkurë, në rrugët e Parisit, thellësisht e dashuruar par partnerit të saj të ri, Guillame Zarka. E pranishme për xhirimin e një sporti publictar në “qytetin e dashurisë”, Sylvie pati si surprizë vizitën e të dashurit milioner në sheshxhirim, me të cilin shkëmbeu një puthje pasionante. Sylvie formalizoi divorcin e saj me Rafael më parë gjatë këtij viti, pasi u dhunua fizikisht prej bashkëshortit në ditët e fundit të vitit 2012. Nga martesa me Van der Vaart, Sylvie ka një djalë 6-vjeçar, Damian.

Rihanna vazhdon

me rekorde Këngëtarja me e pëlqyer e kohës Rihanna vazhdon të thyejë rekorde nëpër top listat botërore. Sukseset e saj janë të pamohueshme, ajo krijon këngë hite të vërteta që i sjellin asaj shumë famë dhe suksese të mëdha nëpër top lista. I tillë është rasti me top listën “Billboard Mainstream Top 40 Radio Airplay Chart”, në të cilën për 10 herë me radhë këngët e saj gjinden në pozitën e parë. Kësaj radhe bëhet fjalë për hitin e saj të fundit “Stay” në bashkëpunim me Mikky Ekko. Me këtë renditje këngëtarja ka lënë pas edhe dikur miken e saj këngëtaren Katy Perry, e cila ka zënë 9 herë vendin e parë në po të njëjtën top listë.

Gwyneth Paltrowlë mbAthjet

në shtëpi

ajo ishte shpallur femra më e bukur në botë nga revista “People” të mërkurën dhe në të njëjtën

ditë Gwyneth Paltrow tregoi se përse e ka merituar këtë titull. Në premierën e filmit “Iron Man”, ajo kishte veshur një fustan, ku shumë qartë shihej se nuk kishte veshur të brendshme. 40-vjeçarja arriti në tepihun e kuq në teatrin “El Capitan” në Los Anxhelos dhe dukej e mahnitshme me atë fustan.

Page 13: Sherri Rama ceka, legalizimet

13• E premte 26 prill 2013

»reklaMë

Page 14: Sherri Rama ceka, legalizimet

14 E premte 26 prill 2013 •

« thAshethemeVip

Fansat do e përshkruanin atë si një yll me linja perfekte trupore, por megjithatë, sipas të përditshmes londineze “Daily Mirror”, Rita Ora ka vizituar javën e kaluar, njërin ndër kam-pet më rigoroze në botë për tonifikim shpirtëror dhe fizik,

klinikën “Viva Mayr” në Austri, ku një natë

mund të kushtojë deri 1500 funta angleze. “Rita synon të arrijë një formë perfekte për stinën e verës dhe paraqitjet e saj promo-vuese të radhës…”, ka treguar një burim. Programi dietetik që përfshin edhe ushtrime të shumta fizike, është dizajnuar enkas për Ritën dhe do të jetë ai që ajo do ta përdorë gjatë tërë jetës, për ta ndihmuar atë të qën-drojë e rigjeneruar dhe në formë perfekte.

indikacioni për sekretin “kujdesem për ty”

Banorët shohin filmin “aromë gruaje” në kinema

Banorëve u është futur një zarf me sqarimet mbi indikacion-in e radhës për sekretin “Kujdesem për ty”. Ata u janë nënsh-truar një prove ku gjendet indikacioni i radhës si ndihmesë për këtë sekret. Për të pasur mundësi që të gjejnë sekretin, ata duhet të fitojnë indikacionin e radhës duke fituar disa bileta për të parë një film në kinemanë e Big Brother. Por për t’i fituar këto bileta, ata duhet të kalojnë një provë. Me fitimin e provës së karameleve, ku të gjithë banorët u ndanë në dy grupe, banorët arritën të fitojnë edhe 10 bileta për në kinemanë e “Big Brother”. Më vonë, të gjithë banorët janë mbledhur në dhomën e ndenjes, ku Elena u ka shpërndarë atyre biletat për në kinema. Pasi janë veshur e bërë gati për në kinema, Vëllai i Madh i ka njoftuar banorët me anë të gongut që duhet të shkojnë në kinemanë “Big Brother”. Iliri dhe Shpendi kanë prerë biletat dhe i kanë orientuar banorët të futen brenda. Pas pak në ekran është shfaqur filmi “Aromë gruaje”, të cilin banorët e kanë parë me vëmendje gjatë gjithë kohës. Ata janë prekur gjatë shikimit të filmit, ndërsa Anaidi ka lotuar dhe është munduar të fshehë lotët, duke buzëqeshur herë pas here për të mbrojtur sekretin e tij e për të mos u zbuluar nga banorët. Pas pak minutash, me përfundimin e filmit ata janë kthyer në dhomën e ndenjes, ndërsa kanë diskutuar lidhur me filmin dhe indikacionin.

Banorët thurin plane për provokime

Joana, Shpendi dhe Vigani, të cilët bëjnë pjesë në të njëjtin grup, kanë dalë në ambientin e pishinës e kanë filluar të bisedojnë, ku Joana u ka treguar atyre mërzinë që po ndiente vetëm se nuk është në një grup me Anaidin. Djemtë kanë përfituar për ta vënë në lojë, duke u tallur e duke qeshur me të. Pas pak aty ka shkuar edhe Elona e Eldora, duke diskutuar mbi rregullat e lojës. Banorët e grupit jeshil janë munduar të gjejnë mënyra për t’u argëtuar duke filluar të luajnë futboll me njëri-tjetrin, brenda territorit të tyre. Pas pak ata kanë shkuar në kuzhinë për të darkuar, ndërkohë që u janë përm-bajtur rregullave të lojës, duke i përdorur orenditë me radhë e duke mos krijuar asnjë komunikim me banorët e grupit tjetër, ndërsa kanë shkëmbyer biseda të përgjithshme brenda grupit që përfaqësohen. Joana ka thyer rregullat herë pas here, duke provokuar me fjalë banorët e grupit tjetër, ndërsa ka komen-tuar duke u tallur e duke komentuar për ta. Më vonë ajo ka dalë jashtë me Viganin dhe ia ka shprehur asaj mërzinë që ndien prej ndarjes së grupeve dhe ndarjes me Anaidin. Edhe Vigani i thotë se kjo ndarje nuk i ka shërbyer për mirë, pasi kishte në plan të bënte një bisedë me Elenën, e cila tani ka mbetur për t’u bërë gjatë ditës së shtunë. Më pas ata kanë thurur plane se si t’i penalizojnë banorët e grupit tjetër. Ndër-kohë, edhe banorët e grupit jeshil kanë menduar për mënyra të ndryshme se si mund t’i penalizojnë blutë, duke qeshur me njëri-tjetrin, ndërkohë që kanë filluar të këndojnë.

elena: “Jam penduar për Viganin, e kam trajtuar keq”

Iliri, Rikja, Edberi, Anaidi dhe Elena- Grupi jeshil, kanë bised-uar duke komentuar herë pas here pjesëtarët e grupit blu. Vigani, Eldora, Shpendi dhe Elona të ndodhur përballë tyre duke marrë rreze dhe kanë parë Elenën të flasë për Viga-nin. Ajo i ka thënë Anaidit se është penduar për Viganin dhe më pas e ka sqaruar Anaidin për këtë. “E kam trajtuar pak keq Viganin këto ditë, ngela duke e gërvishtur dhe duke e gricur gjithandej”, ka thënë Elena dhe më pas ka shtuar se ndjehet keq që gjatë gjithë kohës i bërtet dhe e shan Viga-nin. Ajo ka thënë se do të ndryshojë sjellje ndaj tij sapo të mbarojë prova e javës dhe të ketë mundësi për të folur me të, sepse tashmë e ka të ndaluar nga prova. Anaidi i ka thënë Elenës se ka bërë “shumë gabim” dhe më pas ka shtuar “jepi vetes një shans të dytë për përmirësim marrëdhëniesh”. Elena ka thënë se është e penduar nga disa veprime të saj që kanë bërë të ndjehet keq Viganin, por ka theksuar se nuk ka për t’i kërkuar falje. “Do t’i kërkoj falje me gjeste, se me fjalë nuk i kërkoj asnjëherë falje”, ka thënë Elena dhe më pas ka qeshur. Pas kësaj bisede Anaidi ka hedhur një ide për lojë, por banorët e tjerë kanë vendosur të luajnë lojën e propo-zuar nga Elena “gjykatësi, polici, spiuni, hajduti”. 

Joana dhe Vigani, të ulur në ambientet afër pishinës kanë filluar të bisedojnë me njëri-

tjetrin, duke marrë shkas nga ndarja e tyre në grupe, nga e cila Joana është mërzitur shumë. Joana i ka parë nga xhami banorët e grupit tjetër, ndër të cilët edhe Anaidin e Elenën, për të cilët është bërë xheloze që qëndrojnë afër njëri-tjetrit. Ajo ka filluar të flasë për dy-shimet që ka pasur edhe gjatë ditëve më parë për Elenën, e cila, sipas saj, ka qëndruar enkas afër Anaidit, për ta bërë atë të ndihet xheloze. Madje Joana ka thënë se para se të fillonte prova i ka kujtuar Elenës kujdesin që duhet të

tregojë me Anaidin dhe ajo i ka dhënë fjalën se do të kujdesej për të. Vigani ka thënë se Elena shumë gjëra i bën pa i menduar gjatë, por Joana ka vazhduar t’ia mbushë mendjen se ajo asnjë gjë nuk bën rastësisht dhe se qël-limi i saj është që t’i bëjë ata të dy të ndihen xhelozë. Pastaj Vigani i ka thënë se edhe ai jo rastësisht i është shmangur Elenës e i ka qëndruar larg, pasi ka vënë re sjellje të tilla, të cilat nuk i kanë pëlqyer prej saj. Ndërsa banorët e grupit Jeshil, të cilët ndodhen në dhomën e ndenjes, kanë diskutuar për diktat-urën dhe periudhën e tranzicionit në Shqipëri.

stili i ri i

muAjve të nGRohtë, bardh e ziKombinimi i ngjyrave bazike, “të pastra”, i të bardhës dhe të zezës duket se është trendi më i ri i kësaj pranvere, por pse jo edhe gjatë verës. Edhe artistët më të njohura të hapësirë shqiptare nuk kanë ngurruar të kapin këtë ten-dencë. Kështu që, këtë sezon bëhuni gati të visheni me vija bardh e zi porsi Tuna, Dafina apo Rita, të cilat janë pjesë e stilit më të ri botëror.

Joana, xheloze për aFriMitetin e elenës Me anaiDin:

“E bën enkas për të më bërë xheloze”

rita ora në dietë ekstreme

“Një ëndërr” e Capital t

Capital T ka bërë të ditur se është në përfundim të

xhirimeve të videoklipit për këngën e re, “Një ëndërr”, e cila pritet të publikohet në muajt e ardhshëm. Reagimi i fansave në lidhje me këtë lajm ka qenë i menjëhershëm, duke e shndërruar #teamKAPO në një prej postimeve më popullore në Twitter. Ndërkohë, koncertin e radhës Capital T do ta mbajë në Gjermani, ku është i ftuar në klubin “Golden Time” në Neuss.

eneda, me stilin alla “red Bull”

Këngëtarja dhe prezantuesja “cool”, që së shpejti pritet

të bëhet mama, Eneda Tarifa, është paraqitur këto ditët e fundit me një fustan shumë të bukur, por edhe interesant. Fjala është për Eneda Tarifën, e cila është veshur me një kombinim ngjyrash tamam alla “Red Bull”. Dhe, këtë e kishte vërejtur më së miri Romiri i Portokallisë që i kishte dhënë komplimente këngëtares për veshjen “energjike” të saj.

shpatit i kthehet lumturia

Duket i lumtur pas histor-isë jo të mirë të ndarjes

nga e dashura Afërdita Dreshaj. Të paktën kështu të jep përshtypjen e parë kjo foto, por Shpati mundohet ta harrojë dhe ta kalojë të shkuarën. Këngëtari simpatik po përgatitet për projekte të reja muzikore, ndërsa ka vazhduar aktivitetet muzikore të tij dhe duket se i është rikthyer biznesit, që e bën më së miri, muzikës.

Page 15: Sherri Rama ceka, legalizimet

15• E premte 26 prill 2013

»thAshethemeVip

ka treguar mënyra të ndryshme, përmes

të cilave çdoherë është në formë. Dhe përveç vrapimit, fitnessit dhe lojërave të ndryshme sportive, Bleona Qereti së fundmi ka praktikuar edhe akupunkturën. Duket se kjo është mënyra e radhës për një kohë të mirë e disponim më të madh të këngëtares, pasi edhe gjatë trajtimit me këtë gjë, ajo shihej mjaft e lumtur. Këtë aktivitet këngëtarja e ka treguar përmes rrjeteve sociale, ndërsa përmes tyre ka shfaqur foto gjatë seancave nga terapia kineze.

ka publikuar një videoklip, ndërsa pozon për fotot e reja. Por, Angela Mar-tini nuk është kursyer edhe

sa u përket komenteve. Ajo, përbri videos e cila e sjell atë mjaft joshëse e provokuese, ka treguar edhe vendin ku ka bërë setin e ri fotografik. “Pho-to shooting NYC – China Town behind the scene (Realizim fotosh në qyteti i New York-ut. Lagja kineze prapa kuintave)”, ka shkruar bukuroshja, e cila ka kohë që angazhimin e saj e ka shtrirë në Shtete e Bashkuara, pasi duket se atje megjithëse është duke pozuar topçes në rrugë, kjo nuk për-bën asnjë efekt.

Zaimina dhe rozana, ushqejnë njëra-tjetrën me ëmbëlsira

Dy këngëtaret seksi, Zaimina Vasjari dhe Rozana Radi duket se janë mikesha të mirë dhe të përkushtuara, aq sa edhe të ushqejnë njëra-tjetrën. Në një nga lokalet e kryeqytetit, ato i kanë dhënë ëmbëlsira njëra- tjetrës dhe ne i urojmë “e ëmbël u qoftë shoqëria”!

 

ata ishin… tre! Flori, soni dhe elvana

Megjithëse Flori i “këndoi” Alketa Vejsiut dikur, “S’mund të jemi tre”, një këngë e ëmbël, e cila u kthye në hit në fillim të vitit 2000, këtë herë ai duket se ka pohuar të kundërtën dhe jo me këngë. Këtë e ka dëshmuar me figurë dhe ju mund ta shihni vetë nga fotot e mëposhtme! Ai është pjesë e një “tresheje” shumë interesante, në krah të Sonit dhe Elvanës, dy këngëtareve bukuroshe, mikesha të tij.

Vesa luma – Big Bastës: “Me ty 24 orë…”

Përkushtimin dhe dashurinë ndaj njeriut të zemrës, Vesa e shpreh në mënyrë të veçantë me një tat-uazh me numrin “24”. Ky moment i ëmbël, ku të dy shfaqen të lum-tur dhe të qeshur është kapur me një foto të postuar në instagram dhe me mbishkrimin “Me ty 24 orë”. Urojmë që ky “24 orësh” të jetë sa më i gjatë për çiftin. 

shpat Deda, në studio për albumin e ri

Nëse ju ka marrë malli për muzikën e Shpat Dedës, ashtu siç na ka marrë dhe ne, atëherë bëhuni gati! Shpati ka postuar foton e mësipërme në Twitter, e cila është marrë gjatë regjistrimeve për albumin e ri të këngëtarit. Nëse gjithçka shkon në rregull, mendohet se albumi do të hidhet në treg rreth muajit korrik.

big mama

rikthehet me foto

Këngëtarja Big Mama, pas disa peripecive jo të mira në jetën e saj, pas inci-dentit të ndodhur vitin e kaluar ku humbi jetën edhe një prej miqve të saj të mirë, si duket po e merr veten. Ajo këto ditë është rikthyer me një set fotografik të realizuar në Maqedoni nga Ani Dimi, dhe ku artistja duket mjaft e lumtur. Besiana siç quhet në të vërtetë, ka premtuar edhe pro-jekte të reja muzikore, pas një pauze që bëri.

Nora roberti dhurojnë puthje në publik

Lidhja dhe historia e tyre e dashurisë edhe nëse ka pasur ndonjë moment të keq, nuk është marrë vesh. Ata janë treguar shumë hermetikë dhe të paktën në publik janë parë vetëm të lumtur. Është fjala për një nga çiftet më simpatike të shou-bizit shqiptar Nora Istrefi dhe Robert Berisha, të cilët kohët e fundit, siç e shohim edhe në këtë foto, dhurojnë pa të voglin problem puthje në publik. Këtë herë, këtë foto nuk e ka realizuar asnjëri nga telefoni i tyre, por dikush më pranë që ka qenë dhe, si duket, u ka pëlqyer kjo puthje.

bleona Qereti praktikon akupunkturën pas një nate shumë të zjarrtë, që ka

kaluar producenti i njohur shqiptar, Flori Mumajesi, së bashku me këngëtarin Gena në një nga diskot më të njohura në Prishtinë, të nesërmen është dashur të relaksohej pak. Por, gazeta “Kosova Sot” ka sjellë disa foto ekskluzive, ku duket Flori duke bërë rolin e fotografit dhe aparatin e ka drejtuar nga fotografi i njohur Avni Selmani. Flori në këtë studio ka realizuar një set fotografik me mikun e tij të vjetër fotograf. Më pas, Flori ka vazhduar në natën tjetër në një tjetër disko kosovare.

Flori Mumajesi bëhet fotograf

angela Martini, toples në lagjet

kineze në nju jork

Page 16: Sherri Rama ceka, legalizimet

16 E premte 26 prill 2013 •

« Dossier

nga albert kotini

(vijon nga numri i kaluar)

Më tipiket për natyrën e ngjarjeve regjistrohen:

vetëplagoset ushtari Pëllumb Kasa; roja vret fëmijën Lulzim Hajdari; vetëvritet ushtari Metan Veisllari në vendin

e rojës.Më 18.5.1972 u mbytën ushtarët Nazim

Turku dhe Asllan Gega. U vranë oficerët Ndriçim Dushku dhe Mustafa

Toçilla. Ndriçimi me 8 të shtëna shefin e shtabit të batalionit (Mustafain), pastaj vret veten.

Në tunel vdiq rezervisti Thoma Toshiku. Në qafën e Patosit gjatë qitjes së Br. 6 K u vra

qytetari Nazim Xhelaj.Për shkak të mosmarrëveshjeve me familjen

vetëvritet oficeri Njazi Maloku.U mbyt në lumin Erzen ushtari Kadri Seiti.Nga masa e dheut vritet oficeri Koli Gjeta.U mbytën Jashar Doçi dhe Neshat Bajaziti.Më dt. 5.10.1972 vritet piloti Azbi Serani.

Viti 1973 si ngjarjet më tipike regjistron:Kritikohet në kolektiv ushtari Kastriot Gjin-

mara dhe vetëplagoset; u mbyt ushtari Pal Nikollë Ndoja; në tunelet e Gostimës vdiq nga korrenti një vajzë 13 vjeçe; u mbyt në lumin Tërkuzë ushtari Nevruz Bregu.

Më 6.1.1973 ushtari Ramadan Kenu kërkoi liridalje nga oficeri i rojës, ndërsa oficeri Hysni Qazimllari udhëzoi rojën ta qëllonte dhe ai e vrau.

Ushtari Agron Zota nga reparti 9357 vrau veten duke qenë në vendrojë.

Ushtari Sali Qehajaj kryen vetëvrasje, sepse ishte i pakënaqur nga familja.

Vdes në tunel ushtari Tomë Lazaj.Në orën 1030 të dt. 25.6.1972 Aleksandër

Daka u vetëvar në linjën e tensionit të lartë. Gjatë udhëtimit u vranë 5 ushtarë më dt.

28.6.1973.Ushtari Arif Dervishi u vetëvra me mitraloz,

sepse e kishin zënë në kuzhinë. Në punimet operative vdiq rezervisti Nevruz

Lika. Viti 1974 ka shumë ngjarje, si për shembull:

më 21.1.1974 ushtari Petrit Rrokaj vrau veten me automatik në kohën e pastrimit të armëve. Pas kontrollit u gjet edhe një letër e shkruar prej tij ku sqaron arsyen e vetëvrasjes: “I thoni familjes se vras veten se nuk më ka lënë goja”.

Gjatë zhvillimit të qitjes në poligonin e shkollës së mesme të Mamurrasit plasi një pred-hë e topit 75 mm dhe u vra nxënësi Agim Ibra-himi si dhe u plagosën 7 nxënës të tjerë.

Në këtë vazhdë vijojmë me kronikën e zezë: Ushtarë, rezervistë, oficerë, nxënës e civilë. Lista të tëra ngjarjesh, sikur jeta e njerëzve të kishte dalë në ankand. Përse? Sistemi, shoqëria, men-taliteti, prapambetja, edukimi, sedra apo edhe një varg analizash psikosociale ishin probleme të cilat nuk u trajtuan asnjëherë në ato vite të nxehta 1971-1974, sepse halli i Partisë ishin “puçistët”, ndërsa viktimat pothuajse u lanë në harresë.

Do të duheshin analiza të tëra, po të stërzg-jatura në faktin e tyre social-psikik.

Retrospektiva e viteve 1971-1972Bilanci që jepet ndër këto vite (dosja 382.

Sekretariati i MMP, viti 1973) zbulon edhe psenë e ngjarjeve të mësipërme.

Këtë vit u realizuan, vetëm në muajin janar: Tunel 199.652 m. linear 85% e planit vjetor); be-ton 56.894 m3 (88% e planit vjetor); qendra zjarri

Kur njerëzit vetëvriteshin

“se s’i linte goja”229 copë (76% e planit vjetor); tunele hendeklid-hëse 321 km. 186% e planit vjetor; rrugë 163 km.

Në vitin 1972 fondi i sekretariatit të MMP, dosja 34, nr. 0120, dt. 8.5.1972 është urdhër i MMP për frymën e aksioneve me goditje të përqendruara. Ky masivitet i FVVP dhe MCR dhanë tregues të lartë në punimet xheniere. Në 80-130 rajone mbrojtëse, depo, pika hapjeje ishte puna e aksionit të përqendruar.

Kështu, këto shembuj sqarojnë punën e mad-he për punimet xheniere, por edhe viktimat që ranë në këto fortifikime të papara.

Për pasojë, le të ndalemi pak në ngjarjet e vi-tit 1976. Në fondin e fortifikimit (Në AQU, dosja 23 v. 1976) janë aktet e ekspertimit mbi ngjar-jet e ndodhura në rep. 9909 në Gramsh. Ndër to gjen të dhëna mbi vdekjen e qytetarit ushtar Gëzim Mendu Basha në fshatin Dritaj të Gram-shit si pasojë e montimit nën linjat e tensionit të lartë”. Mbas analizave dhe konstatimit se nuk njiheshin rregullat e sigurimit teknik mbyllet çështja për në hetuesinë e DPB të Librazhdit.

Në një informacion tjetër po në Drejtorinë e Fortifikimit (dosja 15, v. 1976) mbi punimet që kryhen nga popullata për rrethet e jugut.

Jepen të dhëna të plota për ndërtimin e qen-drave të zjarrit dhe pozicioneve të artilerisë në

formë aksioni.Çështja është se janë me mijëra orë pune të

papaguara, në formë vullnetare.Në Drejtorinë e Fortifikimit ka një mori rela-

cionesh mbi “Fondet për ndërtimin e shtigjeve sipas rretheve, dërguar Drejtorisë së Përgjith-shme të Bankës”. Në to përfshihen 12 rrethe të ndryshme me një çek total 4.690000 lekë të reja.

Po kështu vetëm për hunjtë e betonit me shigjeta hekuri në formë bajonete “që do të ven-dosen në vreshtat e desantimit”, u janë dërguar kantiereve dhe ndërmarrjeve bujqësore për pro-dhim me mijëra copë, me porosinë se ku nuk i reali-zon, “do të krijojë konfuzion dhe dyshim në strat-egjinë e mbrojtjes së vendit”, vëren Petrit Dume.

Kështu, vetëm gjatë punimeve fortifikuese vetëm me popullatën (dosja 93, viti 1976) “Nga sasia e hunjve të prodhuara u janë shpërndarë fermave bujqësore 78.000 copë”.

Në Drejtorinë e Përgjithshme të Xhenios (dos-ja 25, viti 1976) jepet prodhimet e parafabrikat-eve, duke pasur orientuese porosinë e E. Hoxhës:

“Në luftën moderne, përveç maleve ne ngremë edhe “male” të tjera atje ku nuk ka, për t’u mbro-jtur dhe për të sulmuar. Këto janë fortifikimet...”.

I çuditshëm urdhri nr. 1072 i datës 30.3.1976 (dosja 8, viti 1976, D.P.Xhenios), që brenda vitit 1976 që përveç 300.000 shtylla të vreshtave ekzistuese të prodhohen edhe 200.000 shtylla të tjera”. Kjo shkresë mban firmën e ministrit të Bujqësisë, Pirro Dodbiba.

Po këtë vit (1976) del në skenë mobilizimi vullnetar

Në Drejtorinë e Përgjithshme të Xhenios (dos-ja 6, viti 1976) është letra e Këshillit të Ministrave me nr. 393, dt. 12.2.1976 në lidhje me organizi-min e punës vullnetare të popullit në fshat dhe në qytet për vazhdimin e fortifikimit të vendit.

Drejtimet: Për hapjen e transheve dhe të hen-deklidhjeve; për maskimin e qendrave të zjarrit etj.; për hapjen e rrugëve në tokat kodrinore e malore për të kaluar mjetet e transportit dhe të montimit të qendrave të zjarrit; për hapjen e tuneleve, depove të ndryshme etj.

Puna vullnetare për punimet xheniere të bëhet pa prekur planin e shtetit ose fondin e pagave të aprovuara. Kërkesat për punë vullne-tare i paraqesin komandat e njësive në Shtabin e Mbrojtjes të Rrethit.

Në plan parashikohet vetëm puna që do të bëjnë punonjësit, ndërsa veglat e punës do t’i sigurojnë vetë qendrat e punës dhe kooperati-vat bujqësore.

Fshatarësia punën vullnetare mund ta kryejë në stinët jo shumë të zëna me bujqësi.

Firmosur nga Kryetari i Këshillit të MinistraveMehmet SHEHU

Për vitin 1976 kuota e transportit për kryer-jen e punimeve me ndihmën e popullatës është 4.000.000 tonë/km.

Viti 1976 përfshin tërë popullsinë në forti-fikim

Këtu ekonomia shqiptare fillon totalisht de-gradimin e saj drejt zeros.

Disa fakte dhe argumente:Në mbledhjen e zhvilluar në Durrës me

komandantët e korpuseve dhe grupimeve më dt. 5.7.1976 Gafur Çuçi dhe Mehmet Shehu folën për planin e fortifikimit. Në vitin 1976 analizat e punës i drejtonte drejtpërsëdrejti M. Shehu si ministër i Mbrojtjes, të cilat, në fakt, ishin një gjyq i vërtetë për kuadrot kryesorë të njësive e reparteve në ushtri. Mjafton të lexosh dosjen 25 të këtij viti të analizës vjetore për punime forti-fikuese, mbi 40 faqe material, se në çfarë sikleti ishin Bejto Isufi, Myfit Bardhi, Nevruz Dervishaj, Xhemal Muço, Abdyl Duka, Fadil Toçi, Naim Muho e deri te Veli Llakaj, që flisnin më tepër si të pan-dehur sesa si drejtues repartesh.

Mbasi raportohen realizimet për çdo njësi ushtarake, kërkohet llogari, për të mos dësh-tuar plani, i cili është e pamundur të bëhet nga ngarkesa e punës që është parashikuar. “Lloga-ridhënia: Bejto Isufi, komandanti i Grupimit Ti-ranë: “Ne jemi më shumë sesa është vënë në ta-belë”. M. Shehu e ndërpret: “Nga ju i kemi marrë, nuk i kemi vjedhur”.

(vijon nga numri i kaluar)

Vitet 1970-1980

Page 17: Sherri Rama ceka, legalizimet

17• E premte 26 prill 2013

»BOTA

Revolucioni dixhital nuk mund të ndalet më. Po cilat janë trendet më të reja, rreziqet dhe shan-set? Për këto u diskutua në konferencën për dix-

hitalizim NEXT në Berlin. Një kongres për ekonominë dixhitale pa qasje në internet është si një garë e Formulës 1 pa benzinë. Ndaj nuk është ndonjë çudi që fizikanti dhe matematicieni Stephen Wolfram reagon pak i pash-presë, kur i bie lidhja e internetit në konferencën dixhitale NEXT, në mo-mentin kur ai donte të tregonte se si funksionon sistemi për kërkime Wolf-ram Alpha në rrjetin social Facebook.

“Nëse nuk kemi lidhje me inter-netin, nuk mund të punojmë”, thotë Wolfram pas disa përpjekjeve për t’u futur në internet.

Rreth 1500 pjesëmarrësit e konfer-encës filluan të qeshin. Një e treta prej tyre ka ardhur nga vendet e tjera, por secili i kupton problemet e ligjëruesit britanik. Secili e di që pa një internet stabil dhe të shpejtë nuk mund të para-mendohet as ekonomia dixhitale.

Në korridorin e Qendrës së Kon-greseve në Berlin prezantohen ide të ndryshme, nga shërbimet për pagesa deri tek caktimi i takimeve online për mjeshtrit dhe shërbimet e ndryshme, si për shembull për parukierët. Në mënyrë demonstrative një grua i pret flokët para të gjithëve. Për gjërat dis-kutohet në mënyrë intensive. Marina Gorbis nga instituti “For The Future” shpjegon se fjala është për një pro-ces social më të ndryshëm nga sho-qëria që jetojmë sot. Fjala është për një lidhje mes njerëzve, kur mund të krijohet edhe një botë e re, pa e shkatërruar botën e vjetër dixhitale. Sistemet e reja i shfrytëzojnë sis-temet dhe teknologjitë e vjetra, për të përmirësuar gjërat.

Bota e reGorbis përpiqet që të shpjegojë

këtë botë të re dixhitale përmes plat-formës Odesk, një burse për punësim. Ata që japin oferta për punë futen në këtë sistem dhe mund të lidhen me njerëzit që kërkojnë punë në mbarë botën. Këtu prezantohen me qindra mijëra kërkesa dhe oferta për rroga. Ma-rina Gorbis pranon se në momentet e pesimizmit shtron pyetjen a thua është e mundur që e gjitha të bëhet me më pak komplikime dhe a është e mundur që të ruhet më shumë sfera private.

“Për teknologjitë e reja duhet të mendojmë të gjithë, sepse fjala është për teknologji të cilat do ta influenco-jnë jetën tonë në vitet dhe dekadat e ardhshme”, pohon ajo.

Bota dixhtale po shkakton për momentin më shumë pyetje se sa përgjigje. Cilat janë synimet e shoqërisë dhe çfarë kërkojnë konsumatorët? Kush mund të fitojë para me këtë dixhitalizim dhe kush mund të bëjë tregti? Por një gjë është e sigurt: po bëhet një revolu-cion i cili nuk mund të ndalet.

Gati askush nuk e ndjen më shumë këtë gjendje se sa botuesit. Dëshirat e lexuesve kanë ndryshuar në mënyrë dramatike, thotë Stan Sugarman nga

REVOLUCIONI DIXHITAL

Bota digjitale po shkakton për momentin më shumë pyetje se sa përgjigje. Cilat janë synimet e shoqërisë dhe çfarë kërkojnë konsumatorët? Kush mund të fitojë para me këtë dixhitalizim dhe kush mund të bëjë tregti?

Por një gjë është e sigurt: po bëhet një revolucion i cili nuk mund të ndalet

Çfarë “FSHEH” e ardhmja?

shtëpia botuese “Gruner und Jahr”. Një pjesë e konsumatorëve nuk duan më të paguajnë para për gazeta dhe revista. Futja e Paypal, nuk mund t’i plotësojë kërkesat, mendon Sugar-man. “Kjo do të dështojë. Te gazetat Wallstreet Journal dhe Financial Times mund të funksionojë ky sistem pagese, vetëm pse gjysma e atyre që paguajë janë firma dhe institucione”, pohon ai.

Në të ardhmen do të paguhet vetëm për gjëra që qëndrojnë shumë, si për shembull për receta guzhine,

për tema të rëndësishme shkencore apo për broshurat për udhëtime dhe pushime, thotë Sugarman. As Telekomi gjerman nuk është tepër i kënaqur me zhvillimet e fundit. Kjo për faktin se tani duhet të bëhet transferimi i një volumi shumë më të madh të të dhënave.

“Bëhet fjalë për dokumente me një volum 1,3 Zettabyte, që është një numër me 20 zero. Kush do ta pagujë këtë punë?”, pyet menaxheri i Telekomit Matthias Schmidt-Pfitzner. “Do të paguajë qyteti, qeveria apo di-

kush tjetër, nuk e di. Për momentin e di vetëm se Telekomi gjerman duhet të gjej diku para.”

VizioneEdhe politika ka filluar të mendojë

për këto gjëra. Në vend që të puno-jnë kundër njëri tjetrit, ata duhet të bashkëpunojnë, thotë kandidati i so-cialdemokratëve për kancelar Peer Steinbrück. Vetëm në këtë mënyrë mund të shndërrohet teknologjia e re në një model suksesi ekonomik. Sektori i teknologjisë duhet të ndër-lidhet mirë me sektorin e industrisë dhe të realizojnë vizionet e pritura në Gjermani. “Kombimini i këtyre dy sektorëve paraqet themelin e vizionit për një revolucion industrial”, pohon ai. Si shembull Steinbrück përmend sektorin e automjeteve ku brenda 10 vitesh nuk do të kemi nevojë të presim pjesë rezervë, por mund t’i porosisim vetë përmes teknologjisë 3D. Stein-brück angazhohet për një infrastrukturë më të mirë dhe një revolucion dixhital që ai e quan 4.0. Ai duhet të financohet nga paratë e atyre që fitojnë më shumë. Por për një botë dixhitale duhet të ketë më shumë financa. Në SHBA janë ndarë rreth 30 miliardë euro si kapital fillestar për firmat e reja në internet. Edhe në Gjermani duhet të mendohet për rrugët e financimit të këtij sektori. Këto investime janë më të mira se sa të spekulohet në bursë apo në institucionet financiare.

ArsimiAvancimi i teknologjisë dixhitale

po sjellë ndryshime të mëdha në ar-simin e lartë, pas ndryshimeve që janë bërë në gazetari, industrinë e muzikës, prodhimitari dhe në industritë e tjera. Në disa raste, ky revolucion dixhital mundëson regjistrimin e dhjetëra mijëra studentëve për një klasë që drejtohet nga profesorët më të mirë. Ekspertët thonë se ritmi i ndryshimit në arsimin e lartë po shpejtohet, dhe do të ndikojë në metotën e mësimd-hënies, vlerësimin e studentit, dhe mënyrën e të studiuarit. Imagjinoni një klasë universiteti me 160 mijë nxënës të ulur pranë kompjuterëve në mbarë botën, të gjithë duke mësuar nga profesorë të njëjtë. Një klasë e këtij lloji ofrohet në Universitetin e Stan-fordit në Kaliforni dhe drejtohet nga profesori Sebastian Thrun. “Ne fillim kjo klasë është ofruar në Stanford dhe tani ne e ofrojmë këtë kurs përmes internetit për mbarë botën. Ne jemi shumë të kënaqur me këtë arritje”.

Kursi mbi inteligjencën artificiale nga Sebastian Thrun dhe Peter Nor-vig mund të gjendet në YouTube. Është pa pagesë, dhe mbështetësit e saj thonë se kjo tregon se arsimtarët e njohur mund të mësojnë në mënyrë efikase disa nga lëndët e tyre për këdo dhe kudo në botë.

Universitetet kanë qenë të ngadalshëm në pranimin e ndry-shimeve, thotë profesoresha Rita McGrath e Universitetit të Kolumbias në Nju Jork. “Modeli bazë i biznesit të arsimit tonë të lartë nuk ka ndry-shuar që nga koha e Sokratit. Një per-son ngrihet dhe flet përpara një grupi njerëzish. Versioni i avancuar i këtij modeli është se ata tani bëjnë pyetje”. Zonja McGrath ndjek industritë të cilat zbatojnë ndryshime të shpejta. Ajo thotë se teknologjia dixhitale është përmirësuar dhe është gati për të nxi-tur ndryshime të mëdha. Këto ndry-shime përfshijnë metodën e mësimd-hënies, thotë profesori i Universitetit të Merilendit, Spencer Benson. “Kjo ka ndryshuar, pjesërisht, rolin e mësuesit ose rolin e profesorit nga mësimdhë-nës që mëson përmbajtjen e lëndës në mësimdhënës që i ndihmon stu-dentët të gjejnë, të vlerësojnë dhe në fund të jenë në gjendje ta shfyrtëzo-jnë përmbajtjen e lëndës”.

Një tjetër ndryshim është mënyra e vlerësimit të përparimit të stu-dentëve. Rob Hughes është president i TopCoder, një kompani, që vlerëson studentët që marrin klasa përmes internetit. Ai foli përmes Skypit. “Sig-urisht kodet, zhvillimi i softuerëve, matematika, shkencat kompjuterike, mundësojnë krijimin e sistemeve objektive të testimeve të automati-zuara”. Është më e vështirë të bëhet vlerësimi i përparimit të studentëve në fushën e letërsisë, historisë dhe fushat e tjera jo-teknike. Një nga zgjidhjet është përdorimi i klasave online për të prezantuar materiale, por përsëri duhet një mësues për të vlerësuar atë që ka kuptuar studenti. Këtë e ka bërë profesor George Siemens në Universitetin Athabasca në Alberta të Kanadasë. “Është një kohë shumë interesante për të punuar në arsim, por është pak jo e rehatshme, sepse ne jemi duke ngritur pyetje të mëdha rreth mbijetimit të universitetit?”.

Ndërkohë që udhëheqësit e ar-simit mendojnë se shumë klasa në të ardhmen do të ofrohen në internet, disa studentë në Universitetin e Mer-ilendit kanë shqetësime. “Kjo thjeshtë duket metodë e huaj dhe mënyrë më e vështirë e të mësuarit”. “Studimi me miqtë në konvikt natën vonë ishte i rëndësishëm për notat dhe klasat”. Këtyre studentëve u pëlqen ideja se klasat në internet mund të jenë me kosto më të ulët se sa kurset tradi-cionale dhe se ato janë të hapura për njerëzit jashtë universitetit. Ndërkohë që disa petagogë thonë se universite-tet do t’i rezistojnë ndryshimeve, të tjerë këmbëngulin se klasat masive në internet janë thjeshtë pjesë e një revolucionit dixhital që së shpejti do të sjellë ndryshime dramatike në mënyrën e të mësuarit.

Page 18: Sherri Rama ceka, legalizimet

18 E premte 26 prill 2013 •

« legaliZiMet

Drejtoria Berat

1 Adil Bektash Bushka2 Adrian Shaban Mucaj3 Adrian Fitim Arapi4 Agim Sabri Plakalli5 Agim Mitri Gjika6 Agim Yzeir Xhamallati7 Agim Riza Dollani8 Agim Hysen Memaj9 Agron Gani Baro10 Agron Sefer Veizi11 Agurim Novruz Ceremi12 Agush Osmen Xhaferi13 Ajet Sami Nicaj14 Aleko Sulo Pisku15 Aleksander Ismail Matarangasi16 Ali Zeni Avdylaj17 Altin Xhemal Tahiraj18 Altin Llukan Veria19 Altin Jonus Senka20 Alush Barjam Qevani21 Anastas Petro Kuqali22 Andre Petri Mbrice23 Andrea Esat Vangjeli24 Arben Haki Shehu25 Arben Vesel Penezi26 Arben Avdyl Leshi27 Arbin Haxhi Pire28 Asllan Jashar Hajdaraj29 Asllan Sheme Bregu30 Asllan Sefret Olldashi31 Asqeri Hasan Dervishi32 Astrit Myrto Kelcyra33 Avdyl Demir Asllanaj34 Avni Ilias Rustemi35 Avni Ilias Rustemi36 Avni Refit Hamzaj37 Azem Vesel Bode38 Bardhul Demir Xhaferri39 Bardhul Besim Sakaj40 Bardhyl Rrapush Llangozi41 Bardhyl Bahir Jonuzaj42 Barjam Nuredin Filaj43 Barjam Izet Kalemasi44 Bashkim Ali Xhafa45 Bashkim Njazi Dervishi46 Bashkim Hysen Selamaj47 Bashkim Demir Asllanaj48 Batjar Feti Myzyri49 Bedri Rapo Demaj50 Behar Rexhep Putro51 Behar Remzi Kapxhiu52 Behar Selman Nuka53 Belul Elmas Fejzullari54 Beqir Sherif Blloku55 Besim Halit Ibrushi56 Besnik Hajdar Mucolli57 Bexhet Xhelal Duzha58 Bilal Isuf Isufi59 Bilbil Sako Dosti60 Bujar Myrteza Praka61 Bujar Rrapo Bazaj62 Bujar Abdi Koci63 Bujar Ramadan Marra64 Bujar Nazif Mimani65 Bukurie Xhemal Guda66 Dallandyshe Refit Metushi67 Dane Jaho Sala68 Dashamir Xhevit Sulce69 Dashnor Besim Fetau70 Dhimiter Mehmet Duka71 Dilaver Dervish Hoxha72 Dilaver Ramen Toska73 Dilaver Ramen Toska74 Dritan Seit Çili75 Edmond Sotir Zhuka76 Edmond Ramadan Laze77 Eduart Petrit Qafa78 Elmas Kasem Murataj79 Elmas Zenel Hodo80 Engjell Hetem Bazaj81 Enver Shahin Pire82 Enver Sabri Gllava83 Enver Sali Doga84 Enver Barjam Dyrmishi85 Eqerem Haxhi Gogas86 Erald Qemal Mehmetaj87 Erfan Tofik Memaj 88 Ermonela Mihal Memajdini89 Ervehe Sabri Hoxha90 Esma Ali Gajda91 Estref Shaqir Gjata92 Fahri Rufki Myftari93 Faik Ymer Filaj94 Fari Sadik Ismaili95 Faslli Hetem Blloku96 Faslli Hane Myzyri97 Fatmir Riza Melani98 Fatos Ahmet Fisheku99 Fatos Rexhep Pone100 Fatri Gani Marra101 Feim Jonus Hazizaj102 Ferdi Baki Ismailaj103 Ferdi Besim Sakaj104 Fitim Sami Nicaj105 Fitim Novruz Hadaj106 Flamur Qemal Gremshi107 Flamur Rexhep Kurti108 Gani Alit Hysaj109 Gani Nexhip Merkaj110 Gentjan Fejzi Hatellari111 Gezim Xhezo Gega112 Gezim Zeli Kajo113 Gezim Aqif Pire114 Gezim Aqif Pire115 Gezim Dervish Bani116 Gori Thanas Duka117 Hajri Hekuran Vzhari118 Halil Islam Kurti119 Hamit Luto Sinani120 Hamit Luto Sinani121 Haxhi Ali Bisha122 Haxhi Ali Bisha123 Hekuran Faik Matarang124 Hekuran Qerim Zdrava125 Hekuran Nevruz Dervishllari126 Hekuran Novrus Dervishllari127 Hyqmet Tofik Merkaj128 Hyqmet Tofik Merkaj129 Hysenj Ferit Toska130 Ikmet Medi Shehu

131 Ilia Lefter Buzo132 Ilia Kristaq Shkembi133 Ilir Hasan Hoxha134 Ilir Elez Lila135 Iljas Nexhip Hoxhallari136 Ilmi Ali Shehu137 Irakli Jorgji Kodheli138 Irfan Rustem Myftaraj139 Isa Neim Guraj140 Isa Selman Galla141 Islam Murat Dervishi142 Ismail Sadik Hysko143 Ismail Shaban Dervishaj144 Ismet Fitim Kabilo145 Izet Haxhi Pire146 Izet Haxhi Pire147 Jaho Zenel Toska148 Jani Mihal Kumaraku149 Jeta Fitim Kabilo150 Jonus Xhafer Hamzaj151 Jorgji Petro Kodheli152 Jorgji Palush Cibuku153 Jovan Pandeli Mihali154 Kadri Haxhi Doksani155 Kastriot Elmas Gjata156 Kastriot Hekuran Delibashi157 Kastriot Seit Poda158 Klodian Fejzi Hatellari159 Koli Llukan Devole160 Krenar Hysni Hyseni161 Krenar Loni Lala162 Kujtim Azis Veizi163 Kujtim Ahmet Fisheku164 Kujtim Ahmet Fisheku165 Kujtim Hajri Bilbili166 Kujtim Myrteza Briskaj167 Kujtim Tafil Zdrava168 Kujtim Myrteza Briskaj169 Lavdie Ramis Toska170 Lefter Besim Bello171 Lefter Bibi Paco172 Lefter Bektash Jonuzi173 Lefter Qemal Braho174 Leksi Tili Shkembi175 Leonidha Vangjel Koldashi176 Lili Miho Kuqali177 Lili Miho Kuqali178 Lipi Lili Prifti179 Llazr Solli Mihali180 Loni Koli Zhuka181 Lorenc Ali Perdita182 Luan Javer Mixha183 Luan Ilmi Vreko184 Lumir Selim Pulake185 Malo Muco Dollenga186 Marko Nani Koci187 Mehmet Idris Hyseni188 Mehmet Haki Kanani189 Merjeme Asllan Sulovari190 Mevlud Ramadan Koroni191 Mevlude Qemal Lumani192 Miho Lili Kuqali193 Miltjadh Llambi Prifti194 Miti Lili Llupa195 Muhamet Qemal Bregu196 Muhamet Pasho Kurti197 Muharem Servet Azizi198 Muharem Zane Cano199 Murat Hysni Calameni200 Murat Hysni Calamani201 Mustafa Hysen Hysenaj202 Mynevere Sulejman Ziu203 Mynyr Ymer Dyshniku204 Myrteza Shaqir Toska205 Myrteza Raman Bani206 Myrteza Raman Bani207 Myrteza Mehmet Luzi208 Myrteza Mehdi Koci209 Namik Haxhi Banushi210 Nasi Vasil Vogli211 Natasha Beqir Musaj212 Nazmi Tefik Kapedani213 Nazmi Tefik Kapedani214 Nazmi Kasem Toska215 Nazmi Haxhi Danushi216 Neki Besim Fetau217 Neki Hysen Polovina218 Nexhip Muharem Mollaj219 Nexhip Meleq Sadikaj220 Niazi Muharem Kolaj221 Niko Novruz Hadaj222 Nikollaq Nasi Lici223 Nikos Jonus Hazizaj224 Njazi Barjam Dervishi225 Novruz Hysni Hyseni226 Nuredin Tako Briskaj227 Nuri Enver Mici228 Nurie Hamit Lila229 Pajtim Faslli Ruzi230 Paqesor Asqeri Zinxhirija231 Pellumb Gani Perisnaka232 Pellumb Alush Dervishaj233 Pellumb Hysen Kurti234 Pellumb Xhemal Hyseni235 Pellumb Azis Rika236 Pellumb Xhemal Hyseni237 Perlat Fetah Malaj238 Perparim Mexhit Muhametaj239 Perparim Shyqo Krasi240 Petref Qerim Aliaj241 Petrit Hysni Xhafa242 Petrit Nazif Abazaj243 Petrit Sheme Banaj244 Petro Tonci Prifti245 Pluto Elmas Ago246 Qemal Riza Cela247 Qemal Veli Kurti248 Qemal Haxhi Kafazi249 Qerem Xhevit Musagalliu250 Qerim Tofik Bani251 Qerime Tofik Bani252 Qerime Laze Toska253 Rajmond Llazar Ndreu254 Ramadan Selim Armaci255 Ramadan Petref Dervishi256 Ramazan Veli Sula257 Ramiz Sherif Palla258 Ramo Luto Hoxha259 Razi Qazim Demiraj260 Resmi Neki Llangozi261 Resmije Hazis Murataj262 Rexhep Muharem Mollaj

263 Riza Shefit Plakalli264 Riza Qani Hajdari265 Robert Myrto Mali266 Sadik Tafil Cepele267 Sadush Qemal Xhaferi268 Safet Tafil Merko269 Sali Mecan Daulle270 Sali Avdyl Plaka 271 Sefedin Hajri Sula272 Sefedin Hajri Sulaj273 Selman Idris Skendaj274 Shahin Sadik Merko275 Shahin Rapush Guri276 Shahin Nexhip Zylali277 Shaqir Tafil Frisha278 Shaqir Tafil Bisha279 Shefqet Beqo Zylali280 Sherif Ibrahim Plakalli281 Shkelqim Tafil Sejdini282 Shkelqim Besim Sakaj283 Shpetim Sulo Muhametaj284 Shpetim Nezir Kanani285 Shyqyri Xhemal Elezi286 Skender Tefik Shabanaj287 Skender Qamil Lezo288 Sofokli Ibrahim Hoxha289 Sofokli Andrea Bita290 Sokol Petraq Collaku291 Spiro Miti Bizhoti292 Spiro Thoma Koraqe293 Spiro Thoma Koraqe294 Spiro Lili Mistrovica295 Stefan Vasil Masati296 Sulejman Idris Cani297 Suzana Sabri Briskaj298 Sybi Mane Cani299 Sybi Mustafa Delibashi300 Tafil Hasan Kullsi301 Tahir Gani Perisnaka302 Taulla Sefer Mesutllari303 Thanas Gori Duka304 Thimi Sokrat Ballabani305 Thoma Tafil Gogas306 Tofik Rrapush Lila307 Tomorr Nexhip Luzi308 Tomorr Xhemal Tahiraj309 Uran Dashnor Qafa310 Vasilika Llazar Mbrice311 Viktor Llukan Dundo312 Vjoleta Latif Kabilo313 Vjoleta Vasil Prifti314 Vladimir Ramis Briskaj315 Vullnet Barjam Qeraj316 Xhemil Muharrem Blana317 Xhevahir Shahin Mucaj318 Xhevahir Metush Kuqi0319 Xhevair Avni Toska320 Xhevair Rrapush Senja321 Xhevdet Faslli Froto322 Xhevdet Demir Agalliu323 Xhevit Luto Shameti324 Xhevit Shaban Doko325 Xhezair Adem Guri326 Xhezmi Hasan Metaj327 Xhuli Shefit Rama328 Ylli Muke Sinani329 Ymer Haxhi Pire330 Ymer Ismail Ramazani331 Yzedin Refit Kallmi332 Yzeir Barjam Shuli333 Zalo Faze Danushi334 Zenel Elmas Gjata335 Zeqo Nexhip Metaj336 Zikos Amet Saraci337 Zoi Koli Mata338 Zoi Koli Mata339 Mynevere Sulejman Ziu340 Vladimir Ismail Lezi341 Aleksander Ismail Matarangasi342 Kujtim Alush Selamaj343 Ilirjan Fetah Sula344 Thoma Tafil Gogas345 Sejat Mustafa Feriti346 Gjergji Miti Fasko347 Asqeri Hasan Dervishi348 Shpetim Zylal Tomorri349 Sherif Rexhep Marra350 Genci Murat Hajdaraj351 Ramandan Hekuran Gajda352 Servet Ibrahim Marra353 Abaz Muharrem Korfuzi354 Agim Xhevit Bilani355 Hysni Jonuz Leka356 Fatmir Maliq Marra357 Miho Lili Kuqali358 Behar Rexhep Putro359 Albert Trifon Koroveshi360 Neim Shaqir Daulle361 Alit Neim Daulle362 Vladimir Miho Kuqali363 Nasi Vasil Vogli364 Shkelqim Selman Hajdari365 Petrit Sheme Banaj366 Krenar Loni Lala367 Julian Fatmir Cilingiri368 Agim Sami Mata369 Lumturi Adil Dingo370 Hajdar Nuri Kanani371 Namik Fejzi Arapi372 Shkelqim Fari Ali373 Tajar Shyqyri Ziu374 Ali Aziz Kica375 Fuat Mynyr Kajo376 Mesut Shaban Doko377 Elham Musa Sevaj378 Bledar Orhan Tajari379 Syrja Xhemil Borici380 Perikli Koli Masati381 Athina Faslli Cjapi382 Ateme Qazim Gozhina383 Robert Toli Comeni384 Hektor Nuri Agalliu385 Luan Rakip Dervishi386 Nikos Jonus Hazizaj387 Stavri Palush Korraqe388 Robert Hajredin Cela389 Izet Novruz Hysko390 Veli Abedin Veliu391 Ramadan Dalip Tabaku392 Ndricim Abas Ago393 Mediat Etem Maledhi394 Aleksandra Spiro Dhima

395 Eduart Xhafer Dingo396 Agron Xhevit Hysenaj397 Lili Toli Comeni398 Dilaver Kasem Myftaraj399 Muharem Sabri Halili400 Tefik Safet Sulovari401 Adriatik Qerim Merdani402 Zoi Kristaq Kolaj403 Vullnet Barjam Qerraj404 Vangjel Mihal Gjika405 Ilir Ismail Bega406 Hysnie Safet Plaka 407 Faslli Kasem Toska408 Qemal Kamber Rrodhe409 Eqerem Kajo Kanaci410 Metushi Novrus Palla411 Agim Sherif Sula412 Arjan Simon Cerra413 Mersin Barjam Qeraj414 Ilirjan Gani Mulita415 Barjam Hazbi Fisheku416 Flamur Tefik Ahmetaj417 Ilia Stavro Gaco418 Feim Jonus Hazizaj419 Meleq Jance Beqiraj420 Artan Myrtea Plaku421 Hekuran Sulo Plaku422 Bashkim Qemal Musta423 Todi Pali Syziu424 Ferdi Spiro Hotova425 Festim Esat Koxhaj426 Perparim Sabri Boduri427 Qazim Jamin Fatia428 Islam Kareman Gjoroveni429 Sotir Hatem Kanaci430 Zenel Laze Kotollaku431 Sulo Baki Boduri432 Ylmie Lufti Petanaj433 Bektash Ylvi Llano434 Agim Barjam Dervishi435 Ymer Nuri Hasani436 Agim Ali Boduri437 Ilirjan Kapo Kapaj438 Niko Muharem Malaj439 Gezim Ramadan File440 Qazim Hysen Pire441 Ilia Qazim Pire442 Andrea Miter Qose443 Lavdije Ramis Toska444 Hysni Riza Tabaku445 Nazmije Ismail Ibraushi446 Hazbi Zane Metaj447 Ahmet Sadik Ago448 Shkelqim File Shpata449 Jani Hajdar Beqraj450 Sefer Shefit Hoxhaj451 Dashnor Qemal Slatinja452 Roland Loli Valle453 Orhan Arshin Lula454 Miti Kostandin Shtrepi455 Bilbil Safet Hoxhaj456 Roland Hysen Elezaj457 Eduart Luto Rustaj458 Adriatik Azem Plaka459 Artur Myrteza Sylyku460 Fardinand Gani Roli461 Barjam Qani Muka462 Hekuran Hasan Ismaili463 Pajo Muharem Dardha464 Xhevair Idajet Karamelo465 Katerina Vangjel Piro466 Astrit Muharem Rusi467 Kareman Yzeir Hoxha468 Behar Fadil Cela469 Ramadan Bilal Agalliu470 Yzeir Ymer Tare471 Ferdinand Selman Borici472 Lutfi Sejat Kotollaku473 Sali Halit Shyti474 Festim Caush Zeka475 Xhemal Haxhi Toska476 Bedri Sejat Kotollaku477 Fecor Islam Malka478 Syrja Xhemal Xhafaj479 Sabri Haki Gjonaj480 Sokrat Gezim Hyseni481 Xhevit Luto Shameti482 Jani Gani Kocollari483 Xhevahir Metush Kuqi484 Jani Ari Konomi485 Bedri Musa Dauti486 Nurie Xhemal Hebibasi487 Qatip Halil Marra488 Meleq Jance Beqiraj489 Flamur Tefik Alimetaj490 Dhori Poli Duka491 Polizoj Koci Mboqa492 Eqerem Kajo Kanaci493 Ramis Sherif Palla494 Sadik Tafil Cepele495 Katerina Vangjel Piro496 Xhevair Idajet Karamelo497 Ramis Suli Marra498 Gramoz Xhevat Muharemi499 Hekuran Sulo Fejzullari500 Kamber Bilbil Toska501 Bashkim Muhamet Nallbani502 Ramadan Bilbil Agalliu503 Dritan Hamit Briskaj504 Kadri Vrenas Mbrakulla505 Sako Ali Hajdaraj506 Ramadan Hekuran Gajda507 Gjergji Miti Fasko508 Selfo Xhevit Musagalliu509 Selim Mustafa Dhija510 Sokol Rushit Asllanaj511 Sami Shefit Guri512 Meleqe Jance Beqiraj513 Behar Fadil Cela514 Artur Myrteza Sylyku515 Lefter Mevlan Gumeni516 Leonard Ismail Musta517 Arben Hysni Ramadani518 Bilbil Rushan Musta519 Vladimir Mehmet Xhafaj520 Dhimiter Hekuran Lito521 Xhevair Riza Mezini522 Ali Selim Levanaku523 Shahin Shyqyri Kolldani524 Sali Abdyl Isufaj525 Nuredin Abdyl Isufaj526 Asllan Kamber Daulle

527 Alush Beqo Hani528 Agim Selim Kalivaci529 Hekuran Hasan Ismaili530 Dane Isuf Bejte531 Dane Isuf Bejte532 Astrit Muharem Rusi533 Marsela Jani Cela534 Vasil Koli Cinari535 Bujar Abdi Koci536 Todi Ndini Kojtja537 Gani Nexhip Merkaj538 Izet Myslim Kalemi539 Karaman Yzeir Hoxha540 Yzeir Ymer Tare541 Bashkim Haki Bogdani542 Luan Samit Zerellari543 Naqo Mihal Arapi544 Hekuran Sulo Plaku545 Hekuran Qerim Zdrava546 Pelivan Barjam Hoxha547 Meleqe Jance Beqaraj548 Meleqe Jance Beaqraj549 Polizoj Koci Mboqe550 Atixhe Kareman Kanaci551 Ilir Spiro Ballabani552 Flamur Tefik Ahmetaj553 Edmond Estref Hoxha554 Ilirjan Engjell Eski555 Hekuran Sulo Fejzollari556 Vasil Barjam Gremshi557 Gezim Tare Kollcaku558 Bashkim Qalli Zerollari559 Foto Dervish Papajani560 Refije Demo Briskaj561 Pellumb Adem Opingari562 Xhevair Shahin Muca563 Hysret Demir Demo564 Sami Selman Sherifi565 Thimi Pali Ziu566 Nazif Rexhep Cela567 Jorgji Petro Kodheli568 Leonard Ismail Musta569 Arben Marku Teneqexhiu570 Zyra Selfo Ibrahimllari571 Pasho Dine Zerellari572 Bardhyl Kajo Kanaci573 Feride Jemin Skenderi574 Luftar Rrapo Fetahu575 Nadir Fitim Kabilo576 Leonard Ikbal Nuka577 Dhimitraq Cibuku578 Arben Zarif Kurti579 Dilaver Qemal Mustaj580 Salushe Abedin Oboni581 Ferdinand Gani Roli582 Rodolf Barjam Hodo583 Riza Hajdari584 Namik Plaku 585 Bilbil Hoxhaj586 Xhevair Riza Mezini587 Dhori Pali Duka588 Bashkim Haki Bogdani589 Dani Isuf Bejtja590 Dani Isuf Bejtja591 Veli Mehemt Dervishi592 Avni Kamber Daulle593 Viktor Rapi Arapi594 Naqo Mithat Arapi595 Andon Thoma Vogli596 Pandeli Miti Dhano597 Kamber Bilal Toska598 Zenel Laze Kotollaku599 Bardhyl Kajo Kanaci600 Laver Bexhet Myrteli601 Edmond Bexhet Myrteli602 Feride Jemin Skenderi603 Polizoi Koci Mboqe604 Nazif Rexhep Cela605 Shpetim Petref Leskaj606 Robert Lili Masati607 Isa Hasan Kurti608 Demir Liko Tahiri609 Viktor Hamit Lilaj610 Teki Gani Fetahu611 Miltjadh Lambi Prifti612 Ramadan Hysen Elezaj613 Jemin Avdyl Skenderi614 Sokrta Dhimiter Keri615 Bedri Neim Shabani616 Sami Shefit Guri617 Neim Dane Suli618 Shkelqim Hekuran Kaci619 Vipleta Vasil Prifti620 Shahin Dervish Toska621 Hekluran Sulo Fejzillari622 Syrja Xhemal Xhafaj623 Gramoz Xhevat Muharremi624 Vasil Barjam Gremshi625 Luan Sami Zerellari626 Sefedin Hki Gjonaj627 Barjam Qani Muka628 Ferdinand Gani Roli629 Artur Myrteza Sylyku630 Izet Myslym Kalemi631 Sali Halit Shyti632 Shahin Shyqyri Kolldani633 Fecorr Islam Malka634 Gezim Tare Kollcaku635 Bashkim Fethi Myzyri636 Pasho Dine Zerellari637 Klodjan Arif Malaj638 Sokrat Gezim Hyseni639 Nurija Xhemal Hebibasi640 Novrus Ferik Hoxha641 Mistafa Demir Sefa642 Qatip Halil Mara643 Xhevair Shaban Muca644 Ramis Suli Marra645 Niko Isuf Pire646 Niko Petrit Arvanis647 Faik Jemin Sula648 Alma Perikli Tabaku649 Jorgaq Sulo Prifti650 Brahim Qamil Lezo651 Muhamet Sali Mesiti652 Dituri Sadush Aediasi653 Agim Xhevit Bilani654 Bilal Neim Suli655 Fatime Selman Lezo656 Hekuran Hasan Ismaili657 Jani Hajdar Beqiri658 Sotir Faik Sula

659 Refit Xhelo Iljazi660 Artjan Nanush Nanushi661 Veri Kadri Hysa662 Jorgo Ymer Sula663 Flamur Tefik Ahmetaj664 Pajo Muharrem Dardha665 Petrit Agush Kamberaj666 Sabri Mynyr Llangozi667 Sulejman Xhemal Tafa668 Jani Llambi Naska669 Besnik Dhosi Odricani670 Stefan Zylfi Kota671 Nazif Adem Toska672 Profi Vasil Gjika673 Jovan Andrea Nakuci674 Hamza Elmas Bako675 Mehmet Pelivan Hysaj676 Fatmir Tafil Zdrave677 Andrea Spiro Masati678 Sotir Vasil Rroga679 Dhimiter Todi Cibuku680 Foto Dervish Papajani681 Rushit Hasan Xhindole682 Andrea Jonus Domi683 Xyra Selfo Ibrahimllari684 Olgert Riza Rika685 Nefail Arif Mema686 Zarif Shaban Agalliu687 Bilbil Ali Saliasi688 Ylli Sabri Agalliu689 Meleqe Jance Beqiraj690 Meleqe Jance Beqiraj691 Hamit Barjam Agalliu692 Alfred Hamit Briskaj693 Fatos Sybi Zenuni694 Myfail Sami Dodoveci695 Refije Demir Briskaj696 Bujar Abdi Koci697 Dritan Hamit Briskaj698 Shyqyri Azbi Lezi699 Bashkim Muhamet Nallbani700 Ferdinand Selman Borici701 Festim Sadush Zeka702 Nikolla Nuri Kollcaku703 Shyqyri Cene None704 Abas Muharrem Korfuzi705 Ramadan Hekuran Gajda706 Bedri Musa Dauti707 Artan Myrteza Plaku708 Hekuran Sulo Plaku709 Alush Beqo Hani710 Kadri Vrenos Mbrakulli711 Agim Selim Kalivaci712 Sako Ali Hajdari713 Sali Avdyl Isufaj714 Shaqir Xhelal Lula715 Nadir Fitim Kabilo716 Eduard Xhafer Dingo717 Hysni Maliq Qeraj718 Dhimiter Hekuran Lito719 Falumr Xhezmi Dule720 Petrit Hajdar Koreshi721 Andon Lili Palla722 Sokrat Mitri Gjika723 Ilia Yzeir Olldashi724 Esat Nuystret Krasi725 Spiro Mihal Bizdani726 Pellumb Shefit Demo727 Lavdije Kamber Rama728 Fatos Brahim Kumrija729 Ferdinand Nexhip Berzeshta730 Lutfi Brahim Caushllari731 Dajlan Isuf Malaj732 Baki Qani Sula733 Aristir Zoi Prifti734 Nikolla Mustafa Kostana735 Spiro Riza Xhafaj736 Adrian Brahim Kumria737 Agim Paliu Koraqe738 Kadri Haxhi Capja739 Jetnor Ramadan Serdari740 Kujtim Sulo Dabaku741 Ppellumb Ali Bejo742 Beqir Sulo Skura743 Dhimiter Spiro Stefa744 Ramadan Islam Shkurti745 Luan Shyqyri Sani746 Aleksander Ramadan Shkurti747 Rushit Adem Toska748 Kastriot Yzeir Olldashi749 Thoma Shyqyri Turku750 Gazmend Luan Qerimi751 Qerim Murat Beqaraj752 Arjan Shaban Demaj753 Clirim Brahim Lezo754 Shahin Sulo Agalliu755 Asqeri Ismail Grymshi756 Ilir Gani Marra757 Myslum Asllan Pirko758 Xhevit Tefik Aliaj759 Elmas Asqeri Bakiu760 Kostandin Ali Gjika761 Altin Jaho Brisku762 Agron Riza Lezo763 Sami Mehmet Dervishi764 Bujar Aqif Protoduari765 Ali Myrteza Suli766 Themi Poli Ziu767 Xhemal Haxhi Toska768 Roland Loli Valle769 Gentjan Kujtim Cako770 Aki Riza Zotkaj771 Nikollaq Kristo Kauri772 Armir Qatip Mahilaj773 Brahim Qerim Moreja774 Myftar Sherif Bode775 Yzedin Zejnel Brami776 Dervish Esat Kaleci777 Ramadan Haxhi Zylfa778 Petrit Veli Dodoveci779 Fadil Qamil Avdiu780 Barjam Ysni Gjata781 Stefan Ramadan Shkurti782 Gezim Alim Sani783 Herion Bashkim Qypi784 Luan Estref Kuci785 Bukuroshe Xhafi Laze786 Islam Rakip Hamzaj787 Ismail Azbi Mecaj788 Vladimir Neshat Suli789 Petrit Skender Demo790 Thoma Mitri Bushi

791 Xhevit Barjam Terpo792 Ari Resul Thanasi793 Llazar Kozma Prendi794 Klement Kristaq Bucka795 Nuredin Hetem Koka796 Arben Sali Doga797 Barjam Hysen Velkaj798 Sulo Selim Bardhaj799 Ardian Nysret Krasi800 Sali Selim Armaci801 Sokrat Mitri Gjika802 Agim Ramadan Ceno803 Sofokli Kalam Zhamo804 Isuf Pelivan Fafaj805 Arben Mihal Kote806 Latif Hamdi Myrteli807 Ismet Ismail Naksi808 Fatmir Bilal Toska809 Ferik Jonuz Bakiu810 Xhevahir Petrit Luzi811 Hysen Bektash Luzi812 Arjan Bexhet Toska813 Rabije Sali Toska814 Ferdi Bilal Toska815 Mustafa Kadri Luzi816 Resmi Hoxhi Toska817 Selman Kadri Luzi818 Antonios Hajri Papas819 Barjam Demir Pepa820 Haxhi Shyqyri Fieri821 Llambro Shaban Daullja822 Sybi Myslym Toska823 Sherif Bilal Sado824 Sadush Jonuz Kurti825 Kristo Dane Stavro826 Barjam Dalip Suli827 Riza Brahim Zylali828 Rapo Shaban Pirko829 Neim Nuri Zhuri830 Luto Emin Liko831 Sokol Ymer Dajlani832 Namik Jaho Sula833 Fatime Mehmet Idrizi834 Ilrijan Njazi Terpo835 Mina Sotir Papa836 Sulo Shaqir Shabani837 Kristo Jorgji Masati838 Ramadan Qamil Muca

Drejtoria Durres

1 Ramiz Abaz Prrejsi 2 Ramazan Abaz Prrejsi 3 Safet Selman Cekrezi 4 Haxhi Ramadan Kubeta 5 Petrit+Luan Hamit Bardhi 6 Lutfi Muhamet Kuqi 7 Durim Hamet Telhaj 8 Ndricim Ali Rroshi 9 Ismet Qazim Strazimiri 10 Marenglen Sherif Xhepaliu 11 Xhyla Ismet Cana 12 Kasem Arif Borici 13 Sadik Hazir Muhametaj 14 Isuf Ali PヒRfundi 15 Fatmir Ramadan Agolli 16 Bajram Beqir Ibrahimllari 17 Osman Halil Skita 18 Sami Ali Goci 19 Vasil Bari Begolli 20 Fran Gjergj Bushi 21 Flamur Xhem Quni Komp. 22 Hajredin Qazim Qafa 23 Avdullah Safet Zaimi 24 Behar Petrit Musabelliu 25 Thanas Adem Llambi 26 Fatos Ferzi Rexhollari 27 Andrea Haxhi Pacifi 28 Mensur Ali Dervishi 29 Artan Brahim Kapllani 30 Arben Maliq Pepa 31 Sherife Hekuran Sadikllari 32 Vasfije Xhemal Toska 33 Xhaferr Demush Latifi 34 Mexhit Pellumb Sami Hoxha 35 Gurali Ramadan Xhindi 36 Fatmir Beqir Gjoni 37 Behar File Madhi 38 Eduart Abaz Muha 39 Menduh Ahmet Muca 40 Nazmi Hasan Skeja 41 Muharrem Muharrem Lalollari 42 Genci Qazim Kelmeni 43 Bajram Ramiz Tarko 44 Kujtim Rexhep Elezi 45 Kastriot Xhemal Fogert 46 Xhemal Ibrahim Xhemal47 Aldemiraj Aldemiraj Aldemiraj 48 Gezim Demir Maxhari 49 Melazim Ali Alla 50 Luan Fadil Deda 51 Ylki Nazmi Shalja 52 Haqif Ali Hidrej 53 Islam Osman Zhubaj 54 Ajet Haki Cela 55 Leonidha Lutfi Miraka 56 Kadri Hekuran Merzheku 57 Fatmir Ramiz Almeta 58 Bakushe Ymer Gjoka 59 Namik Sefret Belishaki 60 "Behar Veli Shahini61 Sali Shemsi Ruci 62 Preng Ndue Ndoj 63 Meleq Myftar Leshi 64 Latif Bajram Hyra 65 Kalem Zija Bicaku 66 Agron Mulla Mullai 67 Zamir Hider Qoshja 68 Zenel Brahim Ndreaj 69 Festim Edmond, Muharrem, Agalliu 70 Serjan Bilal Bashllari 71 Zef Gjok Lela 72 Martin Shan Marrataj 73 Agron Rustem Dymeku 74 Ali Fidai Balla 75 Fatmir Jakup Kortoci 76 Sefer Xhelal Rrapollari 77 Naim Mujo Zeqo 78 Raif Istref Islami 79 Hysni Tofik Lika 80 Pellumb Shaqir Qosja

81 Xhevair Sadik Muca 82 Bardhush Hekuran Kocllari 83 Elson Ylli Maksuti 84 Istref Muharrem Shehi 85 Qemal Mahmut Tafa 86 Dallandyshe Ferik Mimillari 87 Arjan Zenel Lamcellari 88 Luan Qamil Xhafa 89 Myslim Qemal Tusha 90 Artan Mustaf Mustafaj 91 Arben Kadri Tema 92 Rrahim Met Meti 93 Arben Sherif Hysa 94 Klodian Pane Cezma 95 Lulzim Xhemal Bardhi 96 Irjat Nexhip Doka 97 Sami Elez Madani 98 Arben Baudin Qoku 99 Dilaver Gani Ibrahimaj 100 Fran Pal Gjoka 101 Qazim Mehmet Cankoja 102 Klorida Shefqet Dervishi 103 Lirim Ramazan Rexhepi 104 Saxhide Murat Rexhepi 105 Haqif Ali Curri 106 Zyhdi Sadik Borici 107 Fuat Haziz Beqiri 108 Bashkim Fejzi Verlaci 109 Selman Abdi Maho 110 Astrit Sali Hoxha 111 Bujar Abdulla Borici 112 Sherbet Fadil Cila 113 Ismail Zenel Hyka 114 Xhemal Shaban Troci 115 Vullnet Halit Seni 116 Ndrek Pjeter Arapi 117 Perparim Ndrec Simoni 118 Nikoll Frrok Frroku 119 Halit Hasan Janca 120 Ali Zenel Bershimi 121 Neritan Ramiz Dragoti 122 Rrahim Hajdar Shpata 123 Haki Beqir Sina 124 Elez Muhamet Hasandoci 125 Telat Xhemal Haxhiu 126 Ilir Osman Negollari 127 "Andrea Halit" Elmaz Malaj 128 Isuf Medi Bici.. 129 Adriatik Hysni Shahini 130 Xhavit Ibrahim Kola 131 Haxhi Sefulla Balliu 132 Haki Sejdi Bardhoshi 133 Arjan Baki Xhangoli 134 Lulzim Shefqet Cami 135 Selim Bejce Caushllari 136 Sul Sali Hilaj 137 Selman Brahim Koleci 138 Petrit Orhan Muca139 Sulltan Halil Lleshi140 Vitor Gjon Vorfaj141 Artan Shefik Huqi142 Pullumb Lutfi Lika143 Elez Hashim Qoli144 Isa Jashar Hasa145 Veli Muharrem Shkira146 Dila Lazer Cela147 Bashkim Nexhip Bregu148 Nevrie Banush Pelivani149 Altin Tele Kumria150 Xhevit Sabri Cani151 Artan Arif Bojka152 Naim Abaz Qerimi153 Agim Rrahman Tahiri154 Hyqmet Kamber Elezi155 Almir Belul Leka156 Halit Iljaz Hasa157 Mersin Qani Kllogjeri158 Agim Hasan Kola159 Miri Hasan Kola160 Ibrahimhasan Kola161 Mustaf Haziz Mustafaj162 Kastriot Mark Gjoni163 Renardo Beqo Hasa164 Ylli Kasem Hoxha165 Durim Njazi Mucllari166 Dylaver Gani Koci167 Faik Idriz Cela168 Sabah Elez Ahmetaj169 Kreshnik Zek Brati170 Rushit Bejce Merollari 171 Naim Bajram Koliqi172 Idriz Abaz Peca173 Fari Veli Zotkaj Kp.174 Pellumb Bejce Caushllari 175 Ruzhdi Ramadan Istrefi176 Elefant Hekuran Kullolli177 Fadil Din Gjyriqi178 Myvret Mersin Dehari179 Martin Dod Marku180 Lazer Pjeter Lleshaj181 Arshim Rexhep Xhelili182 Andon Qazim Ballabani 183 Mark Ndue Deda184 Sulo Veli Mulloraj185 Ali Hasan Meta186 Ydri Demirali Demiraj187 Llesh Preng Beci 188 Kadri Shaban Duka189 Syl Haxhi Nakaj190 Flamur Ahmet Sharra191 Dhimiter Ajdin Konica192 Lazim Ali Reka 193 Zef Pjeter Gjinaj194 Kol Lek Bushprendi195 Bedri Feze Roci196 Qani Daut Hysa197 Muharrem Eibrahim Kika198 Qeram Rrahim Mucollari199 Gjon Mark Kola200 Mhill Preng Tushaj201 Artur Kamber Xhengo202 Bejani Gani Hoxhallari203 Myrteza Sheqer Osmani204 Eglantina Skender Osmani205 Maksim Ndricim Bahiti206 Hasan Dali Biba 207 Sazan Maliq Duro208 Mykail Fehmi Luli209 Resmije Qani Zifle210 Vasil Mustafa Mane 211 Ylber Xhem Paja212 Ali Qamil Zheli

Page 19: Sherri Rama ceka, legalizimet

19• E premte 26 prill 2013

»legaliZiMet

213 Resmije Nexhat Bucuku214 Vladimir Dede Buraku215 Fatmir Hasan Losha216 Shpend Haxhi Velia217 Hasan Nexhip Kasmi218 Ramazan Ali Dervishi219 Nazmi Avdyl Osmani220 Shkelqim Faik Osmani221 Musa Bajram Hyra222 Musa Abdi Kurti223 Lutfi Vath Gjoni224 Artan Xhovalin Toci225 Halit Rexhep Murati 226 Avni Beqir Abazi 227 Bashkim Ahmet Koci228 Shukrie Sulejman Merseli229 Vladimir Kristaq Duzhi230 Pellumb Muamet Dervishi231 Bajram Rrahman Dobra232 Miftar Ramazan Shehu233 Ibrahim Osman Gega234 Besnik Myzafer Pillati235 Bastri Ramadan Gjika236 Ndrec Mark Gjoka237 Lavdimir Nefail Hysa238 Selman Bekatsh Shahini239 Asllan Roc Gjoni240 Lavdim Hydri Bufi241 Liman Rustem Onuzi242 Idriz Zhuje Ismalaj243 Dilaver Veli Allushi 244 Albert Perent Zhuli245 Bardhyl Hasan Dyrmishi246 Eduart Rifat Doda247 Arif Qemal Metushi248 Adriatik Rrapush Muca249 Mehmet Jakup Rreshka250 Artur-- Kol Biba251 Anton Cub Prendi252 Arben Daup Haxholli253 Agim Qazim Zeneli254 Xhemal Abdi Xhepmeta255 Rrahim Rustem Balliu256 Agim Can Rexha257 Njazi Ymet Zere258 Agim Veli Gega259 Klement Haredin Xhokola260 Abaz Mexhit Kurti261 Halil Ismail Bucpapaj 262 Luftim Nezir Qypi263 Nuri Skender Miftari264 Mark--- Kol Biba265 Altin Haxhi Kadiu266 Euglen Yllezon Petritaj267 Daut Qan Proj268 Nesret Ali Pemaj269 Gane Qemal Selmani270 Ilirjan Petref Bulcari 271 Lutfi Emin Kercishta272 Ismet Servet Carja273 Hajrulla Mehmet Siveja274 Behar Dervish Gjoshi275 Gramos Azis Belishta 276 Dhimiter Spiro Kristo 277 Isa Hamit Balliu 278 Selami Elez Madani 279 Ilir Sinan Sinan Xheladin Mani 280 Mahmut Avdulla Kulla 281 Ndue Dode Tanushaj 282 Elez Shefki Rama 283 Shaqir Ahmet Cerpja 284 Bajram Feti Murataj 285 Shkelqim Ilmi Ceci 286 Xhevair Pjeter Selita 287 Avni Nevruz Lumshi 288 Aleko Luto Miraka 289 Besnik Hasan Metalla 290 Arben Preng Markola 291 Veiz Hashim Dosku 292 Sulejman Kasem Hoxha 293 Misir Rapush Cela 294 Agim Kadri Hoxhallari 295 Isteref Rustem Sadikllari 296 Martin Mark Ndoci 297 Skender Man Gjura 298 Riza Musli Dreni 299 Kosta Bexhet Ibrushi 300 Qemal Destan Dobra 301 Neim Hasan Tusha 302 Valmir Myslim Conga 303 Kujtim" Halit Lleshi 304 Daut Shaban Velia 305 Yrjat Mitat Xhemollari 306 Pellumb Njazi Methoxha 307 Haxhi Osman Losha 308 Fran Mark Prenga .. 309 Fatri Shefki Bajrami 310 Nazif Hysen Dyrmishi 311 Refik Sabri Cani 312 Dashurie Liman Losha 313 Ferit Shaqir Muka 314 Sejdi Elmaz Dauti 315 Paulin Zef Gjergji 316 Qazim Mehmet Dushku 317 Ismet Rrahman Borici 318 Tarzan Jonuz Mataj 319 Shuaip Xhetan Muka 320 Altin Bajram Kllogjri 321 Arshim Haxhi Fetollari 322 Skender Avdyl Mehmetaj 323 Suela Myftar Zadija 324 Spiro Shefit Xhongoli 325 Melazim Hyqmet Miska 326 Zaim Myslym Kuqi 327 Rustem Ahmet Alla 328 Ajet Kadri Faruku 329 Perparim Hysni Hoxha 330 Muhamet Faik Qazimllari 331 Novruz Muharrem Bajri 332 Ylber Shefki Batusha 333 Agron Sadri Myftari 334 Selman Xhemal Dishi 335 Baki Shyqyri Myrtollari 336 Arben Shaban Krasniqi 337 Mevlan Sulejman Sina 338 Lefter Xhevair Musta 339 Idriz Murat Mimini 340 Xhovalin Ndue Toci 341 Arif Beqir Pasha 342 Ilirjan Xhevdet Hoxha 343 Bardhyl Halim Kocellari Komp. 344 Shahin Avdi Maho

345 Gezim Jonuz Llorja 346 Lirim Bari Balla 347 Petrit Nikoll Nikolli 348 Nikolin Nexhip Kycyku 349 Skender Mefail Pellumbi 350 Lahim Halit Lleshi 351 Ferdash Besim Rama 352 Tomorr Rapush Muca 353 Enver Ali Sina 354 Shefqet Ramadan Koci 355 Kamber Laze Ceka Komp. 356 "Leonard Safet"357 Safet Zeqo" Kala 358 Arqile Mete Mici 359 Shkurt Lek Arapi 360 Shuaip Zeqir Luli 361 Hekuran Qazim Mecja 362 Bardhyl Rexhep Ceka 363 Nazif Sabri, Hajrullah, Nazif, Hoxha 364 Sefedin Daut Dara 365 Asqeri Rrapush Marra 366 Dhurata Rustem Meci 367 Bilbil Nuredin Agalliu 368 Feti Islam Kellezi 369 Kastriot Xhevit Zifle 370 Fran Nikoll Shtjefni 371 Urim Minir Kreka 372 Gazmend Bredin Shtama 373 Aderian Veiz Hysa 374 Shpetim Bejce Caushllari 375 Naim Halil Lala 376 Gjon Nik Luli 377 Ejup Kasem Hoxha Komp. 378 Xhevair Abdyl Lala 379 Sali Rustim Buci 380 Fadil Ymer Muka 381 Isuf Samit Kalemasi 382 Arben Hlil Ibra 383 Drini Setar Spahi 384 Bekim Ferid Kullolli 385 Hyda Xhafer Lile 386 Edlir Avni Cenaj 387 Myfyt Qamil Pellumbi 388 Avdi Hysen Basha 389 Sejdin Zija Bicaku 390 Qemal Vath Zeqiri 391 Bajram Nefail Leka 392 Nikolin Hiqmet Tace 393 Simon Gjergj Lleshi 394 Farik Hysen Shehu 395 Jorgji Shefik Qose 396 Caush Sali Belishta 397 Fatmir Livan Bujku 398 Pjeter Frrok Bajraktari 399 Dashnor Jonuz Sejdini 400 Guri Rexhep Belegu 401 Shyqyri Tahir Krashi 402 Rrapush Dylber Bejdo 403 Shefki Ali Bejtja 404 Neshat Sadush Ismaili 405 Fatos Bajram Leka 406 Alush Hasan Hoxha 407 Zef Dede Vataj 408 Dritan Ndrec Permargjetaj 409 Zeq Hysen Pashkaj 410 Ilia Metail Lala 411 Marjana Llesh Meci 412 Fluturim Sami Dosku 413 Sulo Shaqir Shabani 0414 Syrja Xhevit Hoxhallari 415 Xhemal Refat Lila 416 Fatmir Ali Prrenjasi 417 Agim Fiqiri Izvira 418 Ahmet Gani Hoxhallari 419 Jaup Shyqyri Bajrami 420 Fatmir Kasem Haki Hoxha 421 Valter Setar Spahi 422 Femi Xhaferr Shaulli 423 Shkelqim Avni Rusi 424 Murat Miftar Agolli 425 Bardhyl Haqif Bicaku 426 Shpetim Isak Borici 427 Zaim Qemal Bakia 428 Shazimete Zenel Murrja 429 Nazif Maliq Balliu 430 Shaban Qazim Toka 431 Milaim Myftar Gjoni 432 Kosta Islam Cela 433 Zija Nadire Osmani 434 Hamide Rexhep Alushi 435 Mukain Sefedin Agolli 436 Agim Ibrahim Sulejmani 437 Qani Zeqir Kllogjri 438 Agron Xhevit Sherifi 439 Martin Ndue Kacorri 440 Mehmet Seit Belishta 441 Ded Gjok Tanushi 442 Myzafer Qani Pillati 443 Sulo Rexhep Xhelili 444 Festim Fehmi Luli 445 Shkurta Musli Hysenaj 446 Resmi Islam Biraku 447 Hamit Heker Derjaj 448 Ylli Bektash Metko 449 Florenca Bashkim Xhika 450 Meleq Koci Zerdelia 451 Vangjel Xhafer Muha 452 Vladimir Avdyl Bendo 453 Ramazan Adem Mata 454 Xhaferr Amet Jaupllari 455 Ismail Halit Seni 456 Nesim Ferik Zaimaj 457 Sokol Rustem Bardhaj 458 Bektash Refat Metko 459 Fatmira Refik Mezi 460 Lavdi Sulejman Elezi 461 Deje Shaban Abazi 462 Ilmi Arif Muhametaj 463 Shpetim Sadik Biba 464 Syrja Ismail Cekrezi 465 Astrit Hamza Madani 466 Azem Islam Prozllomi 467 Afrim Ahmet Muca 468 Dritan Sali Miraka 469 Gentjan Sulo Xhelili 470 Ali Celnik Biba 471 Bashkim Avdi Borici 472 Buran Idriz Maksuti 473 Shkelqim Nuri Pellumbi 474 Petrit Avdi Borici 475 Agim Nazif Telhallari

476 Elvis Burhan Spahiu 477 Leonora Koci Ago 478 Ahmet Beqir Borici 479 Astrit Gani Karafili 480 Fidai Hamet Malkollari 481 Nazif Haki Telhallari 482 Shaqir Nevruz Lipo 483 Korab Shefki Dafku 484 Dajlan Arif Kotorri 485 Hydajet Hysen Arrsi 486 Petrit Sadik Biba 487 Gjergji Halit Hasa 488 Andi Riza Carciu 489 Valbona Sefedin Abazi 490 Agim Xhelal Kurti 491 Imer Ali Kucaj 492 Artin Halit Seni 493 Astrit Hamit Jella 494 Astrit Hekuran Tabaku 495 Xhevit Idriz Paja 496 Avni Syrja Tarellari Kp. 497 Elmi Abdi Borici 498 Nebi Haziz Cyci 499 Sazan Bardhyl Lenja 500 Gramoz Muhamet Beqaraj 501 Lefter Zenel Fetollari 502 Artur Taip Kalari 503 "Ardian Afrim" 504 Sulejman Ymeri 505 Irjat Metail Metallari 506 Kadri Sefer Celislami 507 Kujtim Ibrahim Dervishi 508 Myslim Beqir Borici 509 Agim Bektash Metko 510 Kujtim Maksut Hoxha 511 Selfo Dine Bakia 512 Gentian Bajram Xhelili 513 Agim Safet Meco 514 Pellumb Enver Zerdelia 515 Yzeir Seit Allko 516 Han Veli Vargu 517 Edmond Sali Kurti 518 Jakup Idriz Paja 519 Mentor Ali Dervishi 520 Viktor Dilaver Llojku 521 Indrit Hajdar Isaku 522 Kristo Mexhit Qoshi 523 Bedrie Miftar Kucaj 524 Arben Taip Kalari 525 Fatmir Hasan Agolli 526 Mara Geg Kacorri 527 Xhevahir Sulejmani Boja 528 Muharrem Tahir Demiri 529 Shkelqim Hekuran Kasa 530 Artur Alush Qyra 531 Mustafa Selim Dakare 532 Guri Sali Kamolli 533 Sanije Brahim Doksani 534 Rebani Bejo Bresho 535 Adem Sali Ibrahimllari 536 Stavri Thoma Gjergo 537 Agim Hasan Bardhi 538 Flamur Rifat Doda 539 Mustafa Hekuran Kocllari 540 Roland Syrjan Ceci 541 Fatmir Hekuran Tabaku 542 Islam Baki Kacellari 543 Erland Agim Myrtezani 544 Bilbil Sabri Habipi 545 Ilir Ram Ibraj 546 Rrahman Muhamet Hyka 547 Ylli Ethem Hasani 548 Nexhmi Xhemal Kocllari 549 Lavderim Hasan Osmani 550 Ardian Hasan Lami 551 Nezir Muhamet Abazi 552 Petrit Xhemal Katreli 553 Milazim Qamil Shkreli 554 Ladimir Rakip Paja 555 Ilmi Hasan Lekli 556 Kastriot Nuri Kllogjeri 557 Ilia Jani Papa 558 Leonard Votim Hoxhallari 559 Muharrem Baftjar Petriti 560 Fadil Shefki Bega 561 Kujtim Meleq Sosoli 562 Pullumb Muhamed Karamani 563 Agim Myftar Abdullai 564 Xhovalin Kol Lleshi 565 Nishat Bezat Seda 566 Enver Adem Hereni 567 Guri Ismail Lushi 568 Besnik Arif Spahiu 569 Gezim Ferik Sadikllari 570 Valter Xhaferr Cezmellari 571 Hasan Ahmet Sula 572 Teki Ismail Kushi 573 Shpetim Avdi Lekli 574 Vuktor Rexhep Xhelo 575 Xhem Imer Shpataj 576 Ram Bajram Murati 577 Lutfi Haxhi Rexhepi 578 Mitat Safet Aliaj 579 Sejat Hysni Kala 580 Astrit Servet Myrtezani 581 Shefki Iljaz Molla 582 Rifat Mexhit Shabani 583 Ismet Islam Prozllomi 584 Murat Mexhnedin Dehari 585 Gazmir Qerim Veliu 586 Mehmet Kadri Zymeri 587 Sokrat Ndreu Llupo 588 Shaqir Halit Muca 589 Xhevit Muhamet Dedja 590 Theofan Pavlo Pilinxhi 591 Arben Skender Hysa 592 Jani Demiraj Demiraj 593 Lumtur Mehmet Rizvani 594 Jashar Fari Luli 595 Kujtim Zalo Banollari 596 Besnik Muharrem Velia 597 Naim Nazmi Cota 598 Lefter + Bukurim Bexhet Kalari 599 Kamber Maksut Merollari 600 Shaban Sherif Dashi 601 Njazi Abdulla Dida 602 Pellumb Luan Bace 603 Bajram Musa Xhelili 604 Zamir Kadri Elmadhi 605 Mark Pjeter Lalaj 606 Artan Qamil Gula 607 Sami Hysen Pashkaj

608 Altin Latif Aliaj 609 Agron Elez Madani 610 Paqesor Murat Dinashi 611 Erion Xhevdet Kocllari 612 Urim Shaqir Myftari 613 Liko Hajdin Hoxhallari 614 Gezim Enver Zerdelia 615 Festim Ismail Gjergji 616 Sofie Liman Jaupi 617 Nertil Ibrahim Mane 618 Xhevdet Fari Pajo 619 Rakip Celal Elezi 620 Xhemal Mersin Spato 621 Hamza Beqir Pana 622 Faik Xhelil Mangaj 623 Bashkim Isuf Kurti 624 Ardian Feti Kellezi 625 Hekuran Abdulla Dida 626 Mufit Ismail Islami 627 Haki Kalem Gjolena 628 Imer Isa Mustafa. 629 Festim Shefqet Zeneli 630 Besim Demir Elezi 631 Muharrem Qazim Agalliu 632 Kadri Bexhet Myftari 633 Destan Avdulla "Morina 634 Rrahman Dalip Skordha 635 Ajet Sefedin Agolli 636 Barjam Riza Mehmetaj 637 Idajet Shefqet Kasmi 638 Idri Pasho Ibrahimllari 639 Zeqir Selman Xhauri 640 Ramadan Shefki Biba 641 Sokol Nikoll Kacorri 642 Safet Bajram Spahiu 643 Viturie Haziz Rresuka 644 Faik Jonuz Hasanaj 645 Isuf Rrapush Cela 646 Dritan Rexhep Bego 647 Agim Rrapush Paja 648 Agim Ibrahim Medja 649 Arif Kasem Borici 650 Ervis Sejat Kala 651 Adriatik Shefqet Senja 652 Jonuz Arefi Fasho 653 Kujtim Rame Ahmetaj 654 Mersin Halim Murataj 655 Ilmi Ahmet Metollori 656 Halil Ahmet Kocllari 657 Besnik Latif Kodra 658 Zenep Tafil Osmani 659 Eduart Ramadan Agolli 660 Lefter Xhezar Dermishi 661 Xhelil Izet Mangaj 662 Samit Haki Bulcari 663 Fatmir Shefki Bufi 664 Hajri Nazif Coku 665 Alket + Kastriot Njazi Korcari 666 Mimoza Jakup Kacorri 667 Leonidha Petrit Zera 668 Kostandin Shyqyri Corbaxhiu 669 Sherif Bajram Sadik 670 Alma Selman Canameti 671 Dritan Zini Osmani 672 Sabri Ahmet Telhaj 673 Viktor Preng Beci 674 Mefail Nevruz Kala 675 Zeni Belul Shaqollari 676 Llani Qamil Lamaj 677 Adriatik Jani Xhuti 678 Namir Shaqir Kaja 679 Bujar Hamit Xhokola 680 Kujtim Hamit Lila 681 Shkelqim Syrja Hodo 682 Jani Andon Kocllari 683 Behar Ymer Curri 684 Seit Dilaver Skenderasi 685 Qemal Rexhep Faqolli 686 Liljana Abdyl Arifaj 687 Besim Sulejman Collaku 688 Bujar Nevruz Zani 689 Fiqiret Fadil Lila 690 Jorgo Nazmi Gjinollari 691 Petrit Hamdi Xhafa 692 Ferdi Nuri Memaj 693 Sakip Kalosh Mani 694 Hajredin Elmaz Dauti 695 Ymer Rrahman Kullafi 696 Perparim Sefer Musaj 697 Avdi Nexhip Lekli 698 Koci Saip Shaulli 699 Arben Sefedin Myrtezai 700 Hekur Refat Elezi 701 Rezarti Besnik Tafaj 702 Maksim Zef Kacorri 703 Hiqmet Bujar Matraku 704 Ismail Nezir Bajraktari 705 Adhurim Feze Roci 706 Lulezim Qemal Metellari 707 Gani Ram Rexha 708 Burhan Shefki Abazi 709 Perparim Qemal Cena 710 Ylli Qemal Cena 711 Dritan Nexhmidin Kamberi 712 Besnik Emin Ciku 713 Nebi Laver Beqiraj 714 Fehmi Agush Dumani 715 Bedri Ahmet Kocllari 716 Argjend Faslli Fetahi 717 "Idari Hazis" Pasho Hebibasi 718 Kosta Belul Kapllani 719 Vilson Irfan Corbaxhiu 720 Moisi Kudret Hajdarasi 721 Dylber Livan Gjona 722 Cerciz Myrteza Shkurta 723 Ndricim Jonuz Cela 724 Xheladin Nuri Shembitraku 725 Arjan Veli Shahini 726 Zenel Zenel Ceni 727 Shemsi Hasan Daci 728 Spiro Nazim Biba 729 Pelo Shaqir Gjoka 730 Elton Kujtim Lala 731 Sali Hasan Sulillari 732 Ibrahim Shaqir Beta 733 Agim Hamdi Demiri 734 Hyqmet Resmi Dervishi 735 Caush Riza Kumbria 736 Sokol Novruz Shehu 737 Shkelqim Mehmet Gjini 738 Festim Demir Pinderi 739 Hysen Islam Lika

740 Imer Rexhep Cani 741 Zef Gjoke Rica 742 Azem Sali Murrja 743 Ahmet Sali Habibi 744 Ndrec Ndue Nikolli 745 Esat Xhaferr Spaneshi 746 Jakup Idriz Kurti 747 Mexhid Asllan Koleci 748 Abdullah Din Gjyriqi 749 Mirvet (Lahim), Shuip (Mirvet), Gazidedja750 Petrit Shaqir Kurbneshi 751 Asllan Fiqiri Izvira 752 Nikoll Ndue Kacorri 753 Jeton Ramadan Crroj 754 Andon Zarif Shpuza 755 Gezim Hajer Bardhi 756 Muharrem Mustafa Tace 757 Gjin Frrok Ndoi 758 Nike Zef (Prend) Lleshi759 Mehdi Ramiz Beta 760 Hajdar Shaqir Ahmati 761 Nazmie Selim Imaj 762 Astrit Sul Hoxha 763 Blend (Hasan), Hasan (Zyber),Domi 764 Kristaq Bajram Zylfollari 765 Nikoll Gjin Paloka 766 Albert Isa Abazi 767 Fatos Arshim Dyrmishi 768 Ferdinant Zace Myrtezani 769 Uran Mentor Faik Losha 770 Dik Abaz Cara 771 Garip Haziz Malollari 772 Pellumb Rame Salia 773 Abdyl Ramadan Dervishi 774 Ramiz Islam Dervishi 775 Astrit Tahir Hoxha 776 Selim Ramadan Mata 777 Ndue Pjeter Gjinaj 778 Ramiz Xhaferr Allarai 779 Roland Feti Pillafi 780 Agron Sejdin Arapi 781 Sherif Destan Dreni 782 Nexhip Cerciz Shkurta 783 Ndoc Kol Luka 784 Artan Isa Fusha 785 Tome Leke Kolmarkaj 786 Xhemal Abas Zaimi 787 Faik Alush Kompula 788 Shuaip Xhezmi Plaku 789 Nebi Haziz Mustafaj 790 Hasan Tahir Islamaj 791 Fatos Sejdin Arapi 792 Agron Aqif Hoxha 793 Ilir Zeni Kallaverja 794 Ramazan Rustem Dreni 795 Fatmir Isuf Rexha 796 Ylli Rustem Cerri 797 Shpetim Hajredin Lasku 798 Krenar Muharrem Sado 799 Sazan Sadraman Ismaili 800 Xhemil Aqif Bicaku 801 Niko Resmi Dervishi 802 Luan Shahin Xhili 803 Murat Brahim Uka 804 Xhelal Sulejman Nika 805 Arjana Hysni Shaba 806 Haxhi Bajram Gjoka 807 Agron Shpend Ponari 808 Idajet Xhaferr Delilaj 809 Flamur Lahim Leka 810 Lek Zef Picaku 811 Agim Rustem Isufi 812 Maksim Demir Cela 813 Frrok Pashk Haxhia 814 Ruzhdi Bektash Kllogjri 815 Engjellushe Taip Rici 816 Ylber Riza Suci 817 Gazmend Thanas Kocllari 818 Fiqiri Dine Daja 819 Sokol Niman Idrizi 820 Nexhip Nevruz Kryemadhi 821 Adriatik Jashar Lalollari 822 Sefer Selman Visha 823 Eris Sadik Tafa 824 Halit Ahmet Biba 825 Prend Ndue Lufi 826 Fejzi Zafir Shpuza 827 Shkelqim Sulejman Borici 828 Genci Iljaz Brija 829 Eduard Ndre Marku 830 Ali Shefki Rama 831 Bib Nikol Bunaj 832 Riza Ymer Alushi 833 Aranit Rasim Sokoli 834 Shefki Imer Brija 835 Bujar Hasan Losha 836 Sefedin Rushan Kryemadhi 837 Nyredan (Shaban) Hyka, Emine (Tele) Lila 838 Ismail Ismail Hoxha 839 Ndue Nikoll Bala 840 Kajo Veis Salaj 841 Enver Skender Kokici 842 Medat Hajrullah Karasani 843 Alket Nikoll Nikolli 844 Nezir Mehmet Mehja 845 Faje Hysen Ngota 846 Sokol Amet Kishta 847 Rakip Arif Allmeta 848 Klodjan Hekuran Prrenjasi 849 Xhelal Jashir Beta 850 Lek Ndoc Ndoci 851 Han Ramadan Qenani 852 Maliq Asllan Ruci 853 Gjergji Veis Qyra 854 Halil Murat Cara 855 Agim Shaban Shpati 856 Vladimir Maliq Hoxha 857 Gezim Hamit, Fadil Hashim, Deda Gjergji 858 Fadil Xhezar Dyrmishi 859 Bajram Arif Mara 860 Avdi Daut Hajdini 861 Adriatik Kujtim Hysenaj 862 Preng Ndue Nikolli 863 Xhavit Zeqir Latifi 864 Gezim Hekuran Alushi 865 Edmond Rasim Markja 866 Ramadan Mirjan Kingji Komp. 867 Remzi Vesel Vejko

868 Petrit Halit Janca 869 Perlat Rexhep Memia 870 Arian Hysen Doga 871 Hysni Veli Muslija 872 Qerim Hamit Asllani 873 Arefi Hazis Malollari 874 Marte Preng Buraku 875 Avni Rexh Hasani 876 Haki Faik Kumria 877 Aurel, Xhevat, Hasan, Xhevat, Agolli Kapurani 878 Bujar Haxhi Hoxha 879 Jordan Shpend Furriku 880 Xhevdet Haxhi Xhari 881 Dali Faik Qerimi 882 Taip (Mustafa), Arben (Taip)Albra883 Aurel Arjan Latifi 884 Belul Skender Miftari 885 Arben Abdi Ckurti 886 Bajram Mustafa Koleci 887 Meleq Nezir Sosoli 888 Nesim Rexhep Xhangoli 889 Ardjan Haki Bulcari 890 Gjon Mark Nikolla 891 Luan Faslli Shehu 892 Nuri Nevruz Kryemadhi 893 Selman Faik Zace 894 Tomorr Muhamet Agua 895 Ylli Mehmet Beta 896 Arben Halil Xheka 897 Rexhep Mehmet Siveja 898 Artan Bajram Mema 899 Albert Kudret Mucka 900 Muhamet Mehmet Gjongecaj 901 Caush Pasho Bajrami 902 Halim Imer Cenalia 903 Blenard Dylber Zogu 904 Tosun Ramis Qelasi 905 Ilirjan Musa Hysenaj 906 Qemal Sani Metellari 907 Mark Zef Marku 908 Sabri Rakip Tabaku 909 Albert Sokol Ahmeti 910 Naim Rexh Hasani 911 Ndue Llesh Pepkalaj 912 Besim Selman Voshi 913 Vehbi Halit Doci 914 Avdulla Selman Morina 915 Sulejman Adem Dervishi 916 Muharrem Maliq Kuka 917 Avni Sami Cjapi 918 Estref Isak Caca 919 Ndrec Nikoll Nikolli 920 Ali Selajdin Agolli 921 Sokol Beqo Hasa 922 Rexhep Ali Rama 923 Astrit Mehmet Mehmeti 924 Shuaip Sejdin Arapi 925 Ismail Gani Koci 926 Mevlut Avdulla Kukli 927 Gramoz Rustem Bregasi 928 Hekuran Ali Caraj 929 Bledar Mestan Murat Memaj 930 Sybi Shaban Gjini 931 Beqir Veli Gjoni 932 Isa Ali Seferi 933 Kasem Xhemal Xhelili 934 Dogjon Dali Cerpja 935 Ajet Nezir Rama 936 Gentian Rakip Allici 937 Hamit Halit Alla 938 Behar Tefik Agalliu 939 Bibe Frrok Prenga 940 Baki Elmaz Tace 941 Ariz Reshat Danellari 942 Xhevahir Vait Kullolli 943 Sajmir Caush Shaba 944 Petref Ramadan Spaho 945 Rifat Halil Doda 946 Afrim Defrim Gurakuqi 947 Ahmet Sadri Malaj 948 Dritan Dik Cara 949 Zeni Musa Hysenaj 950 Ismail Bajram Demaliaj 951 Sulejman Ibrahim Laci 952 Hysen Selam Canameti 953 Osman Kurt Roci 954 Ali Bajram Cela 955 Sazan Hodo Jonka 956 Bujar Aqif Mata 957 Josuf Jonuz Balla 958 Sami Idriz Cela 959 Eduart Simon Nika 960 Aleksander Ndue Ndreaj 961 Hasime Jashar Spahiu 962 Myftar Isuf Velia 963 Emin Hamdi Buzo 964 Bujar Nuredin Qelia 965 Nikoll Gjete Prenga 966 Luftim Rifan Masha 967 Alban Alfred Jorgji Qose 968 Dashamir Zylyf Gjini 969 Ylli Xhezar Dermyshi 970 Dajlan Fejzo "Fejzullahi Kp " 971 Lindor Cipo Kodra 972 Tomorr Mersin Brako 973 Erzen Xhevit Zyfi 974 Estref Tajar Kotollaku975 Hysen Bilal Fasho 976 Bardhyl Ali Bregu 977 Mehmet Ali Kovacica 978 Islam Hysen Gjoka 979 Osman Beqir Paja 980 Enver Kareman Merollari 981 Bislim Bajram Qelia 982 Leonard Xhevdet Kutrici 983 Antonio Hasan Dyrmyshi 984 Trifon Bardhyl Hasimllari 985 Zeqir Qani Kllogjeri 986 Bujar Musa Kiptiu 987 Tomorr Etem Lamaj 988 Isuf Imer Likmeta 989 Nikoll Ndue Prendi 990 Avni Qani Kllogjeri 991 Jani Ilia Dervishaj 992 Fatos Bido Zani 993 Zabit Zyfer Mema 994 Sadik Hysen Bezati 995 Fadil Hasan Delishi 996 Aqif Rexhep Lala 997 Sabri Zabit (Osman) Cara

998 Perparim Ali Prrenjasi 999 Ezmir Syri (Zeqir) Kaja1000 Qamil Musa Hasa 1001 Nefail Kodhel Tarko 1002 Teofik Hasan Zeqiri 1003 Lulzim Sabri Cani 1004 Verion Feim Ymeri 1005 Ylli Rrapo Bardhaj 1006 Adriatik Hekur Prrenjasi 1007 Destan Asllan Gjana 1008 Xhelal Harif Zote 1009 Fatmir Shaqir Tafa 1010 Fatime Nazif Qoku 1011 Mirjana Sef Dauti 1012 Adrian Hasan Tomja 1013 Bajram Isak Allaraj 1014 Bashkim Besim Zela 1015 Jetnor Bajram Leka 1016 Deshire Ilan Myftari 1017 Bato Hamdi Bundo 1018 Alfred Pashk Caraj 1019 Skender Smail Lushnjaku 1020 Ramazan Zenel Cami 1021 Shkelqim Ali Tarko 1022 Alfred Ramazan Shehi 1023 Defrim Hamza Xhafa 1024 Pjeter Pashk Goklaj 1025 Agim Muharrem Qeleposhi 1026 Gjin Lush Peraj 1027 Zekman Ilmi Yzellari 1028 Kujtim Jonuz Karamuca 1029 Vladimir Kadri Fusha 1030 Ilirian Skender Osmani 1031 Shkëlqim Islam Cela 1032 Selim Myftar Lila 1033 Vladimir Maliq Beqirasi 1034 Pajtim Sefedin Rukaj 1035 Avdyl Sulejman Karaj 1036 Defrim Fiqiri Prenci 1037 Sefer Bajram Cenga 1038 Sul Kurt Hoxha 1039 Ramadan Murat Lika 1040 Ilir Mahmut Karepi 1041 Artan Zini Kojtari 1042 Vera Mark Zenunllari 1043 Gezim Selim Kukaj 1044 Haxhi Xhevdet Kadiu 1045 Kadri Shaban Hoxha 1046 Ilmi Avdulla Shahini 1047 Alvaraldo Gjon Prenga 1048 Naun Vasil Pina 1049 Avdi Ahmet Marku 1050 Ekrem Servet Binjaku 1051 Jonuz Zia Bicaku 1052 Ibrahim Imer Borici 1053 Osman Shahin Selita 1054 Mefail Qani Kllogjeri 1055 Lalo Bajram Agalilu 1056 Ismail Mehmet Aliaj 1057 Rexh Hasan Pemaj 1058 Bashkim Dylaver Haxhillari 1059 Perparim +Sokol Imer Huna 1060 Murat Nemi Beqollari1061 Albert Safet Demollari1062 Ramazan Hasan Suldisha 1063 Kujtim Zeqir Ismaili 1064 Lulezim Mark Ndoci 1065 Veli Ahmet Cerpja 1066 Feti Flamur Kula 1067 Gani Hamit Beta 1068 Sarie Uk Dishmuca 1069 Kostandin Demir Hysa 1070 Ali Mersin Doci 1071 Nesim Islam Biraku 1072 Euglen Iqmet Pashollari 1073 Zylyf Xume Paja 1074 Perparim Estref Qypi 1075 Riza Adem Buci 1076 Agim Zaj Fetahi 1077 Islam Murat Lika 1078 Bujar Fejzi Verlaci 1079 Elmaz Abaz Hasa 1080 Lulzim Skender Qypi 1081 Nebi Male Hasa 1082 Ibrahim Asllan Salla 1083 Ardian Ismail Balla 1084 Guri Faslli Kuqi 1085 Agron Llesh Ndreja 1086 Dalip Adem Buci 1087 Adriatik Qemal Qyra 1088 Petraq Gani Omeri 1089 Vasile Hari Vreto 1090 Mirjam Musli Hasanpapaj 1091 Elez Cim Celmanaj 1092 Gezim Merdan Roci 1093 Lahim Ramadan Cami 1094 Xhem Idriz Shuti 1095 Faik Adil Dalushi 1096 Isa Asllan Pengu 1097 Tahir Sali Murja 1098 Ismail Arif Stafa 1099 Zenel Faik Seni 1100 Lavdi Neki Zera 1101 Islam Nezir Dedja 1102 Feta Medi Tafa 1103 Tajar Xhelal Muha 1104 Dritan Gjon Arapi 1105 Dhimiter Nezir Mere 1106 Zenel Nezir Koci 1107 Shpetim Mersin Branko 1108 Nexhat Xhemil Murati 1109 Alban Fran Bardhoku 1110 Xhevrije Mahmut Kurti 1111 Tahir Mehmet Mehmeti 1112 Pal Mark Baraku 1113 Besnik Zini (Zini Ramis) Kojtari 1114 Beqir Sulejman Reka 1115 Ali Hasan Bica 1116 Xhevdet Mustafa Shehi 1117 Rruzhdi Halit Ruci 1118 Seladin Myslim Shahini 1119 Hider Lik Lezi 1120 Skender Ibrahim Mecka 1121 Hekri Vebi Lila 1122 Aleksander Besim Xhaibra 1123 Fluturije Tela Hysenllari 1124 Ardian Musa Papri 1125 Ramiz Astrit Llan Ramiz Miha 1126 Hyqmet Kadri Ceci 1127 Virjan Izet (Izet,Asllan) Zhupani1128 Bajram Banush Korca 1129 Minir Neki Ademaj

1130 Kadrian Hamdi Sina 1131 Vasil Pali Gjine 1132 Shaban Bilbil Caushi 1133 Seit Mustafa Muca 1134 Leonard Banush Leka 1135 Alush Beqir Koci 1136 Bujar Qazim Pashollari 1137 Shkumbin Hasan Uka 1138 Sadik Riza Pupla 1139 Albert Feta Abdulla 1140 Remzie Melaim Hysa 1141 Fatmir Veiz Shahini 1142 Bardhul Shaqir Izvira 1143 Resmi Ismail Rustemi 1144 Shyqyri Ekrem Dafku 1145 Agron Roland (Ibrahim) Dervishi1146 Bedri ,Afrim (Kadri) Zymeri 1147 Myfail Xhezmi Plaku 1148 Avni Jakup Shkira 1149 Shaban Met Marku 1150 Pjeter Mark Prenga 1151 Alfred Gjon Gjeta 1152 Rustem Aliman Ndreaj 1153 Rexhep Sabri Hysa 1154 Kudret Nuri Shimbitraku 1155 Nikoll Gjete Gjeta 1156 Luan Sali Murrja 1157 Bibe Mark Prenga 1158 Sabri Hashim Dosku 1159 Qamil Isuf Mirkurti 1160 Bektash Qani Cela 1161 Arben Nikoll Petoku 1162 Tajar Qemal Caka 1163 Fran Pal Sefgjini 1164 Emanuel Bashkim Haxhillari 1165 Eqrem Halit Doci

Drejtoria elBasan 1

1 Bashkim Kol Kushta2 Hysen Ramazan Xibraku3 Anton Isa Bici4 Fejzulla Çerçiz Broshka5 Nadire Ibrahim Lala6 Agron Riza Gjyla7 Banush Çerçiz Broshka8 Arben Banush Broshka9 Bashkim Preni Dedja10 Latif Hekuran Dada11 Kadri Demir Polisi12 Mark Vasil Kushta13 Brahim Demir Polisi, 14 Shpetim Brahim Polisi15 Rexhep Ali Mokrari16 Musa Kurt Kurti17 Kujtim Arif Kurti18 Fatmir Vasil Dedja19 Ilir Vasil Dedja20 Kostin Fejzulla Broshka21 Pellumb Zylal Bici22 Kadri Sefer Liçi23 Nevruz Musa Kurti24 Tefik Haxhi Daja25 Skender Refat Polisi26 Beqir Demir Polisi ,27 Gezim Beqir Polisi 28 Neim Veli Kasa29 Gjergj Ramadan Agolli30 Panajot Venemin Pellumbi31 Tomorr Rakip Xhyra32 Hysen Shyqeri Deliu33 Qerim Reshit Alla34 Qamile Hajdar Lici35 Elvira Rakip Xhyra36 Suzana Avni Dika37 Isuf Riza Lleshi38 Kudret Veip Bica , 39 Avni Veip Bica40 Hatixhe Ibrahim Matja41 Agim Haxhi Daja42 Agim Haxhi Daja43 Ardjan Shefit Kotorri44 Astrit Hekuran Dada45 Prend Sifi Skenderi46 Veip Mustafa Bica47 Halit Reshit Alla48 Abaz Fejzullah Broshka49 Agron Ibrahim Bahiti50 Spiro Fetah Hoxha51 Osman Daut Zharri52 Shefki Refat Frakulli53 Mehmet Jaho Çela54 Qerim Xhemal Dybeli 55 Mahmut Cekin Shabani56 Etmond Qemal Cekrezi57 Zarif Qamil Cela58 Aqif Myrt Metush59 Ilia Mihal Ranxha60 Tomorr Hasan Llaha61 Qamil Abdulla Veliu 62 Bedri Baftjar Carciu63 Fatmir Adem Cullhaj64 Spiro Ali Derstila65 Misir Shefqet Gjeli66 Qazim Ahmet Ruçi67 Jovan Koli Marku68 Tasim Sulo Metushi69 Lejla Novi Metushi70 Koli Rrapi Marku71 Mahmut Cercis Shabani72 Zarif Qamil Cala73 Qazim Ahmet Ruci74 Shkelqim Xhaferr Mullaj75 Dafina Jani Bezhani76 Gezim Naim Toci77 Behare Ymer Berdufi78 Spiro Petro Qosja79 Kristaq Kostandin Shqau ,80 Valentina Kostandin Shqau81 Eduart Ceci Gjolena82 Gezim Muharrem Malo83 Dhimiter Jani Tako84 Mari Pal Qosja85 Ferit Muharrem Malo86 Altin Arif Meçi87 Perparim Meçi Musaj88 Xhevair Bezati89 Prendi Taqi Sinani90 Tahir Sadik Dakoviç91 Eqerem Jusuf Balla92 Pellumb Sotir Topuzi93 Ruzhdi Ramadan Osmani

Page 20: Sherri Rama ceka, legalizimet

20 E premte 26 prill 2013 •

« legaliZiMet

94 Natasha Naum Shakaj ,95 Stefan Dalan Shakaj96 Natasha Naum Shakaj97 Hysen Azem Floqi98 Myfit Mendu Vincani99 Fatush Sali Hallva100 Spiro Nikolla Dafina101 Frosina Kristo Beko102 Vasil Theodoraq Beko103 Thanas Theodoraq Beko104 Vangjel Sotir Biqiku105 Naile Imer Peqini106 Edmond Reshit Hasa107 Muhamet Muharrem Rustemi108 Qamil Kamer Illiu109 Hysen Ymer Lala110 Rrapush Xhaferr Bicoku111 Luan Sulejman Stringa112 Jorgji Mihal Qesku113 Andon Iftimi Tollumi114 Pali Vasil Dedja115 Vladimir Jordan Kokoneshi116 Petrit Sherif Ballkoçi117 Ferdinant Nikollaq Pali118 Lefter Minella Rovina119 Hamit Hasan Allustaj120 Mithat Qani Bufi121 Zalo Asllan Ago122 Thoma Mark Sulanjaku123 Fiqirije Qamil Gjolena124 Ruzhdi Shyqyri Dunga125 Avram Jorgji Kushta126 Nazmije Tafil Seferi127 Izet Hysen Hanko128 Mitat Medi Qevani129 Mereme Xhemal Seferi130 Blerim Ruzhdi Qevani131 Mahmut Arif Seferi132 Aleks Dhimiter Ranxha133 Lefter Sejdin Bicaku 134 Nikolla Simon Pellumbi135 Arif Mahmut Seferi 136 Zenel Qazim Metoshi137 Agim Novruz Fejçani138 Zenel Maliq Pisha139 Sulejman Zenel Duka140 Enver Ramadan Kroi141 Xhelal Sabri Qoku142 Bardhul Vangjel Biqiku143 Eduart Hasan Hambja144 Novruz Zane Feçanji145 Lytfi Jonuz Korra146 Petrit Ali Korra147 Kapedan Çaush Qosja148 Nebi Bislim Demogllava149 Nevruz Halit Çekrezi150 Hasim Raif Çaushllari 151 Arben Hamit Shahini152 Misir Islam Halili153 Pellumb Hamza Gjeli154 Mehmet Reshit Bajramaj155 Rrapush Sejdin Daja156 Razije Rexhep Pisha157 Artan Feta Rexhepi158 Shefki Bajram Terziu159 Zenepe Ramadan Karahoxha160 Josif Zake Shati161 Marko Ramazan Hysa162 Veli Shyqyri Zdrava163 Bajram Avdi Murati164 Remzi Izylfiçi Myslihaka165 Eduard Naza Dushku166 Qetsor Musa Ismailaj167 Luan Qerim Hamati168 Luan Bajram Terziu169 Muç Ali Osmani170 Hamdi Ramazan Duraku171 Ndricim Ibrahim Duraku172 Dritan Sadik Duraku173 Ylli Seit Nezha174 Hysen Selim Gurabard175 Petrit Hajdar Bezati176 Artan Fetah Rexhepi177 Astrit Enver Demoreti178 Astrit Enver Demoreti179 Ibrahim Rrapush Tafa180 Gazmend Demir Xhina181 Halit Sulejman Ibrahimi182 Eduart Fatmir Pisha183 Riza Qazim Xhina184 Shpetim Kadri Gjeli185 Isuf Hysen Lila186 Kadri Rexhep Gjeli187 Kujtim Islam Duraku188 Vasil Kost Gjini189 Bujar Adem Pisha190 Misir Bajram Hoxha191 Gilman Eqerem Bicaku192 Eqerem Shemo Bicaku , 193 Alban Eqerem Bicaku 194 Petraq Halit Shorja195 Naim Fadil Toçi196 Nehat Nazmi Biçaku197 Tasim Azem Bicaku198 Guri Azem Bicaku199 Arben Nevruz Debrova , 200 Rabije Pasho Debrova 201 Luan Nevruz Debrova202 Dylaver Nazmi Latja203 Sadik Qerim Bejko204 Fitim Myslim Zhobe205 Ilir Hysni Kurti206 Imer Murat Mimini207 Shemo Fiqiri Bicaku208 Baki Fadil Pisha209 Fatmir Mersin Asllani , 210 Veli Mersin Asllani 211 Ramazan Qemal Zgjana212 Kalem Kadri Plakaxhiu213 Rije Hazis Torja214 Petrit Zaenel Balla215 Gezim Qemal Zgjana216 Enver Hajdar Kullolli217 Flamur Ruzhdi Kaloti218 Xhevit Riza Meta219 Jani Fiqeri Dhamo220 Fadil Ahmet Illiu221 Andi Kristo Kristo222 Andrea Halim Baku223 Nazmi Selim Ramazani224 Xhaferr Ibrahim Duraku225 Theodhor Ndino Naco226 Ariana Bajram Ulqini227 Gazmir Bajram Ulqini

228 Brunilda Isuf Alikaj ,229 Eno Gezim Alikaj230 Lulzim Rexho Karosali231 Vasil Qemal Lici232 Fiqiri Ibrahim Roshi233 Taulant Spiro Celhakaj234 Aleko Musa Rapushi235 Razi Koci Selamaj236 Ervin Kico Nasto237 Gezim Qamil Berzani238 Adem Shaban Maze239 Kujtim Sheme Dine240 Sherif Shaban Bojka241 Arben Beqir Berisha242 Xhevit Liman Shkalla243 Ramazan Riza Qafa244 Bashkim Islam Gjokpali245 Petro Dhimiter Pando246 Zija Zeqir Shkurtaj247 Hasan Kalem Pepa248 Eduart Kasem Haskurti249 Mustafa Qerim Kullolli ,250 Agron Mustafa Kullolli251 Bajram Bajram Kodraliu252 Shkurte Bajram Xhika253 Zak Raku Cakalli254 Ismail Halil Duka255 Safet Fiko Zane256 Gezim Ali Krraba257 Ardjan Aqif Xhyra258 Gezim Sabri Dybeli259 Hajrulla Riza Barruku260 Vehbi Zafir Shengjergji261 Arjan Ismail Gjika262 Kadri Nezir Kullolli263 Shefikat Nezir Kullolli264 Lefter Pren Kaci265 Sadik Lytfi Myrtezai266 Bexhet Aqif Sula267 Agim Rifat Gjika268 Bujar Rifat Gjika269 Naum Kostandin Dedja270 Redi Abedin Leskaj271 Tushe Islam Dervishi272 Banush Ibrahim Musta273 Petro Kasem Haskurti274 Petrit Sherif Karaj275 Albert Llazar Shenplaku276 Arben Resul Idrizi277 Afrim Ibrahim Çela278 Ylli Mersin Qafoku279 Sami Haki Bosi280 Xhemal Nebi Dosku281 Agron Demir Bajrami282 Zaim Zalo Nuhu283 Xhevahir Bajram Çela284 Avni Bajram Çela285 Ardian Ahmet Musta286 Islam Riza Hasa287 Osman Izet Borici , 288 Urim Osman Borici289 Xhevat Sinan Doci290 Firjat Esat Hazizolli291 Avni Muco Hadri292 Enver Ramiz Sejdini 293 Hysni Demir Meta294 Krenar Hysen Mebelli295 Refat Sabri Refati296 Arben Refat Refati297 Riza Ali Kamolli298 Dervish Esat Hazizolli299 Midil Qazim Bicaku300 Pajtim Jakup Kulla301 Jakup Bajram Balla302 Agron Jakup Bala303 Jakup Adem Cani304 Xhevahir Aqif Hasa305 Ferit Xhemal Puska306 Qemal Myteza Gezhilli307 Ilir Sulejman Kamolli308 Bujar Sulejman Kamolli309 Arben Xhevit Elezi 310 Elton Xhevit Elezi 311 Qazim Osman Balla312 Bajram Jakup Balla313 Bajram Jakup Balla314 Gani Hysen Blloshmi315 Jakup Xhevit Muharremi316 Fatos Xhevit Muharremi317 Kajo Livan Kalia 318 Elmaz Livan Kalia 319 Jonuz Livan Kalia 320 Skender Shaban Shabani321 Bujar Abedin Dymi 322 Luan Nuredin Kasa323 Enver Ramazan Kasa324 Gezim Ramazan Latifi325 Nazmi Dalip Hasani326 Sabri Ibrahim Pepa327 Ramazan Selman Kasa328 Hysni Musa Çeka329 Bardhyl Ramadan Hysa, 330 Rezart Ramadan Hysa331 Ferit Ismail Ceka332 Arben Ibrahim Malluta333 Besim Haziz Kaca334 Ferit Selim Uruci335 Hysen Mustafa Pema336 Nexhip Arif Dika337 Refik Ramazan Haskja338 Musa Adem Hazizi339 Agron Osman Sllami340 Rexhep Arif Haskurti341 Fatmir Selim Uruci342 Enver Veli Rranci343 Islam Islam Korra344 Agim Shaqir Slami345 Nazmi Dan Gjorga346 Foti Sali Dika347 Agim Qamil Ceka348 Besim Osman Balla349 Alfred Rexhep Haka350 Sami Arif Koleci351 Alfred Demir Blloshmi352 Bashkim Isuf Mucani353 Bashkim Osman Asllani354 Besnik Ramadan Hysa355 Fatmir Ali Shabani356 Sabri Ruzhdi Ruci357 Ylli Hamza Luli 358 Lirim Sefer Myftarlli359 Fiqirete Sabri Jançe360 Liman Iliaz Dehari361 Hidajet Shyqyri Methasa

362 Alket Tafil Xhaferri363 Petrit Pali Ranxha364 Fitim Gani Juba365 Tahir Musa Stafa366 Novruz File Mimini367 Behar Nevruz Mimini368 Bardhyl Kadri Bodurri369 Nazmi Mersin Elezi370 Mejtim Mejtim Troka371 Sokrat Mejtim Troka372 Krenar Mejtim Troka373 Dashamir Jemin Çerri374 Jemin Sulejman Çerri375 Naim Shyqeri Baha376 Fatmir Iljaz Dekani377 Idriz Jonull Jolla378 Ibrahim Xheladin Blloshmi379 Perparim Shefqet Ferhati380 Luftar Skender Elezi381 Florenc Petrit Grafa382 Mark Rakip Metushi383 Llazar Vasil Ranxha 384 Sopot Bedri Ipeku385 Shefqet Hajdin Hoxha386 Bujar Arif Kycyku387 Fatmir Arif Kycyku388 Shpetim Reshit Ipeku389 Rust Dan Zena390 Hysen Osman Disha391 Ylli Amza Luli392 Agron Hamza Haka393 Xhipe Beqo Hani394 Albert Sejdin Hamza395 Hekuran Qemal Hani396 Ndricim Hamit Blloshmi397 Hekuran Riza Qyra398 Kadri Arif Mehalla399 Xhevair Ali Qosja400 Fatime Ramazan Ipeku401 Servet Hyqmet Dauti402 Hekuran Shyqeri Alla403 Bashkim Jonuz Cili404 Lavdim Riza Pepa405 Nexhat Qamil Topalli406 Bajram Shaban Bodurri407 Avni Rustem Terziu408 Bajram Emin Ipeku409 Behar Faslli Zdrava410 Hajdar Qamil Bezate411 Bajram Xhemali Salla412 Luftim Xhelal Çelhema413 Riza Feta Gorani414 Agim Ismail Gjika415 Ismail Sabri Vaska416 Haxhi Islam Filja417 Jashar Halil Muça418 Petrit Murat Allushi419 Besnik Xhaferr Guni 420 Bashkim Xhemal Ngjelina421 Ylli Rakip Bici422 Skender Xhaferr Filja423 Naim Besim Cani424 Bajram Besim Cani425 Vehbi Refit Canga426 Azem Ramazan Bardhi427 Bardhyl Sabri Bardhi428 Hasan Avni Shkembi429 Enver Mustafa Illiu430 Dashnor Ramiz Shkurti431 Agim Qazim Bakiu432 Agim Selman Stafa433 Xhemali Isuf Gjata434 Shefqet Jonuz Shuli435 Kujtim Mahmut Mema436 Rakip Jenus Duraku437 Selman Ibrahim Hushi438 Sali Dylaver Vreto439 Ruzhdi Musa Çarku440 Agim Ramazan Bardhi441 Agim Jonuz Shuli442 Kujtim Selim Filja443 Sherife Hajriz Tallamishi444 Qamil Xhevit Muharremi445 Lavdimir Skender Kurani446 Qerim Sali Meta447 Agron Kadri Jolla448 Ruzhdi Brahim Cani449 Llazar Nebi Kullolli450 Guri Xhemal Hazma451 Lije Idriz Cekani452 Spiro Vasil Dedja453 Josif Vasil Dedja454 Behar Haki Hoxha455 Gezim Ramazan Dika456 Gani Ismail Zorba457 Xhevdet Sabri Plakaxhiu458 Fisnik Ismail Zorba459 Kastriot Qazim Qosja460 Ferdinand Qazim Qosja461 Xhaferr Sherif Hysa462 Muharrem Rakip Sinani463 Fadil Sabri Kamami464 Agim Qazim Qosja465 Ndriçim Zeqo Beqiri466 Qamile Medi Sinani467 Tomorr Kadri Sinani468 Ilir Estref Sinani469 Nazif Asim Duka470 Abaz Zani Malja471 Xhevahir Ferro Frasheri472 Flamur Reshit Debrova473 Lulzim Hysen Lila474 Qemal Adem Hidri475 Agron Murat Dinollari476 Musa Mustafa Hazizi477 Qazim Azis Qosja478 Gezim Ramazan Dika479 Niko Qemal Hidri480 Silvana Qemal Bishqemi481 Myrteza Hetem Beqiraj482 Petrit Ramazan Dika483 Aishe Abdulla Rrançi484 Ali Musa Hazizi485 Ilir Ismail Basha486 Osman Jonuz Çeka487 Shefqet Jaho Tanushi488 Ferit Mexhit Stafa489 Petro Lef Skenderi490 Xhevdet Avdulla Muzhaqi491 Perparim Nezir Qose492 Guri Feim Lekas493 Agron Xhevit Luli494 Rexhep Ismail Cerriku495 Hysen Hajdar Korra

496 Albert Liman Bica497 Resmi Liman Bica498 Simon Dhimiter Prifti499 Liman Ramazan Bica500 Gazmir Suljeman Çeka501 Ibrush Sherif Muça502 Ilia Bajram Hamolli503 Arjan Shamet Luta504 Kadri Rushan Ago , 505 Perparim Kadri Ago506 Naim Emrullah Çeremi507 Hysni Osman Tashi508 Riza Fehim Hyka509 Ismet Qamil Hyka510 Haxhi Qani Hasa511 Ramiz Xhemal Myftari512 Sulejman Sabri Shehu513 Mustafa Hasan Paeshti514 Shpetim Musa Muçko515 Fiqiret Qamil Hasa516 Viktor Jorgji Dedja517 Sami Ramazan Lamçja518 Ismail Hysen Qoli519 Mustafa Bajram Mici520 Qamil Elez Fero521 Mulazim Elez Fero522 Ismet Lesko Fero523 Marko Ali Dashi524 Ibrahim Tafil Myrto525 Perparim Mustafa Shatro526 Petrit Selim Dervishi527 Sheze Halil Ruço528 Ramazan Sherif Hysa529 Flamur Xhaferr Çekrezi530 Aqif Xhemal Kyçyku, 531 Bukurosh Aqif Kyçyku532 Sefer Myrteza Gezhilli533 Thoma Kostandin Mema534 Sali Tahir Haka535 Tahir Sali Haka536 Qemal Bexhet Kana537 Bedri Zija Skura538 Petrit Josif Berdufi539 Abedin Muharrem Bajraktari540 Shkelqim Ramazan Daja541 Nevruz Musa Meta542 Lutfije Medi Tusha543 Agim Riza Likrama544 Kastriot Ritvan Jaupllari545 Demir Bajram Hoxhallari546 Mondi Vasil Sulanjaku547 Isuf Osman Sulo548 Lutfi Shaban Mazhi549 Nazif Bajram Rreshka550 Petro Zylyf Bicja551 Shamet Mehdi Qevani552 Sabri Ali Daci553 Adile Hajri Kajolli554 Fatos Kadri Kajolli555 Astrit Bajram Mera556 Arian Ramazan Latifi557 Kujtim Dalip Dragoti558 Gani Sabri Shehu559 Agim Shaban Çekrezi560 Bashkim Mehdi Lleshi561 Durim Islam Shabani562 Skender Elez Krasniqi563 Faik Selim Lacej 564 Aleks Vasil Bezhani565 Dritan Skender Sinani566 Shaban Avdulla Bajraktari567 Festim Njazi Biçaku568 Agim Sabri Tafani569 Rozina Simon Topuzi570 Bardhyl Refit Duzha571 Qani Hamit Shadini572 Gramoz Belul Selimllari573 Jorgji Lefi Kushta574 Eduard Haxhi Hyka575 Xhevair Alush Bajrami576 Ardian Halil Gjini577 Gezim Rustem Rira578 Niko Rustem Rira579 Lutfi Halil Gjini580 Bashkim Halil Gjini581 Besnik Ramazan Barka 582 Bujar Zylyf Bicja583 Lavdie Tahir Gogunja584 Selim Hysen Dervishi585 Ymer Ramazan Xhina586 Xhezare Ramo Hoxha587 Tasim Osman Rosa588 Kujtim Islam Dani589 Ramazan Beqir Hyseni , 590 Yzeir Beqir Hyseni591 Altin Ali Boshnjaku ,592 Bledar Ali Boshnjaku593 Kudret Sulejman Muçollari594 Klaudian Kristo Kallulli , 595 Xhentila Kristo Kallulli596 Nurije Varjan Kana597 Ramazan Veli Hoxha598 Qazim Selim Mullahu599 Arben Ilmi Taipi600 Qemal Hysen Boci601 Zinie Nazif Hana602 Valter Shebi Cocka603 Zenepe Mehmet Zadeja604 Ritvan Isuf Kana605 Bukurosh Nazmi Agolli606 Dervish Ramazan Shabani607 Hysni Bajram Sheshi608 Rushan Musat Krypa609 Hysen Rexhep Gjata610 Guxim Baki Ismaili611 Shahin Kadri Cuka612 Ardjan Brahim Lamcja613 Salushe Sherife Çapja614 Ardjan Refat Bicja615 Malo Riza Demiraj616 Ylli Sebri Shehu617 Haxhi Beqir Hyseni618 Nezir Lytfi Bardhi619 Gezim Stefan Shani620 Fadil Kadri Shabanaj621 Qemal Hysen Skura622 Abdulla Ismail Vrapi623 Bardhyl Ahmet Myzyri624 Shegush Hyqmet Bica625 Bashkim Zalo Banushi626 Lavdim Bashkim Banushi627 Bashkim Zalo Banushi628 Ismail Faik Bugjzi629 Ardian Hasan Hyka

630 Shefik Demir Tusha631 Edi Fiqeret Stafa632 Luan Simon Shkurti633 Agron Stavri Bardhi634 Zamir Ruzhdi Musaj635 Edmond Hysni Shehu636 Daut Stef Bogdani637 Perparim Daut Bogdani638 Zaim Nevrus Xheka, ,639 Arben Zaim Xheka640 Agron Zaim Xheka 641 Shefqet Ramazan Topalli642 Xhuma Zaif Agolli 643 Gjyle Osman Deliu 644 Ibrahim Ibrahim Hasekiu ,,645 Gazmend Ibrahim Hasekiu 646 Ardjan Ibrahim Hasekiu647 Pellumb Ethem Muça648 Defrim Haki Kullafi649 Besnik Beqir Sinani650 Agron Latif Grembi651 Vladimir Hekuran Dogani652 Baftjar Hamit Luli653 Ymer Latif Karina654 Bajram Hamit Lleshanaku655 Ferdinant Luli Sherali656 Ramazan Daut Rreshka657 Kostandina Pali Cipi658 Halil Mehmet Mahmuti659 Skender Riza Muho660 Etmond Qamil Mecja661 Qemal Riza Lleshi662 Dashamir663 Agim Hysen Bako664 Bashkim Hysen Bako665 Bashkim Hysen Peqini666 Dashamir Baxhet Korra667 Hetem Banush Beqiraj668 Agim Banush Beqiraj669 Nashifer Riza Sulejmani670 Ivanova Thanas Nako671 Syrja Emin Zero672 Gramos Hysni Ramazana673 Gentian Dhimiter Bardhi674 Shkelqim Hamdi Lazi675 Dashamir Nazmi Lufta676 Ibrahim Mehmet Selko677 Kovi Jani Hazisi678 Skender Sulejman Capja679 Fatmir Behexhet Skenderi, 680 Natasha Behexhet Skenderi681 Besnik Brahim Selko682 Alfons Rexhep Beqiri683 Veli Hysen Jahja684 Asqeri Mersin Zdrava685 Xhavit Sele Capja, 686 Behexhet Xhavit Capja,687 Eduart Xhavit Capja 688 Bardhyl Rustem Cekani689 Xhevdet Shefqet Kurti690 Kadri Sulë Capja , 691 Gentian Kadri Capja692 Mentor Esheref Bicaku693 Edmond Qamil Hysa694 Natasha Lirim Shabani695 Bujar Haki Biçaku696 Ramazan Sulejman Karaj697 Imir Saip Biçaku698 Asllan Rexhep Zogu, 699 Edmont Asllan Zogu,700 Agron Asllan Zogu,701 Qani Nebi Kullolli702 Servet Medi Hoxha703 Tahir Ismail Kurti704 Bajram Xhemal Shuka705 Demir Myslym Lleshi706 Petrit Xheladin Broshka707 Hyqmet Jace Tabaku , 708 Fatmir Hyqmet Tabaku709 Muharem Hysen Gurabardhi710 Pranvera Asan Derstila711 Asan Ibrahim Topalli712 Fatush Zyber Merollari713 Qemal Ali Rexhepi714 Nexhip Qamil Muça715 Qamil Xhemal Liçi 716 Bashkim Gani Peçi 717 Fatime Daut Gashi718 Fatbardha Sali Daut719 Kastriot Qani Elezi720 Qani Dervish Elezi721 Hasan Ahmet Gjata 722 Sabri Ahmet Gjata 723 Rexhep Demir Liçi724 Salushe Islam Dada725 Fisnik Ramazan Qyra726 Hajrije Qazim Brasha727 Fatmir Xheladin Brasha728 Sami Dane Shtylla729 Flamur Skender Elezi730 Ismail Ramazan Qevani731 Irakli Jaup Metushi , 732 Tajar Jaup Metush733 Nazmi Kalem Sula734 Nazmi Kadri Sinani735 Shaqir Nazmi Sula736 Xhevit Ibrahim Duraku737 Leonard Xhevit Elezi738 Ramadan Rushit Çarçani739 Nexhip Shaban Pisha740 Halit Jonuz Sinani741 Nazif Sadik Miraka742 Besim Aqif Malja743 Isat Dervish Elezi744 Sherif Mehmet Isaku745 Ahmet Karafil Pirja746 Luan Ramadan Sula747 Juljan Ahmet Pirja748 Ahmet Shaban Pisha749 Ramiz Bajram Baci750 Fatmir Hyqmet Tabaku751 Arif Naim Xhikollari752 Ali Qemal Rexhapi753 Asllan Qazim Poshnja754 Irakli Jaup Metushi 755 Myslim Shahin Carciu756 Shefqet Demir Lleshi757 Florenc Xhevit Lezi758 Agim Mehmet Qeti759 Avni Shefqet Caka760 Ardian Shyqyri Cekrezi761 Sinan Enver Xhelili762 Ilirjan Isak Bici763 Skender Dalip Drazhi

764 Ferdinand Latif Latollari765 Refat Sehit Bici766 Ilmi Hysen Drenogll767 Sadije Drenogll Kalaraj768 Fatbardha Hazis Gjolena769 Bardhyl Shefqet Caka770 Beqir Xhelo Caka771 Gezim Ali Debrova772 Sajmir Hysen Demoglla773 Shamet Hysen Demoglla774 Daut Isak Bici775 Ibrahim Idriz Lami776 Jonuz Idriz Lami777 Kujtim Nexhip Muça778 Xhevit Mehdi Elezi779 Qani Nazif Bajrami780 Ismail Mustafa Çela781 Xhevat Rexhep Kurti782 Rexhep Shaban Kurti783 Arben Shaqir Kaloshi784 Avni Ymer Hasa785 Elez Ymer Hasa786 Shyqyri Mehali Elezi787 Kadri Adem Duraku788 Nuri Ismail Biçaku789 Tomorr Shaqir Kaloshi790 Hysni Maliq Sinani 791 Ilir Ramazan Kullolli792 Naim Mehmet Qeti793 Fatmir Muharrem Çili794 Muhamet Osman Shkalla795 Arif Dilaver Mara796 Xhemali Sali Likrama797 Arjan Xhemali Likrama798 Jani Andrea Ranxha799 Faik Rakip Toska800 Sokol Shahin Veizi801 Bujar Ibrahim Kolneku802 Dervish Selman Cela803 Sejat Sejat Fekolli 804 Hysni Sako Fejzullahu805 Thanas Ethem Çela806 Vesel Ramadan Sari807 Nuri Vait Nofulla808 Bardha Najfi Pupuleku, , 809 Irena Pellumb Pupuleku810 Emilian Pellumb Pupuleku 811 Astrit Ismail Kushi812 Nebi Xhaferr Luli813 Dylber Rexhep Luli814 Leonard Agim Luli815 Mirazh Dilaver Mara816 Hysen Shaban Haka817 Nexhmi Shahim Veizi818 Sefer Dylber Tafa819 Florence Sabri Bode820 Altin Ndricim Binjaku821 Dritan Ramazan Kullolli822 Qazim Tafik Musta823 Gentian Ali Meçja824 Ramazan Maksut Subashi825 Dail Dilaver Jonuzi826 Fatos Dilaver Jonuzi827 Sali Osman Islami828 Hamdi Shefqet Sulaj829 Arben Aziz Subashi830 Ajet Sadri Behluli831 Kadri Rexhep Myrtezaj832 Ismet Mehdi Hoxha833 Nazmi Shefqet Igrishti834 Ardian Enver Cota835 Behar Sali Meço836 Bajram Beqo Hani837 Mehmet Zeqir Biçaku838 Dalip Zeqir Biçaku839 Sefer Reshit Hasballa 840 Ylli Ismail Biçaku841 Arben Halil Rranga842 Muhamet Ali Kamolli 843 Ymer Elez Hasa844 Besnik Shefqet Mujo845 Zylyftar Shefqet Mujo846 Faik Safet Muçaj847 Muhamed Islam Kaloshi848 Astrit Ymer Hasa 849 Qazim Ramazan Kullolli850 Qazim Mustafa Çela851 Elmaz Xhevit Mollonji852 Haxhi Mehmet Beshiri853 Adriatik Nazmi Çela854 Haziz Selim Tavani855 Merita Hazis Tavani856 Dhimiter Vasil Dervishi857 Shpetim Hysni Dervishi858 Theodhor Naun Korcari859 Abedin Hysni Dervishi860 Sokol Nexhmi Feraku861 Ymer Ramadan Bajgora862 Luftim Maliq Cerriku863 Besnik Shyqyri Gerlica864 Agim Xhaferr Alimadhi865 Kole Sif Panxhi866 Remzije Qamil Qajaj867 Spiro Faik Balla 868 Naun Koçi Hida869 Vanie Sadik Dermyshi870 Xhevahir Baftjar Sallaj871 Viktor Dilaver Mucaj872 Shefqet Dervish Dani873 Hekuran Hamit Liçi874 Rexhep Naim Hatishi875 Neshat Qemal Elezi876 Kadri Qenan Rexhepi877 Fatmir Nevruz Tarelli878 Besnik Reshit Ipeku879 Alban Tomorr Hoxha880 Besim Lutfi Qajaj881 Kujtim Riza Gogunja ,882 Gentian Kujtim Gogunja883 Agim Qamil Mehalla884 Ferdinand Islam Peqini885 Lulzim Jashar Plaku886 Theodhor Ndino Naco887 Lavdim Jani Berdufi888 Albert Murat Cangoja889 Xhemile Ismail Isaj890 Hamit Mehmet Luli891 Tomorr Osman Peçi892 Ndriçim Nazmi Çela893 Xhevahir Isuf Braxha894 Kujtim Fetah Verça895 Selim Qazim Xhina896 Petrit Sali Kovaçi897 Nexhmi Hamit Feraku

898 Tasim Ismail Cerriku899 Rifat Qazim Sollaku, 900 Azem Rifat Sollaku901 Shyqyri Rifat Sollaku902 Hekuran Zydi Kulla903 Agim Gani Hysa904 Riza Tafil Varfi905 Resmije Nezat Sejko906 Ymer Ramadan Bajgora907 Ruzhdi Shyqyri Isufaj908 Agron Haziz Dunicari909 Petrit Izet Lika910 Bardhyl Sali Projka911 Abaz Ramiz Loka912 Hysen Adem Krasniqi913 Albert Ramadan Topi914 Arben Ramazan Rexhepi915 Ramazan Fahri Berisha916 Gani Ali Kaso917 Hilmi Shyqeri Isufaj918 Astrit Xhevat Berisha919 Gentjan Riza Kullolli920 Shkelzen Alush Citaku921 Jetnor Xhevit Fusha922 Edmond Nazmi Dervishi923 Kostantin Vasil Binjaku924 Ali Nazmi Cela925 Gazmend Xhevat Kasa926 Adrian Nexhat Topalli927 Sami Rustem Terziu928 Ndricim Gani Cani929 Isa Mejtim Troka930 Kadri Nuhi Gashi931 Sokol Isuf Meta932 Migena Uruci933 Dhimiter Vasil Ranxha934 Venemin Kristo Ranxha935 Petro Merkur Bica936 Remzi Qamil Canaj937 Altin Kadri Gerlica938 Lirim Ilmi Miraka, 939 Albert Ilmi Miraka940 Kol Peter Ranxha,941 Ilir Kol Ranxha942 Shpetim Tasim Derstila943 Bashkim Ramazan Peqini944 Shpetim Gani Shabani945 Ramazan Selim Farka946 Skender Gani Shabani947 Aurel Naum Puka948 Ferdinant Gani Shabani949 Myslim Isuf Peci950 Ardjan Shyqyri Methasa951 Arjan Gani Shabani952 Jonuz Qamil Serica953 Hyqmet Shyqyri Dervishi954 Hyqmet Shyqyri Dervishi955 Kaleme Shaqir Shahini956 Petrit Stefan Shqau957 Dalip Beqir Faqolli958 Nikolla Qazim Jaho959 Ahmet Haziz Korra960 Nazif Myslim Lleshi961 Kostandin Mark Ranxha962 Naim Faik Korra963 Vasil Anastas Ranxha964 Florent Petri Toçi965 Pellumb Petro Ranxha966 Spiro Mark Karaj967 Spiro Naun Shqau968 Ismet Rexhep Seni969 Toli Grigor Qosja970 Ali Rexhep Seni971 Kujtim Ahmet Forgali972 Gezim Vesel Cangoja973 Ramazan Selim Rama974 Arben Petro Ranxha 975 Bajram Seit Hysa976 Shkelqim Sali Korra977 Dhimiter Jani Toci978 Klodian Petrit Doci979 Mirela Rifat Elmazi980 Rifat Maliq Elmazi981 Mimoza Hysen Cenollari982 Kristaq Jorgji Naço983 Thanas Vasil Naçi984 Thimjo Vasil Bita985 Agron Mahmut Ismaili986 Sejdin Muharrem Coha987 Muharrem Veli Shtylla988 Vasil Kostandin Caroshi989 Limon Hysen Cenollari990 Filip Nosi Dedja991 Artan Filip Dedja992 Pjeter Filip Dedja993 Sefedin Osman Koka994 Vangjel Naum Panxhi995 Musa Zeqir Jolla996 Halim Demir Lazi997 Eduart Asllan Xhindelli998 Misir Pasho Latifi999 Rustem Xhemal Rira1000 Hajrije Isuf Lila1001 Abedin Harun Abedini1002 Astrit Noze Kume1003 Vasil Kostandin Narta1004 Gezim Sehit Bici1005 Spiro Mitro Kanaço1006 Cercis Fejzullah Broshka1007 Isak Ramazan Ndreu1008 Madrit Azis Biçaku1009 Eduart Banush Broshka1010 Isuf Jakup Kana1011 Halit Selim Gjeli1012 Kujtim Ahmet Sula1013 Fatmir Ylli Leko1014 Jemine Mehdi Hakilja1015 Metali Sali Çezmulka1016 Anastas Trifon Piu1017 Eduart Sabri Kurti1018 Lutfi Bari Agolli1019 Ymer Xhemail Hoxha1020 Arben Shefki Shkrepi1021 Bardhul Harun Topurja1022 Xhazmi Reshit Bajrami1023 Bajram Shefqet Berati1024 Xhevit Qazim Novaku1025 Tomorr Meçan Musta1026 Mecan Shefit Musta1027 Enver Avdulla Dani1028 Ylli Resul Idrizi1029 Dylaver Bajram Shuli1030 Lulzim Haziz Dervishi , 1031 Erion Lulzim Dervishi

1032 Vasil Stavri Berdufi1033 Agron Ramazan Qosja1034 Mehmet Bajram Daka1035 Jashar Rakip Pisha1036 Petrit Isa Çerma1037 Sherif Selman Gjini1038 Vilson Skender Moglica1039 Bilal Maliq Bozhiqi1040 Kujtim Jaçe Nasufi1041 Gezim Rrapush Stafa1042 Astrit Kadri Aqifi1043 Agron Spiro Qosja, 1044 Ilirjan Avdulla Kadriu 1045 Ahmet Qazim Dani1046 Halil Islam Idrizi1047 Luftim Çerçiz Musaj1048 Kujtim Myrteza Xhyra1049 Fatmir Jaçe Nasufi1050 Zake Skender Topuzi1051 Sabire Abaz Bahiti1052 Astrit Ibrahim Karakyzi1053 Edvin Skender Firaku1054 Jani Vasil Tako1055 Celik Sherif Belegu1056 Qerim Hysni Kasa1057 Bujar Myrt Metushi1058 Jani Bajram Hidri1059 Rasim Murat Zadeja1060 Janaq Thoma Zguri1061 Sulo Ahmet Mallkas1062 Jorgji Kaso Basho1063 Hiqmet Xhemali Hida1064 Enver Faik Mirofci1065 Nazmi Shaban Cepi1066 Sabri Hysen Kuka1067 Skender Qazim Salibasha , 1068 Kristo Skender Salibasha1069 Ardian Beqir Sina1070 Petrit Mehmet Kreca1071 Ali Isuf Gjata1072 Alim Tefik Sulenji1073 Sadete Adem Kasa1074 Hazis Fejzulla Kullolli1075 Sotir Sako Gjoka1076 Thoma Vasil Tore1077 Bedri Xhemal Paja1078 Skender Xhaferr Çollaku1079 Xhevahir Ymer Çekja1080 Nadile Ali Kashari1081 Hysen Hazis Graba1082 Eduart Hysen Graba1083 Tahir Ibrahim Rreshka1084 Besnik Qazim Çekja1085 Ylli Murat Kolonjari1086 Astrit Islam Sula1087 Bashkim Mustafa Mkashari1088 Hasan Mustafa Vllahi1089 Lutfi Ahmet Rama 1090 Ardjan Ahmet Rama 1091 Isak Bilal Muca1092 Refat Ali Sina1093 Xhemal Bilal Muca1094 Bukurosh Rakip Pisha1095 Veli Shaban Cikoja1096 Lulzim Shefqet Bozhiqi1097 Petrit Haziz Kolonjari1098 Skender Sherif Cangoja1099 Bashkim Mustafa Karagjozi1100 Sulejman Halil Pisha1101 Sehit Qemal Koçi1102 Myslim Qemal Koçi1103 Mustafa Sherif Krozi1104 Nazmi Qamil Sula1105 Bashkim Zeqir Koçi1106 Shefqet Ismail Rama1107 Shkelqim Qamil Buzani1108 Albert Tahir Pisha1109 Ali Ali Cangoja1110 Zeqir Mustafa Koçi1111 Lytfi Qazim Pisha1112 Iliaz Mustafa Kashari1113 Azem Ibrahim Graba1114 Fize Xhemal Çekoja1115 Haxhi Selim Çekoja1116 Shefqet Rrapush Rama1117 Luan Rexhep Rama1118 Ramis Emin Ruçi1119 Mehmet Ali Pisha1120 Bashkim Dylaver Rama1121 Xhevair Dylaver Rama1122 Refat Nazmi Rranci1123 Haxhi Selim Çekoja1124 Beqir Zenel Allushi1125 Lutfi Ibrahim Graba1126 Gezim Halil Fyshku1127 Harif Xhelal Pisha1128 Sali Halil Korra1129 Shpetim Halil Korra1130 Sulejman Halil Pisha1131 Gezim Arif Kashari1132 Ymer Hasan Sinani1133 Agim Ymer Sinani1134 Rustem Barjam Feçanji1135 Adem Ismail Dini1136 Luftar Vath Korra1137 Gani Ismail Korra1138 Ali Jonuz Dushku1139 Agim Isuf Deliu1140 Leonet Hajdin Sallaj1141 Andon Ajdin Sallaj1142 Ardjan Xhemali Çarku1143 Shkelqim Abdyl Rreshka1144 Bajram Hasan Muça1145 Xhevahir Petrit Bardhi1146 Ramazan Petrit Bardhi1147 Mithat Bexhet Çarku1148 Hati Bexhet Çarku1149 Bujar Isuf Shabani1150 Ymer Isuf Shabani1151 Hysen Isuf Deliu1152 Mehmet Ibrahim Hoxha1153 Kujtim Sali Karaj1154 Bashkim Ali Kuci1155 Bajram Ymer Bica1156 Sherif Ramazan Sina1157 Shaban Sulejman Çarku1158 Ferit Sulejman Sinani1159 Qemal Sulejman Shaqiri(Ça1160 Ramiz Qemal Budani1161 Arti Ramazan Murati1162 Ramazan Sulejman Murati1163 Bajram Ismail Karaj1164 Isuf Jonuz Plakaxhiu1165 Ibrahim Tahir Pisha

Page 21: Sherri Rama ceka, legalizimet

21• E premte 26 prill 2013

»legaliZiMet

1166 Ymer Mahmut Çarku1167 Behar Ali Korra1168 Adem Jashar Qoshku1169 Bashkim Tahir Quku1170 Xhevdet Ali Muça1171 Misir Vath Korra1172 Fatmir Demir Sula1173 Enver Avni Xhaferri1174 Aqif Beqir Sinani1175 Bashkim Zeqir Murati1176 Besnik Sulejman Shabani1177 Çelnik Enver Veliu1178 Albert Rexhep Kadriu1179 Ramazan Hysen Musta1180 Sulejman Hysen Musta1181 Ismet Aqif Sinani1182 Qemal Sami Blloshmi1183 Neritan Mehmet Meco1184 Neritan Mehmet Meco1185 Ndricim Ismail Fyshku1186 Mine Mahmut Bardhi1187 Kujtim Ferit Musta1188 Xhemali Ismail Ruci1189 Sabri Selim Zalli1190 Shpresa Beqir Shabani1191 Jonuz Kasem Shabani1192 Fadil Ferit Musta1193 Naim Nexhip Ballkoci1194 Zaudin Jaho Borici1195 Rexhep Qazim Qoshku1196 Skender Ismail Çarku1197 Tahir Islam Qoku1198 Medi Riza Dapeshi1199 Ferit Safet Budani1200 Luan Jonuz Budani1201 Jonuz Refik Budani1202 Xhavit Selim Gjini1203 Sali Ali Shabani1204 Petrit Hasan Meta1205 Sherif Xhemal Sinani1206 Agim Xhemal Sinani1207 Xhevdet Feta Sula1208 Rruzhdi Murat Pisha1209 Fatime Ahmet Pisha1210 Lulzim Shefqet Ruçi1211 Sami Shefqet Ruçi1212 Shpetim Hazis Çekoja1213 Hekuran Hamit Coha1214 Shaban Bajram Ruçi1215 Gani Halit Pisha1216 Trane Veli Gjini1217 Xhevit Sali Shabani 1218 Ismail Kadri Cekani1219 Shpetim Shefqet Ruçi1220 Shyqyri Asllan Lleshi1221 Fadil Riza Tusha1222 Astrit Riza Tusha1223 Tasim Sali Duraku1224 Fadil Sefedin Cangoja1225 Nazmi Rexhep Balla1226 Kajrafil Gani Pisha1227 Leonat Qerim Gega1228 Artan Hasan Meta1229 Agron Besim Abedini1230 Behexhet Aqif Debrova1231 Agron Besimm Abedini1232 Hedije Xhemal Mustafaj1233 Raif Ramadan Dajlani1234 Sadete Seit Nuredini1235 Vullnet Belul Nuredini1236 Pellumb Sherif Halimllari1237 Burbuqe Daut Qosja1238 Celik Luftim Halimllari1239 Ilirjan Sabri Kuka1240 Nazmi Sabri Kuka1241 Hidajet Ferit Sabri 1242 Kujtim Ramazann Demiri1243 Bujar Sabri Demiri1244 Perikli Spiro Thano , 1245 Dhimiter Spiro Thano1246 Konstandin Kliu Bardhi1247 Ferit Sulejman Bogdani 1248 Ibrahim Petrit Kryeziu1249 Bashkim Xhevdet Metoshi1250 Dashnor Enver Haskurti1251 Xhevahir Ali Allustaj1252 Gezim Ali Allustaj1253 Sanije Jakup Baroti1254 Haqif Mustafa Çekja1255 Gezim Dervish Çoku1256 Apostol Kostandin Bodurri1257 Gani Jaho Tanushi1258 Shefqet Muharrem Halimllari1259 Petrit Ramazan Disha1260 Hamdi Halil Hoxha , 1261 Bardhyl Hamdi Hoxha1262 Arben Petrit Zenuni1263 Petrit Izet Zenuni1264 Altin Ibrahim Dervishi1265 Brahim Daut Dervishi1266 Gezim Adem Gjika1267 Dile Banush Deda1268 Hamdi Hali Hoxha1269 Nezir Rizab Byci1270 Dylber Sefedin Halimllari1271 Sefedin Bektash Halimllari1272 Rifat Qemal Kulla1273 Xhevahir Jakup Kolla1274 Fuat Belul Nuredini1275 Bashkim Ismail Budani1276 Ilir Hamdi Muzhaqi1277 Habibe Rakip Cekoja1278 Ferit Sulejman Bogdani1279 Hekuran Sefedin Hoxha1280 Qamil Beqir Boci1281 Ymer Xhelal Elezi ,1282 Nderim Ymer Elezi1283 Nevruz Hamdi Budani1284 Kujtim Hamdi Budani1285 Xhevahir Qerim Pepa1286 Enver Hysni Zerollari1287 Shkelqim Xhaferr Zerollari1288 Antonio Sabri Kuka1289 Bujar Shaban Pisha1290 Qamil Shaban Budani1291 Mustafa Halil Komshiu1292 Fatmir Ibrahim Korra1293 Mehmet Jonuz Muça1294 Fatmir Jakup Pisha1295 Hyqmet Musa Xhafa1296 Fiqiri Musa Xhafa1297 Albert Sami Xhaja1298 Agron Nazmi Nuredini1299 Ilia Agron Nuredini

1300 Shefqet Bajram Dyrma1301 Fatmir Hajdar Bozhiqi1302 Nazmi Veli Balla1303 Nimet Pashio Biçaku1304 Xhevahir Veli Bala1305 Skender Ibrahim Korra 1306 Ardian Sabri Kuka1307 Mark Fetah Bica1308 Bujar Skender Nuredini1309 Hyqmet Xhemal Sinani1310 Ardjan Shaban Budani1311 Bardhyl Ismail Cekoja1312 Sherif Kadri Tanushi1313 Kozma Ismail Cekoja1314 Pellumb Ismail Cekoja1315 Ismail Rakip Cekoja1316 Kujtim Mustafa Duraku1317 Petrit Shaban Pisha1318 Ismail Brahim Metaj1319 Hyqmet Hamdi Budani1320 Xhevair Asllan Budani1321 Flutura Sami Zerollari1322 Thodhori Ramadan Banush1323 Kujtim Rrapush Fyshku1324 Selim Mustafa Pisha1325 Bektash Shaqir Meco1326 Ilia Rakip Liçeni1327 Azem Fetah Bica1328 Agim Shyqyri Grami1329 Shkelqim Selim Duraku1330 Ardjan Ismail Bajrami1331 Ali Ismail Bajrami1332 Agim Can Dika1333 Hysen Riza Kullolli1334 Agron Faik Vllahu1335 Faik Shaban Vllahi1336 Sami Ibrahim Xhafa1337 Rrapush Murat Karaj1338 Mustafa Rakip Pisha1339 Kujtim Adem Gjika1340 Mitat Bajram Ruci1341 Faik Veli Allustaj1342 Agim Hasan Meta1343 Flamur Ibrahim Shuli1344 Xhemal Hasan Meta 1345 Nevruz Xheladin Çekoja1346 Azem Faik Leci1347 Petrit Sefedin Allustaj1348 Gentian Qerim Metoshi1349 Ardjan Sulejman Sulla1350 Xhevahir Faik Vllahi1351 Shkelqim Xhemal Cura1352 Arben Sabri Nuredini1353 Fatmir Ramis Hasa1354 Ibrahim Selman Gjini1355 Thoma Spiro Kercyku1356 Gezim Rustem Kotorri1357 Ardian Dino Sina1358 Ismet Sherif Mana1359 Bujar Arif Lleshi1360 Bashkim Sali Bollana1361 Shaban Faik Vllahu1362 Shaban Isuf Zharri1363 Migjen Lulzim Halimll1364 Rasim Hasan Hoxha1365 Qani Belul Nuredini1366 Lulzim Nezir Elezi1367 Hekuran Hajro Zerollari1368 Behexhet Seeit Halimllari1369 Pellumb Xhemal Mustafai1370 Kujtim Sabri Rakipi1371 Kastriot Behexhet Halimi1372 Ruzhdi Rushan Ademi1373 Bujar Shahin Lumani1374 Nazmi Shahin Lumani1375 Albert Shahin Lumani1376 Albert Xhevahir Kallo1377 Gjergji Tollumb Rakipi1378 Kalosh Qerim Jashari1379 Musa Jonuz Budani1380 Agim Shyqeri Novaku1381 Mustafa Haxhi Nergjoni1382 Enver Hasan Cullhaj1383 Enver Riza Ruçi1384 Myslim Hazis Nergjoni1385 Muharrem Sali Lami1386 Adrian Abaz Kasneci1387 Sami Haxhi Sula1388 Fadil Liman Baboçi1389 Romeo Spiro Toska1390 Ferdinant Dervish Kllogjeri 1391 Shefki Hasan Metoshi1392 Hasan Selamn Kllogjeri1393 Eduart Qatip Budani1394 Kastriot Ymer Kuka1395 Petrit Ymer Kuka1396 Kujtim Jonuz Gjini1397 Vladimir Hysen Kllogjeri1398 Hysni Zeman Çota1399 Ahmet Abaz Kasheci1400 Tomorr Tasim Baha1401 Ardjan Ramazan Baba1402 Besim Hetem Ruka1403 Besim Ymer Lala1404 Petrit Qamil Kllogjri1405 Fejzulla Ramazan Çapja1406 Fejzulla Ramazan Çapja1407 Qazim Halit Hakilja1408 Farije Ajaz Kllogjeri1409 Shahin Adem Dushku1410 Jonuz Qamil Rama1411 Besim Qamil Rama1412 Agim Xhevdet Toma1413 Qani Jonuz Rama1414 Qemal Fadil Mushi1415 Medi Gani Pisha1416 Faim Nezir Kenga1417 Farije Sulejman Murtini1418 Ferdinant Nazmi Leka1419 Shaban Arif Ruçi1420 Refat Shahin Pisha1421 Bashkim Ismail Kaçuli1422 Mustafa Ismail Kaçuli1423 Ramazan Selim Leka1424 Petrit Nezir Leka1425 Rexhep Rame Pisha1426 Mesut Hasan Asllani1427 Naim Islam Kaculi1428 Arben Ilmi Leka1429 Qemal Hasan Allustaj1430 Xhevahir Ismail Rama1431 Esma Sefedinn Sulejmani1432 Ilir Sule Duraku1433 Perparim Sinani

1434 Agron Veli Zeqiri1435 Petref Bilal Muça1436 Xhaferr Hysen Topi1437 Ridvan Xhaferr Topi1438 Sokol Ahmet Zelli1439 Shefqet Jonuz Duraku1440 Neda Kujtim Misha1441 Rrapush Bajram Sulaj1442 Bajram Rrapush Sulaj1443 Sokol Perparim Sinani1444 Nebi Mehmet Cota1445 Ajet Bexhet Topi1446 Bashkim Shefqet Kuka1447 Shefqet Veli Çeka, 1448 Sami Veli Çeka1449 Ritvan Tajar Kumrija1450 Ymer Isuf Qosja1451 Nderim Ibrahim Xhina1452 Veli Hasan Ceka1453 Muharrem Sali Stafa1454 Ramazan Ismail Kuka1455 Bashkim Sherif Kodra ,1456 Luan Bashkim Kodra, 1457 Hajrije Ahmet Kodra1458 Agron Gani Hazma1459 Ndriçim Petrit Xhaka1460 Bashkim Muharrem Çela1461 Arefi Muharrem Çela1462 Shyqyri Islam Hasa1463 Alfred Refat Hazma1464 Banushfejzulla Kullolli1465 Avni Xhemal Leci1466 Fatmir Nezir B Itri1467 Skender Nezir B Itri1468 Dylber Nezir B Itri1469 Dashamir Sherif Bala1470 Ramazan Hasan Bajrami1471 Nazmi Hilmi Mana1472 Evgjent Rushit Elezi1473 Skender Xhevair Hasa1474 Musa Ismail Llacja1475 Petrit Mustafa Bakiu1476 Agim Qamil Poka 1477 Petrit Qamil Poka 1478 Dalip Ismail Llacja1479 Refik Hysni Hasa ,1480 Hysni Dilaver Deda1481 Misir Tahir Qefa1482 Mark Jani Karaj1483 Rustem Dylber Kotorri1484 Mustafa Rexhep Methasa1485 Arben Kodhel Roci1486 Agim Ismail Llocja1487 Behar Xhevit Bica1488 Ryzhdi Veli Cekani , 1489 Lavdi Ryzhdi Cekani1490 Vasil Sotir Dedja1491 Ramiz Bajram Bozhiqi1492 Artur Zenun Daja1493 Viktor Hajdar Sina1494 Dalip Ismail Llocja1495 Vasil Miter Bodurri1496 Ali Musa Lici1497 Skender Shefqet Sina1498 Gezim Musa Llocja1499 Xhevahir Fadil Koci1500 Rexhep Ali Xhafa1501 Izmir Luto Lleshi1502 Agim Bajram Salliu1503 Albert Jani Shaka1504 Ylli Faslli Zdrava1505 Xhevair Rexhep Serica1506 Ilir Osman Pisha1507 Ndriçim Idriz Muça1508 Ardian Shefqet Hushi1509 Shkelqim Ibrahim Prodani1510 Bedri Sami Budani1511 Enver Beqir Prodani1512 Ramiz Beqir Prodani1513 Lefter Rrapo Prodani1514 Besim Ferit Çili1515 Fatmir Ymer Leçaj1516 Kujtim Ibrahim Hushi1517 Bukurim Lavdi Palloshi1518 Llambi Harun Balliu1519 Viturije Islam Buzra1520 Enver Islam Hidri1521 Leme Ismail Drazhi1522 Emin Ramazan Liçi1523 Feim Musa Lleshi1524 Islam Mustafa Mullahu1525 Xhemal Beqir Dedja1526 Besim Ismail Zogu1527 Hysen Musa Duka1528 Ahmet Idriz Deda1529 Ismail Sherif Kurti1530 Spiro Bajram Peqini1531 Veronika Spiro Peqini1532 Fari Ramazan Dede1533 Fatmir Ali Beqiri1534 Hasan Ali Beqiri1535 Adem Ibrahim Sadiu1536 Adem Ibrahim Sadiu1537 Skender Sali Deda1538 Dije Hasan Hanoli1539 Lutfie Sherif Kurti1540 Vesel Jaho Hoxha1541 Astrit Riza Paja1542 Nadire Bari Guzi1543 Sali Rrapo Çarçiu1544 Niko Jaho Nikolla ,1545 Jani Niko Nikolla1546 Qamil Sinan Baca1547 Shahin Xhemal Buzani1548 Jani Xhafer Buzani1549 Rustem Bexhet Liçi1550 Ilirjan Shaban Paja1551 Ilir Ibrahim Hushi1552 Arben Ali Hoxha1553 Gezim Beqir Deda1554 Halil Mehmet Lika1555 Arben Qazim Sula1556 Ferdinand Miter Topuzi1557 Kujtim Miter Topuzi1558 Artur Sotir Dedja1559 Vladimir Mitri Topuzi1560 Andi Marku Berdufi1561 Riza Islam Gjika1562 Kostandin Vasil Bodurri1563 Ylli Foti Kaci1564 Fatmir Mark Demiri1565 Tomorr Kostandin Halili1566 Mark Vasil Berdufi1567 Kujtim Brahim Kotorri

1568 Ali File Çarçiu1569 Sulejman Qani Kullolli1570 Anest Selman Kllogjri1571 Ilmi Gani Hoxha1572 Behare Idriz Cerriku1573 Kadri Gani Hoxha1574 Gani Isuf Muça1575 Misir Mustafa Buzani1576 Astrit Llane Hysa1577 Bardhul Bajram Kyçyku1578 Agim Bajram Kyçyku1579 Agim Josif Çalladei1580 Josif Stefan Çalladei1581 Ardian Mark Çalladei1582 Pellumb Mark Çalladei1583 Mark Stefan Çalladei1584 Vangjel Mark Shinplaku1585 Edmont Mark Shinplaku1586 Nuri Hajdar Bodurri1587 Bledar Kujtim Gjyla1588 Nozi Pal Berdufi1589 Ardian Stefan Berdufi1590 Bujar Rakip Ago1591 Bujar Asllan Paja1592 Festim Enver Ademi1593 Luan Shahin Lumani1594 Gezim Pellumb Mustafaj1595 Bujar Kadri Pecaku1596 Nazmi Hekuran Kallku1597 Avdije Hekuran Ademi 1598 Hyqmet Shefki Ademi 1599 Myslim Sul Allushi1600 Gezim Selajdin Gurra1601 Nazmi Ymer Lecaj1602 Spiro Sabri Kampula1603 Astrit Ruzhdi Ademi 1604 Kujtim Nevruz Hasani1605 Ylli Riza Duka1606 Xhevdet Ismail Kuka1607 Theodhor Rrapush Cani1608 Xhevair Shahin Lumani1609 Ylli Shahin Lumani1610 Bukurie Daut Sinani1611 Bukurie Daut Sinani1612 Erjon Lulzim Halimllari1613 Mehmet Sabri Rakipi1614 Avdyl Ymer Shabani1615 Xhevahir Shaban Stermugu1616 Ashim Qamil Ademi1617 Azem Fadil Budani1618 Halil Ferit Nuredini1619 Safet Kadri Pecaku1620 Agim Haki Dajlani1621 Sabri Tahir Lecaj 1622 Sokol Hiqmet Bizhuta1623 Shpetim Myslim Lecaj1624 Mimoza Kodhel Lici1625 Rifan Bexhet Halimllari1626 Arben Musa Lecaj1627 Besnik Musa Lecaj1628 Musa Tahir Zecaj1629 Petrit Shefki Rama1630 Shefit Rexhep Kikija1631 Enver Qamil Ademi1632 Servet Sheme Hyko1633 Mirban Haki Biba1634 Elton Bujar Ademi1635 Andel Petrit Harja ,1636 Saimir Enver Bendaj1637 Bashkim Saip Tarushi1638 Lavdije Xhemali Liçi1639 Levend Dilaver Zoga1640 Kodhel Sherif Liçi1641 Luan Shahin Cekani1642 Mefail Maliq Gjona1643 Bashkim Hysen Gjika1644 Gori Venemin Bardhi1645 Abaz Muslim Zdrava ,1646 Pellumb Abaz Zdrava , 1647 Etmond Abaz Zdrava1648 Rako Llazar Shati , 1649 Stefan Rako Shati1650 Vangjel Sotir Berdufi1651 Lavdimir Hekuran Xhaferri1652 Fisnik Nevruz Elezi , 1653 Dashamir Nevruz Elezi 1654 Filip Tasi Pellumbi1655 Nazi Spiro Pellumbi1656 Qani Refat Hysa1657 Kadri Sali Myzeqari1658 Ismail Sulejman Broshka1659 Besim Tafil Elezi1660 Hasan Elmaz Ruçi1661 Berti Mustafa Xherri1662 Agron Jonuz Xherri1663 Stavri Venemin Berdufi1664 Dhimiter Stefan Bezhani1665 Arben Venemin Berdufi1666 Dhimiter Sotir Çalladej1667 Sali Jashar Roçi1668 Sali Cane Barami1669 Shefit Meçan Musta1670 Faslli Haxhi Qevani1671 Rrapush Avdulla Plakalliu1672 Bedri Yzeir Roçi1673 Fatos Sali Musta1674 Vangjel Venemin Berdufi1675 Clirim Axhi Qevani1676 Agim Nazif Bajrami1677 Fata Qamil Hoxha1678 Fetah Rrasim Çela1679 Kadri Fejzulla Kullolli1680 Isa Livan Sena1681 Neki Rushan Lolla1682 Kamer Aqif Lleshi1683 Refat Zeqo Paja1684 Shahin Rrapush Elezi1685 Luan Islam Bozhiqi1686 Rrahman Jashar Roci1687 Bektash Hekuran Kola1688 Xhevit Sulejman Tafani1689 Dashamir Sotir Bezhani1690 Jashar Hasan Roçi1691 Hysen Mustafa Hyka1692 Refat Ramazan Balliu1693 Faik Hasan Cangonji1694 Fatmir Arif Muçani1695 Hasan Ramazan Balliu1696 Kujtim Mexhit Bakiu , 1697 Besnik Mexhit Bakiu1698 Halit Zeqir Skura1699 Fatmir Zeqir Skura1700 Nazmi Jonuz Rançi1701 Shaqir Selim Skura

1702 Xhevahir Ferit Ferra1703 Dilaver Rakip Rakipi1704 Nazif Isa Toska1705 Alfred Daut Toska1706 Ramiz Isa Toska1707 Ferit Selman Ferra1708 Petrit Dilaver Rakipi1709 Guri Feim Lleshi1710 Bujar Sulejman Pema1711 Zeqo Qamil Qefa1712 Kadri Ibrahim Baku1713 Arben Kadri Baku1714 Zyra Kadri Hamalli1715 Fatmir Qamil Laloshi1716 Azem Hasan Shabani1717 Sulejman Ismail Hazizi1718 Jonuz Ymer Deda1719 Thoma Jani Nikolla1720 Lutfie Ibrahim Hoxha1721 Hodo Taulla Shtylla1722 Ramazan Osman Bardhi1723 Shaban Afmet Lloçja1724 Rexhep Qamil Laloshi1725 Astrit Ibrahim Lloçja1726 Enver Sherif Hazizi1727 Agim Qamil Ranci1728 Gezim Avdulla Drazhi1729 Astrit Beqir Hazizi1730 Neim Mehmet Mustafi1731 Gezim Skender Njelina1732 Kujtim Rrapush Kasneci1733 Pellumb Venemin Sinani1734 Sherif Ali Hazizi1735 Beqir Ismail Hazizi

Drejtoria Korce

1 Lulezim Ramo Shahinasi2 Vangjel Hilmi Fraholli3 Jetmir Myfit Peroi4 Ermal Ibrahim Bengu5 Muhamet Bahri Tahirllari6 Hyqmet Fejzi Fejzolli7 Haxhi Hamet Dervishi8 Kostandin Kristaq Tori9 Agron Zenun Guri10 Viktor Eshref Mekolli11 Skender Muhamet Feka12 Azis Gani Xhafa13 Blerinda Petrit Ravolli14 Arziko Shyqyri Musli

Drejtoria Kruje

1 Prene Ded Muca2 Mirash Frrok Saka3 Aleksander Gjin Troksi4 Martin Simon Caka5 Ismet Riza Dema6 Mustafa Qazim Mirdita7 Bujar Nebi Braja8 Ded Ndue Gjoka9 Reshat Adem Baci10 Hazbi Kadri Kurti11 Astrit Adem Baci12 Artan Gafurr Mata13 Ismail Nevrus Zisko14 Nezir Hasan Riza, Fatmir Hasan Riza15 Bashkim Ali Maloku16 Mislim Halit Muca17 Dilaver Hajdar Dajlani18 Sabri Hamza Barushi19 Barije Zenel Lushi20 Fadil Gani Markeci21 Rexhep Gani Lusha22 Spiro Vani Nicka23 Sazan Zyber Vasku24 Altin Sefer Tali25 Kujtim Sefer Tali26 Lulzim Besim Neziri27 Gani Haxhi Tupi28 Pellumb Haxhi Guni29 Osman Hysen Mallkuci30 Ramazan Abaz Vogli31 Hamid Tahir Dallaku32 Isen Cub Lika33 Bashkim Sulejman Berdaku34 Xhevahir Imer Myrta35 Fatmir Hamid Vathi36 Astrit Sadik Qoshja37 Sami Hajdar Ristami38 Liman Hasan Sula39 Ramazan Beqir Shullazi40 Astrit Myftar Sula41 Gezim Abdyl Neziri42 Sadik Mehmet Qoshja43 Enkelejda Fadil Merlika44 Bashkim Beram Suta45 Frident Skender Kuqi46 Asllan Skender Kuqi47 Skender Muharrem Shqezi48 Aleksander Gani Berhami49 Ismail Ali Dallaku50 Kadri Xhemali Shqezi51 Besim Riza Berdaku52 Ramazan Petrit Berdaku53 Kujtim Adem Hoxha54 Bujar Tahir Dallaku55 Kujtim Vath Kasemi56 Nadire Muharrem Tupi57 Pellumb Vesel Kalesha58 Qemal Ali Maloku59 Mexhit Osman Kurti 60 Astrit Osman Kurti61 Faik Beqir Vogli62 Haxhi Isak Tupi63 Shefqet Ramiz Subashi64 Sulejman Sabri Tabaku65 Ibrahim Met Durma66 Haxhi Ibrahim Durma67 Avdi Sali Mana68 Perparim Rasim Gordani 69 Rasim Myrteza Gordani70 Liman Gani Markeci71 Zyber Islam Vasku72 Shyqyri Haxhi Baroka73 Fadil Bislim Halitaj74 Saimir Gezim Kaziu75 Njazi Sherif Kallaku76 Adem Kadri Kurti77 Haxhi Zenel Kacmali78 Skender Aqif Kurti79 Alket Aqif Kurti

80 Agim Aqif Kurti 81 Arben Aqif Kurti82 Musa Dali Lifja83 Sabri Ramadan Stojku84 Hysen Kadri Kurti85 Sami Imer Kurti86 Petrit Qazim Hoxha87 Ylli Hamdi Miri88 Shkelqim Rexh Xheka89 Mustafa Zenel Kacmali90 Besnik Imer Selaci91 Ramazan Rustem Ramaj92 Fadil Isuf Dika93 Ramiz Haxhi Rrushi94 Nazmi Xhelal Barushi95 Zejdi Xhelal Barushi96 Shkelqim Xhumal Bardhi97 Sabah Xhemali Cereku98 Hajdar Mustafa Bera99 Luan Haxhi Loci 100 Kastriot Luan Loci101 Shpetim Imer Kurti102 Sabri Ramazan Doku103 Sajmir Osman Aliu104 Nezir Murat Lusha105 Kujtim Adem Baci106 Mefail Ramazan Koci107 Hamza Rexhep Kurti108 Besnik Beqir Ustaj109 Flora Xhemali Stafuka110 Lulzim Osman Aliu 111 Roland Osman Aliu112 Durim Hajdar Dajlani113 Kujtim Pullumb Xhixha114 Liman Hamdi Stafa115 Perparim Skender Murati116 Lumturije Selami Rakipi117 Lulzim Bajram Babasi118 Lulzim Bajram Babasi119 Ardjan Sabri Cela 120 Petrit Seid Kurti121 Met Haki Lushi122 Selim Liman Alla123 Gani Imer Daci124 Petrit Frrok Marku125 Ndue Dod Hitha126 Gjergj Zef Vila127 Sinan Veli Hima128 Muharrem Hasan Roli129 Shkelqim Ahmet Farruku130 Fadil Bajram Brahilika131 Ndue Gjon Marku132 Haziz Adem Koxha133 Vath Nezir Uka134 Ndue Zef Lushi135 Nazif Hysni Zeneli136 Refik Hysni Zeneli137 Luan Sali Berberi138 Spartak Hajdar Mana139 Fatmir Ahmet Kurtaqja140 Gezim Musa Gjerani141 Gramoz Zaim Hasa142 Qemal Qazim Mesiti143 Gani Bajram Shqezi144 Artur Dervish Hyseni145 Bardhyl Muharrem Hoxha146 Mhill Vlash Skura147 Genc Qamil Cela148 Arben Hysen Demiri 149 Sherife Hasan Burgu150 Artur Xhavit Burgu151 Liljana Xhavit Burgu152 Dhurata Xhavit Burgu153 Afrim Xhavit Burgu154 Shkelzen Xhavit Burgu155 Gani Hamid Mullahi156 Fatmir Ali Maloku157 Rahman Skender Tabaku158 Ramazan Mustafa Bera159 Astrit Sinan Saja160 Sali Murat Rexhepi161 Zef Nik Neka162 Shefqet Baftjar Tepshi163 Ahmet Mustafa Farruku164 Xhevahir Beqir Muzhika165 Xhemali Hysen Tangu166 Maliq Sali Mana167 Ilir Maliq Loci168 Defrim Sami Fifo169 Anton Mark Leka170 Skender Musa Gjerani171 Pal Nikoll Pulaj172 Gjok Pashk Caka173 Preng Mark Rajta174 Mark Gjok Beci175 Marte Ndue Beci176 Arben Ali Fizmani177 Muharrem Feta Shqezi178 Arben Idriz Elbasani179 Osman Beram Merlika180 Bere Sinan Dema 181 Shkelqim Adem Dema182 Ylli Osman Merlika183 Adrian Qemal Murati184 Muharrem Hamdi Hyka185 Shaban Mehmet Murati186 Agron Hysen Berhami187 Besim Mustafa Murati188 Caf Dervish Meta189 Ibrahim Xhemali Veseli190 Shkelzen Qemal Taga191 Shkelqim Petrit Neziri192 Arben Maliq Xeka193 Faik Beqir Loci194 Lul Hasan Pulaci195 Altin Kurt Demiraj196 Haxhi Abdyl Neziri197 Skender Hajdar Pula198 Dalip Murat Kaloshi199 Bedri Osman Disha200 Fatos Sami Fifo201 Dashamir Maliq Loci202 Imer Zenel Merlika203 Shaban Haxhi Hasani204 Haxhi Muharrem Veseli205 Iljaz Ndue Beci206 Kujtim Maliq Xeka207 Danjel Ramazan Baroka 208 Ramazan Haxhi Baroka209 Shkelqim Xhemal Miri210 Muharrem Ismail Babasi211 Basri Latif Hyka212 Bedri Osman Disha213 Skender Zenel Loci

214 Sabah Beram Brahimi215 Ardian Beram Brahimi216 Kujtim Beram Brahimi217 Edmond Beram Brahimi218 Fatmir Halil Miri219 Ndue Ded Halili220 Gezim Ali Celami221 Gezim Ali Celami222 Arben Ali Pupriqi223 Qazim Xhaferr Xhafa224 Rrahim Jemin Gjana225 Kadri Haxhi Kullaj226 Rahman Rexhep Caka227 Zanimir Mentos Mija228 Naim Haxhi Sena229 Gani Vebi Dedolli230 Bardhyl Hamit Hoxha231 Lorenc Vesel Halili232 Bajram Jakup Koã‡I233 Rexhep Islam Murati234 Muharrem Mehmet Tema235 Hysen Liman Bruã‡I236 Mustafa Liman Bruã‡I237 Elton Xhumali Meta238 Jemin Hasan Hidaj239 Saba Beram Shelja240 Ismail Selman Halla241 Hysni Vesel Demiri242 Ilir Jemin Hidaj243 Vehap Hamit Muca244 Sabri Haxhi Kurti245 Aishe Zenel Loci246 Luan Muharrem Kallmeti247 Behar Hysen Albrahimi248 Ilir Hajdar Xhixha249 Riza Xhaferr Sana250 Xhavit Shaqir Tali251 Valmir Qamil Bala252 Erjon Ilmi Rajku253 Ibrahim Sefulla Gashi254 Xhemal Bajram Meta255 Abas Zenun Rasa256 Agron Fejzi Kaca257 Mimoza Qani Gkaravelas (Biraci)258 Lulzim Bajram Meta259 Jonuz Fali Ciku260 Xheladin Fali Ciku261 Ferit Ismail Xheka262 Luan Ferit Xheka263 Lulzim Ferit Xheka264 Gjet Dod Legisi265 Eglantin Ndue Prenga266 Ilir Izet Hasa267 Vladi Beqir Lloti268 Dilaver Hysni Gjika269 Ismail Mustafa Sulku270 Shkelqim Sefulla Tema271 Dervish Kurt Alla272 Sofije Met Shira273 Isuf Ramazan Doci274 Vath Ibrahim Vathi275 Isuf Ramazan Doci276 Sami Gani Ziri277 Tomorr Rifat Halili278 Bashkim Xhemal Voga279 Arben Halil Vathi280 Halil Hysen Vathi281 Muhamet Maliq Gjika282 Adnant Ismet Hasaj283 Abdi Riza Seferi284 Gezim Hysen Nelhami285 Sabah Xhaferr Selimi286 Zenel Bejtulla Karaj287 Ylli Rahman Caka288 Refet Qazim Kasalla289 Laver Shaqir Kolaveri290 Aqif Selim Hoxha291 Adem Nezir Kolaveri292 Bujar Rasim Miha293 Rasim Ram Miha294 Fadil Shaban Mesi295 Agron Rasim Miha296 Riza Haziz Cani297 Maliq Ramiz Haka298 Liman Hysen Nelhani299 Bedri Mehmet Caca300 Gentjan Gezim Karaj301 Ramazan Jashar Tatraku302 Hysen Shaban Nelhani303 Sami Selman Lica304 Isuf Abaz Budi305 Hysen Hasan Albrahimi306 Nuri Hasan Ceca307 Bashkim Hasan Ceca308 Gezim Hider Kabili309 Fatmir Hasan Pulaci310 Sami Halil Albrahimi311 Zenel Qerim Hasmeta312 Ibrahim Maliq Gjika313 Haki Kadri Cela314 Bajram Maliq Gjika315 Imer Ramazan Kraja316 Shyqyri Imer Kraja317 Alfred Shyqyri Kraja318 Artan Hasan Kraja319 Behar Zenel Stafuka320 Qazim Hamdi Halili321 Kujtim Zenel Zogu322 Faslli Hysen Albrahimi323 Nuri Hysen Albrahimi324 Lik Hasan Ceca325 Gani Islam Hidri326 Halim Tahir Xhaferri327 Kapllan Hasan Krruta328 Abdulla Zenel Kallari329 Osman Xhemali Hidri330 Shefqet Ali Tema331 Ahmet Ibrahim Kurti332 Sami Bajram Muja333 Sefedin Garip Kallari334 Sinan Sinan Sejdini335 Bashkim Bedri Muja336 Bedri Mustafa Muja337 Bujar Fiqiri Sula338 Gani Ismet Visha339 Xhavid Haxhi Sula340 Haziz Kurt Cani341 Shkelqim Ibrahim Karaj342 Agim Hasan Krruta343 Afrim Shefqet Doku344 Dervish Isa Maloku345 Shkelqim Ibrahim Karaj346 Gezim Basri Cangu347 Gezim Fejzulla Karaj

348 Besim Demir Brama349 Hekuran Halit Lica350 Sajmir Fadil Mesi351 Mehmet Abdi Cani352 Altin Ismet Visha353 Myslim Hasan Kallari354 Qamil Reshit Kallari355 Xhemali Sabri Tema356 Fatmir Skender Seferi357 Partizan Laze Hysenaj358 Remzi Imer Kraja359 Maliq Asllan Mera360 Ahmet Beqir Muzhika361 Besim Shaqir Kalaveri362 Bujar Lam Hidri363 Ramzan Hamid Seferi364 Petrit Hamid Visha365 Agim Shaban Daci366 Kapllan Ali Kola367 Bashkim Gezim Karaj368 Afrim Gezim Karaj369 Shkelqim Ramiz Tufa370 Bujar Nazif Cani371 Ilir Hamdi Zenelaj372 Ylli Zyber Pergjegja373 Ramazan Sinan Deva374 Ibrahim Haziz Bami375 Halit Mehme Xhaferri376 Dali Bajram Krashi377 Laim Ismail Noka378 Naim Baram Bami379 Pellumb Ismail Noka380 Xhevahir Deli Bami381 Shefqet Ismail Noka382 Fatmir Haziz Bami383 Liman Shaban Visha384 Fejzi Ismail Noka385 Lulzim Ramazan Cupani386 Muharrem Abaz Kallari387 Shefqet Haxhi Doku388 Haki Xhemali Zela389 Kujtim Ismail Sula390 Deli Galip Bami391 Seimir Ramazan Bami392 Imer Qazim Bami393 Ardjan Asllan Cani394 Halil Isuf Karaj395 Ndoc Dede Taci396 Ndue Dod Gegaj397 Zamir Bik Gegaj398 Zamir Bik Gegaj399 Zamir Bik Gegaj400 Skender Bajram Lila401 Sefer Maliq Lila402 Ardi Sefer Lica403 Ahmet Beqir Kurbneshi404 Afrim Sefulla Hidraliu405 Xhemile Mehmet Cali406 Astrit Qamil Bushi407 Skender Mexhit Ciku408 Pllumb Mexhit ÇIku409 Rakip Ismail Kozi410 Dritan Sahit Brata411 Xhemal Abaz Brata412 Osman Rexhep Caca413 Ismail Ferit Xheka414 Ilir Jemin Muca415 Shefqet Hajdar Loka416 Pã‹Llumb Ramazan Dejeli417 Shpetim Xhemali Ballaqeni418 Aleksander Ali Nuzi419 Fatjon Muharrem Hoxha420 Shpetim Ali Nuzi421 Pal Bib Engjelli422 Riza Ali Nuzi423 Halim Asllan Ajazi424 Halim Asllan Ajazi425 Osman Xhaferr Xhaferri426 Ilir Ramazan Dejeli427 Shaqir Bajram Hoxha428 Shaban Kurt Lala429 Ardian Xhemali Ballaqeni430 Shkelqimi Xhemali Ballaqeni431 Pal Dod Legisi432 Ramazan Xhemal Veseli 433 Xhemal Zan Veseli434 Rexhep Izet Shehaj435 Perparim Xhemal Tateshi436 Kadri Elmaz Kolaveri437 Vehbi Halim Bushi438 Hysen Liman Bodini439 Qamil Hajredin Bodini440 Sejfulla Haxhi Seferi441 Petrit Tahir Xhaferri442 Paulin Bib Leka443 Xhevalin Gjon Simoni444 Hamit Sali Pupla445 Fadil Barush Sukthi446 Jusuf Murat Mullahi447 Liman Jemin Muca448 Abedin Shaqir Salaj449 Hysen Gani Cani450 Mustafa Isuf Beqja451 Agron Xhemal Sula452 Besnik Bajram Muja453 Bujar Qamil Muja454 Osman Bajram Muja455 Sabri Qamil Muja456 Lulzim Ali Beqja457 Ali Hajdar Beqja458 Haxhi Hajdar Beqja459 Imer Hajdar Beqja460 Ibrahim Hamid Visha461 Dylaver Hamdi Kallari462 Lulzim Islam Kallari463 Gjyle Osman Kallari464 Veli Allaman Kuka465 Nazmi Hamid Visha466 Sulejman Beshir Shenjetari467 Ndue Gjin Nikolli468 Ramiz Sefer Merra469 Gezim Idriz Berdaku470 Shpetim Idriz Vata471 Ali Zenel Elezi472 Adem Haxhi Rryci473 Haxhi Sulltan Rryci474 Haki Ismail Doku475 Hajdar Ethem Brata476 Drane Llesh Cangu477 Ilir Shaqir Shala478 Fiqiri Veli Allushi479 Ismail Mehmet Tema480 Mentor Cen Rryci481 Besnik Gafurr Koci

Page 22: Sherri Rama ceka, legalizimet

22 E premte 26 prill 2013 •

« legaliZiMet

482 Kol Gjon Mitrushi483 Kujtim Idriz Berdaku484 Flamur Vath Berdaku485 Bujar Vath Berdaku486 Agron Vath Berdaku487 Mexhit Fali ÇIku488 Sali Rexhep Manreka489 Rexhep Bajram Mullahi490 Qemal Tahir Ajazi491 Xhumal Lik Bardhi492 Zenel Bajram Ajazi493 Astrit Islam ÇOpani494 Ilir Shaqir Mjekra495 Lek Pren Ceku496 Agim Faik Farruku497 Bujar Saba Qira498 Gentjan Llesh Caka499 Bashkim Afmet Troshku500 Shaban Ramazan Hithi501 Sulejman Zenel Hoxha502 Baki Hider Halili503 Haki Vesel Kullaj504 Meretin Jonus Tafa505 Bajram Imer Kraja506 Fatmir Gani Kaziu507 Tomorr Besim Qira508 Skender Sulejman Tema509 Ruzhdi Halil Deva510 Ibrahim Met Cakani511 Osman Xhemal Maloku512 Ramiz Haxhi Hushi513 Gezim Hush Seferi514 Bajram Xhaferr Selimi515 Besim Sinan Selimi516 Muharrem Hasan Basha517 Rexhep Hasan Basha518 Murat Hysen Basha519 Ali Idriz Farruku520 Islam Ali Farruku521 Hysen Shaqir Hushi522 Xhuma Qazim Seferi523 Ramazan Beqir Halili524 Bashkim Islam Halili525 Edmir Muharrem Hushi526 Skender Ahmet Bakalli527 Selman Hajdar Pajtani528 Haxhi Zenel Pula529 Agim Hajdar Pula530 Baftjar Din Leka531 Agim Dervish Marku532 Sinan Ismail Vllacaj533 Lek Prec Prendi534 Ilir Prec Prendi535 Nexhmije Cen Morina536 Mustafa Ramazan Brahimi537 Zenel Rizvan Daci538 Selim Beram Dervishi539 Beqir Sali Gashi540 Mirash Pal Paluka541 Eduart Pashk Paluka542 Sulejman Hasan Hasani543 Sabaudin Xhemal Koxha544 Refat Emerlla Demerxhiu545 Mexhit Ali Murati546 Faredin Isuf Bajrami547 Hamdi Miftar Babasi548 Qazim Sali Hidri549 Fatime Xhemal Hasani550 Asllan Hasan Dara551 Selim Myrteza Bega552 Eltojn Ramazan Zogu 553 Gentjan Ramazan Zogu554 Ali Ejup Alushi555 Saba Murat Milla556 Fatmir Veli Tali557 Rrafman Sinan Xheleshi558 Imer Bajram Kabili559 Nebi Hamit Zalla560 Kajmak Qemal Jashari561 Lule Haxhi Kabili562 Nikolin Frrok Rrema563 Tonin Halil Valteri564 Bajram Osman Aruã‡I565 Besim Halil Miri566 Sejfulla Muharrem Zalla567 Asqeri Mahmut Molla568 Mehmet Xhelal Salaj569 Hasan Ramdan Demerxhiu570 Gezim Adil Murati571 Bilal Petrit Stafuka572 Ramazan Shaban Hithi573 Gjergj Nue Seli574 Andon Pal Troksi575 Lulzim Isuf Halil576 Isa Kadri Seferi577 Brahim Xhemal Zalla578 Dede Pashk Engjelli579 Preng Gjet Karaã‡I580 Rustem Sali Xhyla581 Fatmir Ramiz Deliu582 Besim Ramiz Deliu583 Leonard Pjeter Luli584 Gentjan Pjeter Luli585 Bashkim Riza Tali586 Muharrem Rifat Demiri587 Skender Dan Xhixha588 Lulzim Haxhi Pajtani589 Petrit Avdulla Kullaj590 Xhemal Muharrem Gashi591 Gezim Xhemali Prushi592 Rustem Ramazan Brahimi593 Admet Qazim Dervishi594 Geg Pashk Kaci595 Mark Mirash Cumraku596 Dashamir Shaqir Lusha597 Savete Hysen Meta598 Fatmir Halim Zogu599 Gezim Bajram Kuqi600 Perparim Xhemal Rajku601 Naim Idriz Iljazi602 Leonard Gjon Noj603 Hyqmet Sinan Zaja604 Petrit Ismail Daci605 Bashkim Deli Cani606 Skender Xhemal Bami607 Adem Ismail Deliu608 Deli Gani Ziri609 Betim Haxhi Prezja610 Luk Ded Imeri611 Lulzim Ismail Ajazi612 Durim Hamid Mirdita613 Besnik Haxhi Karruka

614 Fatos Sherif Kallaku615 Nazmie Feriz Shala616 Naim Islam Mjekra617 Gjon Nikoll Noj618 Nebi Shyqyri Koci619 Lik Hider Kabili620 Sabri Ahmet Elezi621 Pellumb Sherif Shullazi622 Sabri Miftar Babasi623 Pal Gjok Laska624 Pal Gjok Laska625 Rrahman Hamit Topalli626 Agim Hajredin Lica627 Shpetim Shaban Babaj628 Luan Lutfi Ceku629 Bujar Ali Hysa630 Hamdi Ibrahim Shala631 Gjystine Bardhok Ceku632 Barbull Kol Ceku633 Lutfi Hasan Babaj634 Shpetim Shefqet Goga635 Xhemal Ahmet Dova636 Liljana Halil Ajazi637 Bledar Skender Crroj638 Haxhi Hasan Velia639 Ismet Adem Alla640 Shaqir Hamza Salaj641 Albert Xhumali Meta642 Clirim Hajdar Veshti643 Nikolin Ndue Vuka644 Altin Fran Vuka645 Bardhok Zef Nikolli646 Shkelqim Imer Shima647 Pjeter Ndue Ceci648 Fran Mark Shyti649 Hajrulla Osman Paturri650 Ilir Qazim Qira651 Gezim Rexhep Xhafa652 Lek Gjergj Dodaj653 Arben Gjok Legjisi654 Hysen Haziz Copani655 Shaqir Hysen Jangozi656 Shkelqim Baft Kaci657 Martin Gjon Rrushaj658 Bib Mark Lala659 Pashk Kol Lala660 Pjeter Kol Lala661 Qamil Seit Stafa662 Asllan Rexhep Alushi663 Lek Gjon Mitrushi664 Sejfulla Afmet Fresku665 Gjon Gjok Nikolli666 Shaqir Zenel Sula667 Sinan Shaban Saja668 Fatmir Bajram Kodra669 Qemal Bajram Kodra670 Pashk Vlash Dobrozi671 Haziz Islam Keqi672 Ramazan Bajram Brahilika673 Idriz Vesel Ryci674 Kastriot Gjon Tosku675 Lek Gjon Tosku676 Nikoll Frrok Gjetdocaj677 Kujtim Baftjar Dema678 Muhamet Zenel Kulla679 Shefqet Ramazan Shima680 Gezim Shefqet Zaja681 Abdyl Xhemal Zaja682 Haziz Muharrem Aruci683 Hamid Osman Xhixha684 Hashim Bajram Bami685 Faik Haxhi Kurti686 Ibrahim Selman Lushi687 Mark Ndue Lazri688 Ilirian Xhumali Meta689 Sherif Naim Kurti690 Qazim Lik Maloku691 Memet Xhemali Muca692 Luan Islam Balliu693 Behar Ramiz Balliu694 Bashkim Ramiz Balliu695 Fatmir Hamdi Kurti696 Kujtim Hamdi Kurti697 Sabri Rexhep Vulka698 Islam Tug Lila699 Shkelzen Hajdar Rryci700 Adem Sadik Pasha701 Qazim Haxhi Cakoni702 Gazmir Sinan Qira703 Gezim Sinan Qira704 Xhelal Dalip Gjestila705 Bashkim Bajram Shima706 Fatmir Mustafa Qira707 Et Hem Bajram Hoxha708 Abaz Jonuz Hoxha709 Sali Asllan Cena710 Sali Jakup Mici711 Shkelqim Ime Mullai712 Nazif Hysen Daci713 Agustin Ferit Gjoka714 Betim Jahe Balla715 Arben Jahe Balla716 Vath Shaban Kadiu717 Dritan Ramadan Tema718 Lin Pashk Bala719 Shefki Halit Pirraã‡I720 Bibe Ndue Gjoka721 Mehmet Bajram Toli722 Prend Nikolll Biba723 Dashnor Ramadan Tema724 Kujtim Qazim Xaka725 Avni Imer Sinani726 Ibrahim Avdi Tali727 Pal Nikoll Prenga728 Anton Gjin Ndoca729 Gjin Preng Ndoca730 Nosh Lulash Boshi731 Mark Ded Bushgjokaj732 Asllan Mahut Mali733 Kujtim Beqir Vathi734 Agim Zejnel Dema735 Agim Maliq Halili736 Rexhep Asllan Shehu737 Sali Osman Aruci738 Fatmir Mehmet Milla739 Myslim Avdi Stema740 Myslim Avdi Stema741 Hasan Mustafa Tema742 Agim Zenel Sala743 Besnik Eqerem Loci744 Tonin Gjon Coli745 Xhevahir Nazif Koro

746 Xhevahir Ded Uka747 Avni Musa Vata748 Afrim Ismail Farruku749 Ismet Sinan Hima750 Kujtim Mark Zuku751 Myrteza Islam Lama752 Pellumb Xhemali Farruku753 Mark Pjeter Lekgegaj754 Festim Nezir Kallaku755 Bashkim Ramazan Miri756 Besim Arif Gjokola757 Veli Arif Gjokola758 Rexhep Muharrem Stafuka759 Gjovalin Martin Caka760 Qazim Ramadan Qira761 Bujar Izet Hasa762 Izet Rexhep Hasa763 Petrit Mehmet Loci764 Qemal Ahmet Gjuci765 Ded Martin Uka766 Sadri Qazim Xaka767 Zenel Rexhep Balla768 Bashkim Ramazan Dija769 Dashamir Qamil Hidri770 Arjan Pellumb Arra771 Nikol Ndue Ndoj772 Pal Kigj Faslia773 Baki Zylfi Hallaci774 Nikoll Pjeter Laska775 Fasli Haxhi Kastrati776 Kol Prend Dema777 Zef Gjon Kopeshti778 Marjana Mark Rrgalla779 Hider Jonuz Jonuzi780 Eduart Gjon Kodheli781 Hamit Qazim Xaka782 Dode Ndrec Rajta783 Sadik Dylejman Hasani784 Ali Ibrahim Bami785 Ilir Ded Uka786 Gjovalin Pjeter Uka787 Nazmi Selim Shima788 Ndoc Ded Voci789 Zhuj Martin Dodaj790 Gjok Mark Nikolla791 Zenel Jonuz Caka792 Luan Gjok Ceku793 Dode Gjok Ceku794 Bib Ndue Leka795 Petrit Islam Saja796 Lek Prek Arraj797 Lek Prek Arraj798 Zeliha Hysen Malja799 Flamur Maksut Gatali800 Riza Beg Lila801 Gani Viron Dauti802 Gezim Caush Kociaj803 Agim Ali Porja804 Shpetim Hysen Ustaj805 Bashkim Beqir Rapce806 Nefail Beqir Rapce807 Besnik Islam Kulla808 Latif Islam Kulla809 Demirhan Arif Gatali810 Pajtim Hajdr Dajlani811 Agron Emin Gatali812 Fatos Sabri Tema813 Hamdi Ibrahim Shala814 Fatmir Ali Miri815 Genc Qazim Kasalla816 Gezim Idriz Tarushi817 Fuat Kurtish Prapaniku818 Ramazan Hasan Jangozi819 Pellumb Ramazan Jangozi820 Duart Ismal Qira821 Abedin Rustem Tema822 Fatmir Hajdar Berdaku823 Ardjan Besim Qira824 Shpetim Muharrem Berdaku825 Gjok Nue Pula826 Kurt Beqir Qira827 Blerim Beqir Qira828 Halim Baki Vulka829 Ramazan Halim Vulka830 Lutfi Sinan Kullaj831 Aferdita Beqir Gega832 Sabri Gani Luka833 Qazim Shaban Copani834 Ismail Haxhi Hida835 Frrok Ndue Shota836 Arjan Pashk Paluka837 Gjin Nikoll Doda838 Sherif Haxhi Denjeli839 Nadire Sinan Daci840 Bajram Imer Xhaja841 Sefer Haxhi Ajazi842 Haki Bajram Dalliu843 Sabri Myrteza Kallaku844 Xhemal Liman Katorrja845 Shkelqim Xhemali Ballaqeni846 Gjergj Gjin Kaci847 Hysen Osman Hima848 Fiqiri Sali Xhyla849 Lutfi Avdi Ajazi850 Sami Ramazan Kurti851 Riza Rustem Gordi852 Hamid Myrteza Dema853 Shkelqim Adem Qerimi854 Leke Ded Noka855 Qemal Hasan Merdita856 Sefulla Mustafa Tema857 Lulzim Shaban Babaj858 Sazan Zyber Sahitaj859 Haki Rrahman Baku860 Petrit Rrahman Baku861 Skender Asllan Leza862 Ilir Avdi Ziri863 Liri Beqir Haka864 Eduart Shyqyri Haka865 Shkelqim Isuf Beqja866 Zyra Muja867 Kujtim Kujtim Ziri868 Faik Xhemal Balliu869 Rexhep Islam Hidri870 Reme Bajram Sula871 Shefqet Miftar Arra872 Flamur Baftjar Dema873 Rexhep Isuf Beqja874 Imer Osman Xhixha875 Prek Gjon Dedaj876 Pjeter Ndrek Ndoci877 Artan Ndue Kola

878 Ndue Pal Kola879 Kristo Et Hem Stafa880 Artan Dode Bardhi881 Ndre Martin ÇYpi882 Abedin Gani Karaj883 Kol Pjeter Shtepia884 Petrit Raif Denka885 Shpetim Ismail Qira886 Astrit Bajram Qira887 Shkelzen Ram Cakoni888 Pjeter Mark Cani889 Kol Jak Marku890 Qazim Nezir Zira891 Xhevalin Gjet Marku892 Arben Gjet Marku893 Fatjon Bibe Marku894 Tonin Preng Ceku895 Andon Zef Loci896 Aleks Zef Loci897 Gjon Zef Doda898 Afron Gjon Doda899 Arben Beram Qira900 Pashuk Pjeter Prela901 Zef Llesh Ceku902 Luan Mustafa Hidraliu903 Tonin Zef Gjini904 Xhek Zenel Bushi905 Ndue Zef Prenga906 Dod Gjergj Haxhia907 Shpetim Hajdar Dervishi908 Rustem Shadin Prapaniku909 Skender Jahja Prapaniku910 Gezim Faiz Prapaniku911 Mark Mhill Shytani912 Prenash Ndok Nika913 Luan Mark Petoku914 Zef Mark Lala915 Pal Frrok Marku916 Perparim Afmet Xhafa917 Edmond Haxhi Zani918 Vlash Ndue Nikolla919 Gjovalin Gjergj Gjindodaj920 Bardhok Mark Deda921 Tom Gjoke Dyla922 Mhill Nue Pula923 Shkelzen Besim Lama924 Pjeter Llesh Rica

Drejtoria KuKes

1 Avni Abdulla Thaçi2 Beqir Hasan Peca3 Gezim Halil Hallaçi4 Ismet Ali Rexha5 Xhemil Qazim Kastrati6 Kamber Mustaf Duraku7 Isak Hasan Bajra8 Naim Halil Hallaçi9 Karafil Azem Cenaj10 Xhevahir Ajet Nërguti11 Qazim Asllan Dida12 Bislim Xhafer Hallaqi13 Fatmir Abdullah Thaçi14 Fatmir Abdullah Thaçi15 Sadik Emin Mustafa16 Sherif Jahir Sulaj17 Haxhi Rufat Misini18 Qazim Nuhi Hallaçi19 Sabajet Sherif Sula20 Kamber Nuhi Hallaçi21 Behar Jashar Zela22 Sokol Kamber Hallaçi23 Vexhi Veli Matmuja24 Hysni Brahim Miftari25 Besnik Xhevat Duraku26 Misin Jahir Sula27 Bajram Kasam Çikaj28 Flamur Regjep Hasani29 Shemsi Islam Islami30 Arben Hajdin Nerguti31 Iljaz Avdi Thaçi32 Kujtim Hajredin Gjana33 Asllan Sule Metalia 34 Fize Rushit Mustafaj35 Ylber Sami Syla36 Sokol Rasim Hallaçi37 Sinan Tahir Rexha 38 Avni Sinan Rexha39 Nexhip Ramadan Hallaçi40 Qamil Ajet Cenalia41 Spahi Skënder Syla42 Petrit Syle Kastrati43 Syle Gani Syla44 Osman Sul Metalia45 Shpëtim Rrahim Laçi46 Agron Ismen Dida47 Rrahman Nuhi Hallaçi48 Nuredin Jahir Sula49 Imer Veli Kastrati50 Ylber Kamber Duraku51 Nezir Hajdin Duraku52 Sahit Zelfi Todaj53 Hajdar Tahir Rexha54 Dem Ram Saraçi55 Selim Halil Kovaçi56 Safet Xhemal Kovaçi57 Edvin Nuhi Velija58 Mehdi Sinan Dunga59 Miftar Haxhi Shahu60 Haxhi Idriz Tusha61 Blerim Dalip Beqiraj62 Osman Sul Kastrati63 Mustafë Kamber Duraku64 Afrim Asllan Syla65 Serani Jashar Kastrati66 Ylber Rasim Mustafaj67 Sabri Ismail Veseli68 Isuf Nezir Duraku69 Bari Baftjar Basha70 Nuredin Baftjar Basha71 Bujar Ahmet Doçi72 Selami Xhevat Duraku73 Zenun Zeq Vehapaj74 Artan Duleman Vehapaj75 Syl Hasan Peca76 Brahim Islam Matmuja77 Abdyl Hasan Hoda78 Xhevahir Abdyl Hoda79 Zyber Ismen Dida80 Gazmir Jahir Grosha81 Halil Ali Hasanaj,82 Fatri Halil Hasanaj

83 Besnik Hasan Gashi84 Hasan Hysen Dema85 Shemsi Sadik Matmuja86 Muharrem Sadik Matmuja87 Ferat Shaqir Nerguti88 Beqir Can Gjana89 Petrit Halil Hallaçi90 Flamur Selman Truni91 Medai Qazim Kastrati92 Reshat Baftjar Basha93 Brahim Nuhi Hallaçi94 Ahmet Imer Islamaj95 Sokol Maxhun Thaçi96 Agim Maxhun Thaçi97 Kreshnik Hysni Miftari98 Shyqyri Vesel Kastrati99 Ali Brahim Hallaçi100 Bashkim Bislim Hallaqi101 Emri Mus Nerguti102 ,Hume Ramadan Nerguti103 Maliq Sadik Nerguti104 Shaqir Selman Truni 105 Ferit Musli Cengu106 Safet Rexhep Haziraj107 Zaim Dermysh Elezaj108 Avdyl Hamdi Gjermizi109 Abdi Xhevit Haziraj110 Hamdi Hamdi Cengu111 Safet Halil Cengu112 Izmir Mehdi Cengu113 Ilmir Sadik Doçi114 Fatmir Rifat Cengu115 Nebi Kadri Cengu116 Isak Isen Cengu117 Avdyl Zaim Elezaj118 Ismet Avdi Cengu119 Qemal Gani Çupi120 Liman Musli Cengu121 Gazmend Shani Elezaj122 Shukrije Kadri Haziraj123 Esat Myftar Cengu124 Bylbyl Rexh Cengu125 Enver Adem Haziraj126 Tafil Hamdi Cengu127 Sutki Asllan Cengu128 Sulejman Hysni Elezaj129 Xhevat Musli Cengu130 Lulzim Xhevit Haziraj131 Halit Zeqir Cengu132 Ismen Kadri Cengu133 Zylfi Hamdi Cengu134 Ukë Avdi Muneka135 Mehmet Syl Paça136 Sadri Hamit Laçi137 Ymer Rushit Cengu138 Ibish Rushit Jeminaj139 Fadil Abdirrahman Braha140 Ali Sadik Kastrati141 Daniel Halil Bugjisha142 Jemin Hysen Emini143 Xhelal Qamil Hoxha144 Azem Rexhep Kastrati145 Hysni Shemsi Bilalaj146 Nesim Sadik Metallari147 Shkumbin Rexhep Braha148 Arjan Ahmet Sokoli149 Sadik Rame Metallari150 Flamur Elez Korbi151 Gezim Azem Kastrati152 Xhelal Idriz Spahiu153 Hajdar Hamdi Germizi154 Liman Tafil Bilali155 Enver Ahmet Sokoli156 Arben Hysen Sokoli157 Ram Ali Ramallari158 Qerim Ramadan Kurdina159 Bujar Rasim Islamaj160 Alush Rasim Oruçi161 Kurt Selim Kurdina162 Gani Rasim Oruçi163 Gazmen Alush Nërguti164 Dashmir Arif Vehapaj165 Lutfi Sinan Kastrati166 Teki Halit Domi167 Sali Jakup Palushi168 Fejzullah Sinan Kastrati169 Jahir Selim Demhasa170 Din Selim Kurdina171 Abedin Rasim Oruçi172 Destan Shuaip Cengu173 Xheladin Halil Meçe174 Zejnel Xheladin Meçe175 Rushe Adem Kastrati,176 Lutfi Sinan Kastrati177 Petrit Rasim Oruçi178 Kujdesi Idriz Dedja179 Gezim Sinan Omuri180 Sulejman Elez Elezi181 Sadri Bardhosh Brasha182 Astrit Nuhi Meçka183 Haxhi Hasan Tafhasi184 Vesel Vesel Laçi185 Zenun Sadri Dema186 Hysen Mehmet Basha187 Haziz Nebi Rusta188 Ahmet Nebi Rusta189 Bylbyl Mersin Cenaj190 Ilir Dan Sulaj191 Beqir Jemin Sopaj192 Pllumb Nebi Rusta193 Ramiz Myftar Cenaj194 Shaban Dan Sopaj195 Ramadan Misin Sopaj196 Muharrem Nezir Sopaj197 Bajram Nezir Sopaj198 Ylli Kadri Gjana199 Rufat Iliaz Cenaj200 Qemal Qazim Nika201 Gani Baftjar Rexhmati202 Festim Xhem Tafhasaj203 Luan Rexhep Mustafa204 Rasim Ismen Rexha205 Zyber Dan Sopaj206 Agim Miftar Cahani207 Shpend Hajdar Ballmi208 Xhevdet Hamdi Peka209 Fadil Miftar Meshi210 Kujtim Qazim Selmani211 Dashamir Zenel Cahani212 Altin Bali Mazrreku213 Lulzim Ali Lusha214 Osman Arif Sheta

215 Astrit Man Poga216 Abdi Bajram Cahani217 Ahmedi Emin Geca218 Baftjar Shaqir Kastrati219 Servet Ahmet Veseli220 Afrim Xhelal Muja221 Nuredin Misin Palushi222 Mersin Dalip Shehu223 Muhedin Bafti Korbi224 Urim Ramiz Shehu225 Besnik Avni Axhami226 Besnik Avni Axhami227 Gazmend Tahir Korbi228 Nezir Mehmet Grosha229 Fatos Mersin Shehu230 Agim Azem Shehu231 Zyrafet Lutfi Nerguti232 Rrahim Dan Syla233 Spahi Mustaf Bilali234 Xhevdet Hajdin Sopaj235 Sami Hysni Dida236 Zaim Veli Matmuja237 Gezim Liman Shehu238 Eduart Sali Zelaj239 Muharrem Brahim Dida240 Ismet Muharrem Dida241 Brahim Liman Zelaj242 Astrit Has Axhami243 Ram Sali Zelaj244 Muharrem Riza Cenaj245 Rushit Liman Shehu246 Naim Mehmet Rexha247 Enver Emin Kaculi248 Kujtim Rrahman Korbi249 Arben Fasli Matmuja250 Sabri Ahmet Shehu251 Sulejman Sherif Haziraj252 Valbona Riza Dogjani253 Sahit Hebib Mataj254 Selami Sahit Domi255 Halil Ali Matmuja256 Sadik Abaz Gjermizi257 Binak Arif Pashku258 Sulejman Jah Hasanaj259 Dostan Sulë Ismaili260 Basri Asllan Matmuja261 Kujtim Sytki Spahiu262 Muharrem Qazim Zenelaj263 Agim Bajram Zenelaj264 Bedri Shahin Shahu265 Astrit Ramiz Zeneli266 Rasim Gani Cengu267 Hulusi Abdurrahim Hoxha, Fekri Tafil Jonuzi268 Danjoll Xheladin Firza269 Bajram Hasan Nela;270 Kamer Kasam Gjana;271 Dan Ahmet Koloshi;272 Vehbi Shaip Elezaj;273 Selman Met Elezaj274 Ahmet Nebi Rusta;275 Ylber Ramiz Bajraktari;276 Lutfi Osman Duraku;277 Sulejman Hysen Rexhmataj;278 Fehmi Riza Elezi279 Gezim Hasan Trota280 Ismail Feriz Matmuja281 Mehmet Qerim Brati282 Besim Ramiz Kovaçi283 Astrit Sulejman Shehu284 Rasim Rexhep Shahu285 Xhadi Enver Taci286 Aleks Ramiz Kastrati287 Karafil Feim Dafku288 Bukurije Bajram Halili289 Ruzhdi Xhevat Syla290 Ajet Ram Hoda291 Jah Sali Kovaçi292 Elez Isuf Myzyri293 Agron Hysen Bilali294 Fatmir Hysni Ferati295 Violeta Sef Ferati296 Lidian Fatri Ferati297 Shaqir Destan Qinani298 Qemal Ramiz Imeraj299 Zeqir Jah Kastrati300 Sabah Nezir Gaxha301 Shyqyrie Rrahman Martini302 Uran Islam Noka ;303 Selman Zenel Koldashi;304 Jusuf Elmaz Çejku305 Baftjar Rrahman Tahiraj306 Rrustem Avdyl Gjoçaj307 Sadete Rexh Gelaj308 Din Bajram Hysenukaj309 Bajram Rrustem Salihaj310 Avdi Zmajl Breçani311 Mark Zmajl Gjoklaj312 Shake Hamez Ismajlisufaj313 Halil Zenel Dermishaj314 Mujë Halil Gjongecaj315 Avni Halil Muja316 Fran Pal Gjoka;317 Ali Mehmet Mulaj318 Adem Brahim Vatoci;319 Hazir Ali Kovaçica;320 Shaban Ismajl Hajdarmetaj;321 Man Ukë Lamnica322 Ismajl Ujkan Murataj323 Haxhi Qerim Lamnica324 Isuf Mus Muçaj325 Ram Rexhep Lamaj326 Tahir Sokol Demiraj327 Gezim Murat Islamaj328 Zenun Ali Rrahmani329 Col Mehmet Gjoçaj330 Fadil Shpend Gjongecaj331 Ismail Xhemajl Metaliaj332 Agron Ali Kovaçica333 Skender Bajram Gjoçaj334 Xhevahir Ram Ismajlisufaj335 Shaban Rexhep Gjyryqi336 Ibrahim Sherif Kortoçi337 Hysni Rexhep Gjyryqi338 Dritan Bajram Kuçana339 Shaban Ismajl Hajdarmetaj340 Besnik Tahir Sokolaj341 Servet Rexhep Danjolli;342 Dodë Pali Bushgjokaj343 Alfred Hysen Hoda;344 ;Astrit Ram Hasanpapaj345 Florie Muharrem Breçani;

346 Hysni Brah Haxhiaj347 Ilmi Sahit Çakrraj348 Idriz Zenel Memia349 Gani Lush Osmanaj350 Selim Mus Palaj351 Feride Nazmi Sallahu352 Ajshe Mehmet Hajdaraj353 Ylli Fejzi Mehmeti354 Gëzim Cen Doçi355 Fatmir Beqir Vatnikaj356 Kujtim Hamez Osmani357 Agim Miftar Cahani358 Shpend Hajdar Ballmi359 Xhevdet Hamdi Peka360 Fadil Miftar Meshi361 Isuf Mehmet Laçi362 Kujtim Qazim Selmani363 Dashamir Zenel Cahani364 Altin Bali Mazrreku365 Lulzim Ali Lusha366 Osman Arif Sheta367 Astrit Man Poga368 Abdi Bajram Cahani369 Ahmedi Emin Geca370 Baftjar Shaqir Kastrati371 Mehmet Ali Derri372 Fatos Idriz Qema373 Lulzim Avdi Harhulla;374 Dan Xhelil Poga;375 Veli Kaçel Morina376 Vaid Avdi Sopaj377 Vaid Avdi Sopaj378 Beqir Ali Cenaj379 Marime Gani Cenaj;380 Arlinda Sefedin Cenaj;381 Artemisa Sefedin Cenaj,382 Edison Sefedin Cenaj,383 Alba Sefedin Cenaj384 Lulzim Ramiz Kastrati385 Kleonard Hysni Sulaj386 Xhavit Ismail Cahani387 Agim Sadik Mazrreku388 Fatmir Ram Dajçi389 Xhemal Bajram Kuka390 Arben Sadik Hajdinaj391 Avni Niman Hajdarmataj392 Qemal Zeqir Aliaj393 Sali Hasan Beberi394 Haxhi Mehmet Gjoçaj395 Aziz Ibrahim Demushi396 Besnik Ali Gjyryqi397 Ali Rrustem Gjoçaj398 Beqir Hamëz Matoshi;399 Beqir Hamëz Matoshi;400 Zenun Ramë Hasanpapaj;401 Imer Rexhep Hoxhaj402 Zaim Asllan Breçani403 Eqrem Hasan Kurti404 Ilmi Hysni Dida405 Nuhi Qazim Koleci406 Shaqir Hysen Bilalaj407 Meriman Qazim Cenaj408 Halit Mustaf Kovaçi409 Sabri Mal Sopaj410 Kadri Fidam Duraku411 Gezim Hysen Guri412 Brahim Fejz Shahu;413 Ismail Osman Shahu414 Hulusi Abdurrahim Hoxha415 Fatmir Bajram Rexha416 Fidaim Hajdin Duraku417 Afrim Xhafer Gjana;418 Lutfi Riza Cengu;419 Nazmi Selim Dida420 Selim Mustaf Pashaj421 Fasli Haxhi Thaçi;422 Xhelal Jusuf Cengu423 Rushit Dilam Cengu424 Skender Dali Ademaj425 Shpetim Selim Domi426 Besim Dalip Cenaj427 Skender Banush Muja428 Ermira Ahmet Bilalaj429 Shpetim Ahmet Dogjani430 Ilir Isak Nerguti;431 Fadil Shaqir Morina432 Fadil Ramiz Shahu;433 Haxhi Sulltan Domi;434 Bari Hakik Sopaj435 Sulejman Sadri Bytyqi436 Sami Shukri Domi437 Elmaz Kurtish Bilali438 Baftjar Hasan Nerguti439 Ali Ismail Brahaj440 Fekri Tafil Jonuzi441 Halil Rexh Cengu442 Hasan Ali Ramallari443 Haxhi Sulltan Domi 444 Hajri Sulltan Domi445 Bardhyl Ruzhdi Sopaj446 Rrahman Istref Cengu447 Qemal Zaim Elezaj448 Shaban Fetah Harhulla449 Pellumb Asllan Peka450 Fatjon Ramadan Cahani451 Nevruz Muharrem Sheta452 Flutura Mehmet Qema453 Shefki Bajram Peka454 Shaban Ibrahim Sheta455 Selim Zenel Kulici456 Rushit Dilaman Cengu457 Arben Nazif Hallaci458 Arjanit Kadri Bilali459 Fejzullah Daut Bajraktari; 460 Arif Ramadan Kovaci;461 Asllan Idriz Miftari;462 Fidaim Kamber Bytyci463 Fasli Halil Duraku464 Has Hazir Axhami465 Shahe Mahmut Basha466 Ymer Kurtish Axhami467 Sokol Kurtish Axhami468 Petrit Bajram Axhami469 Petrit Shefki Axhami470 Asllan Kamber Elezi471 Sul Sali Basha472 Islam Sali Basha473 Abdulla Sait Iseberi474 Kujtimshaqir Cengu475 Luan Shaqir Cengu476 Nuhi Maliq Petku477 Azem Maliq Petku

478 Haxhi Sinan Petku479 Urim Faik Petku480 Vehap Baftjar Domi481 Bashkim Tahir Jakupi482 Xheladin Tahir Jakupi483 Dilejman Esat Tafhasi484 Haki Zaim Muja485 Servet Hajredin Muja486 Avni Rustem Muja487 Haki Idriz Onuzi488 Bilbil Ahmet Sehu489 Vehbi Isref Pepa490 Agron Bajram Gashi491 Ferit Xhezair Gashi492 Naim Ibrahim Onuzi493 Ilmi Hysni Onuzi494 Lutfi Qazim Onuzi495 Zylfi Ibrahim Onuzi496 Lulzim Nexhipm Onuzi497 Komuniteti Mysliman Shqiptar498 Enrik Subi Onuzi499 Abdullah Abdyl Shehu500 Çlirim Abdyl Shehu501 Besnik Abdyl Shehu502 Vehbi Abdyl Shehu503 Hekuran Faik Pepa504 Emin Nexhip Onuzi505 Shaban Shemsi Bilali506 Ymer Ahmet Halilaj507 Hasim Ahmet Dogjani508 Bislim Ramiz Dogjani509 Muhedin Ramiz Dogjani510 Naim Ramiz Dogjani

Drejtoria PograDec

1 Agron Lamçe2 Alfred Aliu3 Arjan Kasmollari4 Artur Kuqo5 Artur Maxhari6 Avni Dautllari7 Dhimiter Alla8 Engjellush Jonuzi9 Enver Ismaili10 Festim Veizi11 Festim Veizi12 Feta Qazimllari13 Jorgo Xhelo14 Kosta Çollaku15 Kristaq Lamlli16 Kristo Beqiraj17 Kudret Kuqo18 Lavderim Plloha19 Musa Abrashi20 Nexhdet Çaushllari21 Nezir Dervishi22 Pandeli MuヒKa23 Qani Liçkollari24 Telha Kastrioti25 Thanas Oshafi26 Vangjel Hyko27 Xhevat Mankolli28 Yzedin Minga29 Agron Lamçe30 Alfred Aliu31 Arjan Kasmollari32 Artur Kuqo33 Artur Maxhari34 Avni Dautllari35 Dhimiter Alla36 Engjellush Jonuzi37 Enver Ismaili38 Festim Veizi39 Festim Veizi40 Feta Qazimllari41 Jorgo Xhelo42 Kosta Çollaku43 Kristaq Lamlli44 Kristo Beqiraj45 Kudret Kuqo46 Lavderim Plloha47 Musa Abrashi48 Nexhdet Çaushllari49 Nezir Dervishi50 Pandeli Muka51 Qani Liçkollari52 Telha Kastrioti53 Thanas Oshafi54 Vangjel Hyko55 Xhevat Mankolli56 Yzedin Minga57 Bezat Collari58 Elton Shaho59 Fatos Kamolli60 Piro Topalli

Drejtoria Vlore 2

1 Agim Azbi Arapi2 Ardjan Vllasi Lepuri3 Artizan Kristaq Hyso4 Bello Qazim Belloj5 Besnik Barjam Barjamaj6 Besnik Jaho Berdoj7 Bujar Nuri Dervishaj8 Dilaver Izet Blushaj9 Dritan Ydai Islami10 Ismail Asllan Hunda11 Jorgo Mitro Dede12 Josif Kopi Hyso13 Kujtim Omer Shaqiri14 Manol Kozma Likaj15 Merxhane Zenel Bedaj16 Mitat Beg Rrapushaj17 Nebi Jakup Kollovi18 Nimet Nazif Taullaraj19 Nuri Nuro Baho20 Riza Alim Ago21 Roland Shefqet Grabova22 Sezai Barjam Murataj23 Sokrat Selman Prralli24 Spiro Ismail Bitri25 Tare Bello Belaj26 Tomorr Axhi Kutelaj27 Vasil Koci Golemi28 Vasillq Ndino Bregova29 Vilson Lala Gjoni30 Zenjel Qazim Sinanaj31 Zyber Hasan Bejtaj

Page 23: Sherri Rama ceka, legalizimet

23• E premte 26 prill 2013

»SPORT

S T A F F

kryeredaktorBRAHIM SHIMA

zv/kryeredaktor: ARMAND MAHO

MARIGLEN MULLA

politika: OLI XHILAGA, ERVIN KOÇI ekonomia: BRIKENA DERVISHAJ sociale: ERTA BODE rrethet: BLERINA SPAHO kronika: MARIGLEN MULLA kultura: BLERINA GOCE design&layout: DANIEL PRIFTI, GËZIM DUZHA

marketing: ELIGERTA DYRMISHI

cel: 067 20 62 200

ADRESA: RR. DULL KETA, NR. 5. (RR. E DIBRËS), TIRANË

www.gazetametropol.com

e-mail:[email protected]

e-mail:[email protected]

Iniesta: Fund cikli? Nuk është e vërtetë

Për senatorët e Barcelonës, fundi i ciklit të Barcelonës nuk është përshkrimi i duhur për situatën aktuale. Kështu, Andres Iniesta nuk dëshiron të dëgjojë fjalët “fund cikli” pasi mendon se është e padrejtë të jepet ky lloj përkufizimi për situatën që po kalon Barcelona.“Mendoj se është e padrejtë kur shoh të flitet për ndryshimin e një cikli. Ky ekip, në 5 vitet e fundit, ka fituar 2 Liga Kampionesh, ka arritur në 3 gjysmëfinale të tjera, jemi pranë fitores së titullit të katërt në 5 vjet, që po t’i shtosh edhe Kupa, Superkupa e trofe të tjerë është një cikël i bekuar. Janë shumë vite që fitojmë dhe luftojmë për gjithçka. Nëse analizoni 5 vite me ndeshjen e Mynihut, nuk shërben për as-gjë. Sipas meje, fundi i një cikli është kur kalojnë vite pa fituar asgjë”. “Njerëzit duhet të kenë shumë respekt për këtë ekip, trajnerin dhe klubin në përgjithësi. Kuptohet që ka shumë vend për përmirësim, por kjo është pjesë e një evolucioni që duhet të kalojë një klub. Nuk më duket se është fundi i një cikli, nuk ka argumente për një gjë të tillë”, tha mesfushori i katalanasve. Por edhe ia ka pranuar se ndeshja ndaj Bajernit ishte një leksion i mirë dhe nuk ka dashur të japë asnjë lloj justifikim për atë humb-je. “Na dominuan në çdo aspekt të mundshëm, por nuk është se na mungoi karakteri. Ata po kalojnë një moment shumë të mirë dhe duhet të pranojmë se janë superiorë. Të njëjtën gjë kanë bërë edhe skuadrat e tjera me ne më parë. Por tani duhet të reagojmë në ndeshjen e kthimit, nëse do të mundemi, ta bëjmë duke dhënë gjithçka”, ishte apeli i tij.Dani Alvesh: Kemi shanse, edhe pse të pakta

Braziliani i Barcelonës, Dani Alvesh, shprehet se skuadra e tij në rast se do të jetë në ditën më të mirë, mund të kthejë rezultatin e parë. Megjithatë, Alvesh e di mirë se një gjë e tillë është shumë e vështirë. “Ata janë një ekip i fortë, por unë mendoj se edhe ne kemi shanset tona, sado të vogla, por që ia vlen të provosh”,- mbylli braziliani që sikurse e gjithë skuadra ishte në një ditë të keqe në Gjermani.

Barcelona mendon për të ardhmenKatalanasit nuk duan të mbyllin ciklin e madje duan të kthe-

hen fuqishëm sezonin tjetër. Gazeta sportive katalanase “El Mundo Deportivo” flet për të ardhmen e trajnerit të Barcelonës Tito Vilanova që është vetëm në nisjen e aventurës së tij në krye të stolit Blaugrana. Këshilli Drejtues i klubit katalanas e ka blinduar teknikun duke e cilësuar si të paprekshëm. Madje, sipas asaj që shkruan madrilenja “Marca”, Tito Vilanova dhe Drejtori Sportiv i Barcelonës Andoni Zubizareta kanë filluar punën edhe për të ardhmen e skuadrës. Katalanasit do të kenë në dispozicion plot 300 milionë euro për të bërë të mundur afrimin në skuadër të Nejmar dhe Mats Humels.

Lufta për Europën dhe një “biletë” për poshtëSkënderbeu tashmë konsiderohet kampione, dhe gara për

vendin e dytë dhe të tretë është midis tre skuadrave. Teuta, Kukësi dhe Flamurtari janë në garë për dy vende, edhe pse matematika i jep shanse edhe Tiranës. Sigurisht, duke parë kalendarin e tre skuadrave kupton që asgjë nuk është e vendo-sur, megjithatë duhen marrë parasysh edhe aleancat, që funk-sionojnë prej kohësh në futbollin shqiptar. Kukësi ka dy ndeshje në shtëpi, në tre javët e mbetura dhe sigurisht që përballja direkte me Flamurtarin vendos thuajse gjithçka. Më pas vijnë ndeshjet në Krujë, ndaj Kastriotit dhe në shtëpi me Skënder-beun, që mendjen do ta ketë tek festa. Për Teutën kalendari nuk është i favorshëm, pasi do të luajë në Ballsh, me Bylisin që kërkon pikët e mbijetesës, më pas pret Laçin e pamotivuar dhe e mbyll në Berat me Tomorin. Sigurisht që më të vështirë e ka rrugën Flamurtari, pasi këtë javë luan ndeshjen direkte me Kukësin, aty ku nevojitet vetëm fitorja. Më pas në Vlorë zbarkon Vllaznia dhe në fund udhëtimi në Fier. Po kaq e ethshme është gara edhe për vendin e 11-të, pozicioni i fundit që të zbret në kategorinë e parë. Bylisit i nevojitet vetëm një pikë në tre javët e mbetura, ku dy ndeshje i ka në shtëpi ndaj Teutës dhe Besës, në mes të të cilave qëndron transferta në Tiranë. Ndërkohë Besa ka nevojë për 6 pikë që të sigurojë qëndrimin, gjithmonë duke llogaritur faktin që Shkumbini mund të fitojë tre ndeshjet e mbetura. Për peqinasit e vetmja shpresë janë pikët e plota në këto tre javë dhe të shpresojë që Besa të mos arrijë dy fitore. Teorikisht gara është e hapur deri në fund, por edhe këtu duhen marrë në konsideratë aleancat dhe ndoshta kjo javë mund të tregojë se kush do të jetë skuadra e katërt që do shoqërojë, To-morin, Apoloninë dhe Luftëtarin në kategorinë e parë.

Interi po projekton të ardh-men. Zikaltrit pas një sezoni të dështuar, ku nuk kanë

arritur objektivin kryesor, një vend në Ligën e Kampioneve, kanë nisur nga puna për planet e sezonit të ardhshëm. Interi i sezonit 2013-2014 do të bazohet kryesisht te të rinjtë, ashtu siç ka bërë Milani. Këtë fakt e kanë konfirmuar vetë drejtuesit e skuadrës zikaltër. Drejtori i përgjithshëm i Interit, Marko Fasone, ka bërë bilancin e “blerjeve” të deritanishme për skuadrën, duke filluar që nga konfirmimi i blerjes së talentit të Sampdorias, Mauro Ikardi, duke u shprehur: “Bilanci për momentin na ndalon shpenzime të çmen-dura, por kemi arritur të mbyl-lim 5 goditje interesante për sezonin e ardhshëm: Mund të them se Laksalt, Kampanjaro, Andreoli, Bota dhe Ikardi janë lojtarë të Interit”, - ka deklaruar Fasone, i cili ka bërë të qartë se Interi ka si qëllim të hap një cikël të ri prej fitimtari. Ik-ardi është një nga emrat që çdo skuadër e madhe e Serisë A e ka ndjekur me vëmendje, por argjentinasi i Sampdorias, një nga miqtë më të mirë të Lionel Mesit, ka zgjedhur pikërisht zikaltërit për të vazhduar karri-

Arturo Vidal do të vazhdojë të jetë pjesë e Juventusit edhe në sezonin e ar-dhshëm, pasi bardhezinjtë nuk kanë ndër-mend të heqin dorë nga kiliani. 25 vjeçari është një lojtarët më të kërkuar në Evropë për momentin, por bardhezinjtë nuk kanë ndërmend ta shesin, pavarësisht kërke-save të shumta që kanë marrë për të. Për të konfirmuar këtë vendim të “Zon-

jës së Vjetër”, vijnë edhe fjalët e Enrike Rejes, menaxherit të Jup Heinkes, i cili ka bërë të ditur për një ofertë të bujshme të bërë nga Bajerni i Mynihut për Vidalin gjatë merkatos së verës. “U bë një ofertë prej 45 milion eurosh nga ana e Bajernit, por Juventusi nuk deshi të shiste futbollis-tin. Drejtuesit e Juventusit e konsiderojnë shumë të rëndësishëm Vidalin dhe për të

mbajtur atë në skuadër, janë të gatshëm të refuzojnë çdo ofertë.” Tani pritet që mesfushori të rinovojë kontratën e tij që përfundon në vitin 2016, duke e shtyrë atë deri në vitin 2018. Kjo është arsyeja pse menaxheri i tij, Fernando Feliçeviç, ka qenë në Torino gjatë javës së fun-dit, ku ka nisur bisedimet me drejtorin e përgjithshëm Bepe Marrota.

Kampionati i këtij viti ka pasur një padron që nga fillimi i tij. Skënderbeu ka udhëhequr kategorinë superiore, duke treguar një supremaci të duk-shme me rivalët, aq sa titulli praktikisht është hipotekuar që në fundin e fazës së parë. Megjithatë, vetëm këtë javë korçarët kanë mundësinë të zyrtarizojnë matematikisht trofeun e tretë radhazi, në për-balljen ndaj Kastriotit, në sta-diumin “Skënderbeu”. Për këtë arsye pritet që klubi të bëjë një organizim më ndryshe të kësaj sfide, duke qenë se përkon dhe me mundësinë për të zyrtari-zuar titullin. Drejtuesit e klubit korçar kanë vendosur që për ti-fozët një biletë për në stadium

Prokuroria nën hetim gjithë

SuperiorenPas rastit Bizhdili mësohet se

institucioni i akuzës ka nisur një hetim për të gjithë veprimtarinë e skuadrave dhe presidentëve në Superiore. Një hetim i tillë është

ndërmarrë në fshehtësi të plotë dhe në përgjithësi po shihen të gjitha

skuadrat, emrat e të cilave kanë dalë në shtyp dhe janë quajtur si klube të përfshira me bastet. Institucioni i akuzës, së bashku me policinë dhe hallka të tjera të shtetit prej kohësh

në fshehtësi kanë punuar për të mbledhur fakte të reja për të tjerë

persona që merren me baste në kampionatin shqiptar. Nga ana e saj prokuroria nuk ka konfirmuar asgjë për këtë hetim, por burime

thonë se një gjë e tillë është tashmë në një rrugë pa kthim dhe futbolli po

hetohet si aktivitet kriminal.

Juventusi refuzoi 45 milion euro të Bajern për Vidal

Skënderbeu bëhet gati për kurorëzimin

të shoqërohet me një fanellë të kuqe në të cilën të shkruhet “Skënderbeu kampion”. Ky do të jetë ndryshimi, krahasuar me sfidat e zakonshme të kam-pionatit, pasi festën e vërtetë drejtuesit kanë menduar ta

realizojnë, ashtu si në dy vitet e mëparshme, në përfundim të sezonit. Ndërkohë që për traj-nerin Mirel Josa, grupi në dispo-zicion ka filluar të plotësohet. Në sfidën që pritet t’i japë matematikisht titullin Skënder-beut, do të mungojnë Arapi, Ademir dhe Pejiç, tre mungesa të rëndësishme në formacionin e kampionëve. Megjithatë, ndjesia është se pika që nevo-jitet do të vijë dhe prej faktit se Kastrioti tashmë ka siguruar qëndrimin në superiore. Në Ko-rçë përgatiten për festë, dhe 90 minutëshi i javës së 24-t është prova gjenerale përpara mbrëmjes së madhe në përfun-dim të sezonit, kur do të dorë-zohet edhe trofeu.

5 emra për ringritjen e InteritDrejtori i përgjithshëm i zikaltërve, Fasone ka konfirmuar se zi-kaltrit kanë arritur të bëjnë pesë goditje të rëndësishme në mer-kato, ku mes tyre është edhe talenti i Sampdorias, Mauro Ikardi

erën e tij. Nga ana tjetër, presi-denti Masimo Morati ka hed-hur poshtë zërat për largimin e portierit Samir Handanoviç, duke bërë të qartë se dëshiron-te të mbante përsëri sllovenin në radhët e skuadrës së tij dhe nuk mendonte për një shkëm-bim me Sançez të Barcelonës. Në lidhje me këtë çështje Morati është shprehur: “Sançez

është një lojtar shumë i mirë, por ato që bëjnë diferencën janë lojtarë të tjerë, të vështirë për t’u blerë. Handanoviç është një kolonë mbështetëse për ne, do të mundohemi ta mbajmë”. Por, drejtuesit e Interit nuk kanë duke menduar vetëm për merkaton hyrëse, por edhe për ata lojtarë që do të largohen. I vetmi që e ka vendin e sigurt

nga veteranët është kapiteni Zaneti, ndërsa shumë emra të tjetër priten të largohen. I pari është Kristian Kivu, i cili këtë sezon nuk ka gjetur hapësira. Gjithashtu edhe Kambiaso nuk e ka vendin e sigurt, pasi rendi-menti i lojës së tij nuk ka qenë i lartë. Drejt largimit është edhe Antonio Kasano, e ardhmja e të cilit mund të jetë në Turqi.

Page 24: Sherri Rama ceka, legalizimet

24 E premte 26 prill 2013 •

« hipotekat